Čišćenje tepiha i tepiha kod kuće: narodni lijekovi ili nestati – banking-on-green.com

Čišćenje tepiha i tepiha kod kuće: narodni lijekovi ili nestati

Čišćenje tepiha i tepiha kod kuće: narodni lijekovi ili nestati

Moderni podni oblogi zadivljuju raznolikosti, ali unatoč tome, tepisi ne gube popularnost. Ako odlučite odabrati ili već odabrati ovaj pokrivač u vašem domu, nećete biti spriječeni da znate kako očistiti tepih kod kuće i kako ukloniti razne mrlje od njega. Spremni smo podijeliti tajne skrbi o tepihu.

Za tepih dugo vremena da zadrži atraktivan izgled, to treba periodično čišćenje

Pravodobno čišćenje tepiha omogućuje im da zadrže atraktivan izgled za dugo vremena

Kada je potrebno čišćenje tepiha

Ponekad je tepih izvana čist, ali miriše loše. To se događa, ako leži u kuhinji, gdje apsorbira mirise hrane. Također upija mirise kućnih ljubimaca. Čišćenje je neophodno ako se sag teče s prašinom tijekom vremena. I konačno, ako ste na poklopcu postavili neugodno mjesto. Vi samo trebate primijeniti otopinu pjene “Vanish za tepiha” na površini tepiha, i nakon nekog vremena vakuum. U međuvremenu, čišćenje nije ograničeno na korištenje ovog, bez sumnje, dobar alat.

Mrlje s tepiha mogu se ukloniti suvremenim deterdžentima

S tepisima iz modernih materijala možete ukloniti najsloženije mjesto

Izbor kako očistiti tepih ovisi o vrsti proizvoda i načinu na koji je prljava. Ako se duljina hrpe i debljine razlikuju, morate ga očistiti na različite načine. Sve bez iznimke, premazi u vremenu sakupljaju čestice prljavštine i prašine. Kemijski čistači djeluju na ovaj princip: sakupljaju ove čestice prljavštine i, otapaju ih, podižu i tamo se lako čisti pomoću usisavača. Upute za uporabu ovog ili onog proizvoda mogu se naći na ambalaži, ali zapamtite mjesta. Ako su na tepihu, trebaju biti uklonjeni i zatim očišćeni.

Kako očistiti tepih kod kuće: folk metode

Čišćenje snijega

Zimi mnoge domaćice čiste tepih u snijegu. Ako imate takvu priliku, možete pokušati to učiniti. Najprije treba postaviti na površinu čistog snijega, staviti snijeg na vrh s metlom, pričekati malo dok se topi, a zatim izbaciti snijeg. Postupak se može ponoviti nekoliko puta.

Na kraju čišćenja vidjet ćete koliko nečistoća ostaje s tepiha u snijegu. Kućice su ponekad zapanjile, i sigurni su da su temeljito očišćivali tepih. Zapravo, kemijsko čišćenje je mnogo učinkovitije. Ako formiraju debelu pjenu koja gura prljavštinu na površinu, snijeg stvara vodu, koja se, naprotiv, spušta niz gomilu, još više dublje olabavlja prljavštinu. Dio prašine, naravno, ide na snijeg, ali neki ostaju u tepihu.

Čišćenje snijega je dobro za one koji ne dobivaju kemijsko čišćenje kuće (na primjer, ako netko ima alergiju).

Uz pomoć snijega možete osvježiti stari i prašnjavi tepih

Tradicionalno čišćenje tepiha sa snijegom osvježava boju i uklanja prašinu

Čišćenje tepiha solom i pivom

Trebat će vam velika sol stolica, koja bi trebala biti gusto nabubljena s tepisima. Sol bi neko vrijeme ležala na njemu, a potom nježna metla natopljena vrućom sapunicom, prosijati sol. Isprati metlu u vrućoj vodi jer postaje prljava.

Ako imate tamnu palaču, možete ga očistiti čajem. Nakon toga, boja će biti puno svježa. Dobro iscijediti izlivene listove čaja, raspršite je na tepihu, a nakon nekog vremena, pomaknite ga s metlom.

Sjeckanje, benzin i deterdžent

Ne vjerujte, ali s ovom smjesom možete očistiti tepih. Prvo, pripremite mješavinu benzina i deterdženta, uzimajući komponente u jednakim iznosima, potopiti ga piljevinu, a zatim ih distribuirati ravnomjerno po površini i pomesti metlom nakon nekog vremena.

Otopina octa

Ocat, poput čajnog čaja, savršeno osvježava boju. Prvi vakuum tepih, a zatim pripremite otopinu octa (žlica octa po litri vode). Zagrijte četkicu pripremljenom otopinom i očistite tepih u smjeru hrpe.

Čišćenje tepiha kuće pomoću učinkovitih deterdženata

Moderni učinkoviti deterdženti omogućuju vam čišćenje tepiha kod kuće

Kako ukloniti mrlje s tepiha

Sve gore navedene metode mogu očistiti tepih kuće samo ako nema mrlja na njemu. Ako su dostupni, folk lijekovi su izmišljeno za njih. Izbor ove ili onaj način čišćenja ovisi o prirodi, “dobi” i veličini točke. Ako uklonite svježe mrlje, uvijek ih treba ukloniti s rubova prema sredini (bez obzira na vrstu onečišćenja). Ako utrljate suprotno (od središta do ruba), točka će postati veća.

Ako se tepih nalazi u kuhinji, vjerojatno je da se na njemu pojavljuju mrlje od masnoća, alkoholnih pića, čaja, kave, kakao i sokovi.

Univerzalni maknuti mrlja će to učiniti. Potrebno je uzeti jedan dio deterdženta za pranje posuđa (uvijek bezbojni), ¼ šalice amonijaka, jednaku količinu octa i dodati 8 žličica vode u smjesu. U pravilu, takav lijek otklanja sve mrlje. Nanesite ga na mrlju i utrljati od rubova do središta, a zatim ga očistiti usisavačem. Ako se ne možete riješiti mrlja, obratite se sušilici.

Čišćenje tepiha s posebnim aparatima postaje manje vremena

Da biste uklonili mrlje, možete koristiti posebne alate

Mjesta od alkohola se uklanjaju kako slijedi. Prvo ih treba obrisati otopinom deterdženta u toploj vodi, a zatim isperite otopinom octa i tople vode.

Mrlje od crnog vina i sokova, kako voća i povrća, dobro su emitirane vodom s amonijakom. Ako se na vašem sagu pojavljuju mrlje od kave, kakao ili čaja, uklonite ih otopinom hladne vode s glicerinom (jedna žlica glicerina po litri vode).

Najteže je ukloniti mrlje iz kolonjskih i parfema. Ako je vaša palača pretrpjela takvu sudbinu, pokušajte ukloniti mrlje toplom vodom u kojoj se otopi dobar deterdžent.

Mjesta od majoneze i drugih umaka uklanjaju se na isti način kao i masne mrlje – toplom vodom prskanjem praha ili benzinom. Iz ove dvije sastojke, napunite žbuku i stavite je na mrlju.

Kako očistiti vuneni tepih

Vuneni tepisi su posebna vrsta podnog obloga. Vrlo su lijepe i ugodne za dodir, ekološki prihvatljive. Ali bez odgovarajuće skrbi, vrlo brzo brzo gube atraktivan izgled. Za čišćenje tepiha vune, preporučljivo je koristiti usisivač za pranje i poseban čistač za čišćenje takvih vrsta tepiha, kao i meku četkicu.

Jednom tjedno, obavite suho čišćenje – samo ga vakuum. Nije preporučljivo koristiti četku s petljom. Preporuča se jednom godišnje uzeti vuneni tepih na ulici i skinuti je. Knock out sve dok ne zaustavi prelijevanje prašine.

Tkanina od vune mora biti pažljivo očišćena

Tepisi prirodne vune trebaju biti očišćeni, poštujući mjere predostrožnosti

Najlakši način za čišćenje vunenog saga – uz pomoć velike stolne soli. Posipajte je, ostavite pola sata, a zatim zabilježite sol vlažnom metlom.

Mokro čišćenje se provodi jednom mjesečno. Kupite u tu svrhu posebnu neutralnu otopinu za pjenjenje – “šampon za čišćenje tepiha”. Proizvod treba biti konstruiran posebno za vuneni tepisi. Korištenje običnih sredstava može oštetiti i boju i strukturu tepiha.

Ne zaboravite da se vuneni tepih nikad ne bi trljao na hrpu. Prije mokrog čišćenja, obavezno obavite suho čišćenje. Nije preporučljivo koristiti čvrste četke za čišćenje.

Kako očistiti zimski tepih

Najpopularniji način za moderne kućanice je korištenje “Vanish za tepisi” lijek. A to nije zbog toga „kovrovladeltsy” ne vjeruju nacionalnim medijima, ali samo zato što su previše lijeni da pripremi rješenja i celuloze, posipati sol ili spava spremiti čaj lišća. Kako koristiti Wanish?

Raditi s

Čišćenje tepiha uz korištenje profesionalne opreme i proizvoda za čišćenje daje izvrstan rezultat

Potrebno je pomiješati jedan dio koncentriranog proizvoda (šampon za tepihe) s devet dijelova vode. Voda bi trebala biti topla, ali ne i vruća – oko 40 stupnjeva. “Vanish” mora biti bačen u pjenu. To je pjena koja se koristi za čišćenje – podizanje prašine i prljavštine na površini tepiha temelji se na činjenici da se mjehurići zraka rastu zajedno s prljavštinom. Stoga temeljito izmiješajte otopinu.

Nanesite pjenu na cijelu površinu, za to, uzmite spužvu ili četku. Kada je cijela površina prekrivena pjenom, prijeđite na čišćenje. Koristite isti četkicu ili spužvu. Pjena se utisne u tepih u kružnim pokretima, osobito pažljivo na mjestima gdje se nalaze mrlje. Ako postoje mrlje, zapakirajte “Vanish” (koncentriran, iz boce) na mrlju nekoliko minuta prije početka čišćenja.

Usisavači danas se često koriste za čišćenje tepiha

Popularna metoda čišćenja tepiha danas je čišćenje usisavačem

Kako produžiti život tepiha

Da ne morate razmišljati o tome kako očistiti tepih mrlja, bolje je provoditi preventivno čišćenje s vremena na vrijeme. Ako je posađena mrlja, bolje je nastaviti odmah da ga uklonite: svježe mjesto se uklanjaju bolje i lakše.

Čisti tepih poboljšava atmosferu u sobi

Čista podna obloga stvara atmosferu udobnosti i blagostanja u sobi

Ako čistite kuću, nemojte koristiti jako vruću vodu, posebno ako je vuna.

Pazite da nakon pranja ili čišćenja vaš tepih brzo osuši, jer dugo vlažnost uništava strukturu tepiha. Zatim se brzo nosi i, stoga, ne služi dugo.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org