Чертежи по стените: 3 майсторски класа и 100 фото-идеи – banking-on-green.com

Чертежи по стените: 3 майсторски класа и 100 фото-идеи

Чертежи по стените

Поживете стените на вашата кухня, спалня, хол, детска стая или коридор с рисунки, следвайки един от нашите майсторски класове и вдъхновени от селекция от 100 фото-идеи.

Общи препоръки

 1. За боядисване на стени, акрилните бои на водна основа са най-подходящи, тъй като те са достатъчно ярки, не миришат, бързо изсъхват и са подлежащи на приспособяване в процеса на боядисване.

Акрилни бои за боядисване на стени

 1. На рисунки на стената не се страхуват от мокро почистване, те трябва да бъдат покрити с матов лак.
 2. Под картината е най-добре да вземете една или две стени, в противен случай интериорът ще бъде претоварен и пространството визуално ще намалее.

Нишата в стената, боядисана със златна боя

 1. Когато избирате модел за стена, помислете за ориентацията на стаята по страните на света. Ако прозорците на стаята изглеждат на юг, можете безопасно да използвате студени нюанси (синьо, синьо, тюркоазено) за стенописи. Ако няма достатъчно светлина в стаята, съветваме ви да залагате на топли нюанси (жълто, оранжево, кафяво, червено и др.).

Чертежи на стената

 1. Чертежът на стената трябва да се побере във вътрешността на стаята по стил, цвят и тема. Например, в класически интериор ще има добри модели в стила на дамаски, хералдика, клетка, флорални и флорални мотиви.
Цветя на стената на класическата кухня

Цветя на стената на кухнята в класически стил

В модерния интериор, геометрични отпечатъци, шеврони, хоризонтални ивици, абстрактни снимки ще бъдат по-подходящи.

Чертежи по стените в модерен интериор

Чертежи по стените в модерен интериор

Най-разнообразните отпечатъци за боядисване на стени са: виши кей или тартан, ивици, ромби, мотиви на растенията, марокански модели (на снимката по-долу).

Марокански модел на стената

Не можете да намерите тапет с модерен марокански печат? Поръчайте в Интернет готов модел на модела или го направете сами, следвайки нашия майсторски клас

Също така изображения на дървета (например цъфнали цветя), цветя и растения са достатъчно универсални.

Дърво на стената на спалнята

Боядисана сакура върху стената на спалнята

Дърво на стената на дневната

Боядисана дървесина в стената на дневната

Боядисани цветя на стената на спалнята

Боядисани цветя на стената на спалнята

Желателно е моделът на стената да отразява всички елементи на интериора, например с възглавници на дивана, картина върху една от стените, килим, завеси или покривка.

Чертеж на кухненската стена

Тематична рисунка върху стената на кухнята

 1. Не забравяйте, че вертикалните линии на чертежа визуално нарисуват стените, но стеснявате стаята. Хоризонталите, напротив, се разтварят стените, но правят под тавана.
Сребърна стена в спалнята

Сребърна стена в спалнята

 1. Ако стаята е малка, тогава картината е най-добре да изберете не твърде големи, подробни и цветни. Заслужава да се отбележи и прекалено ярки или тъмни нюанси в полза на светлите.
Чертеж на стената на малка кухня

Чертеж на стената на малка кухня в Хрушчов

Визуално увеличаване на малката стая ще помогне на стената да рисува с перспектива, например, изображението на градска улица, която минава в далечината, както е на снимката по-долу, горска пътека, път и т.н.

 • Аерографска рисунка върху стената на кухнята
  Пример за боядисване на стена с аерограф
 • Аерографска рисунка върху стената на кухнята
  Пример за боядисване на стена с аерограф
 • Аерографска рисунка върху стената на кухнята
  Пример за боядисване на стена с аерограф
 • Аерографска рисунка върху стената на кухнята
  Пример за боядисване на стена с аерограф
 1. Кой стенен или стенен фрагмент трябва да избера за рисуване? Поставете празно или най-видимата стената в стаята, една ниша или проекция стена във всяка функционална област (или пред него), както и земята, върху който и да е маса, скрин, конзола, камина, табла и т.н. Например, в кухнята може да нарисувате престилка или кръпка над мивката, стена на масичката за хранене или срещу нея.
Боядисване на керамични плочки на кухня с престилка

Боядисване на керамични плочки на кухня с престилка

Живопис на стената

Между другото, като използвате картина на стената, можете да разделите пространството и да обозначите границите на всяка зона.

Зониране със стенопис

Също така за боядисване са идеално подходящи врати, ъгли, пространство под тавана.

Боядисване на стената около вратата

Боядисване на стената около вратата

Вижте също: Кухненски декор – 12 супер идеи

Идея 1. Боядисване на стена със шаблон (+ майстор клас)

Шаблоните се запазват, когато трябва да очертаете контурите на сложно изображение, да изчертаете букви, цифри или всякакви повтарящи се модели.

Шаблон върху стената

Шаблон върху стената

Шаблон върху стената

Шаблон върху стената

Шаблон върху стената

Стенопис в детската стая

За боядисване на стени можете да използвате готов шаблон или по поръчка в печатница. Такива шаблони могат да бъдат гъвкави или твърди, едно- или двуслойни (за създаване на многоцветен модел), самозалепващи се или гланцирани. Като правило, те са силни, прилепват плътно към стената и са предназначени за повторно използване.

 • Искате ли да си купите супер модерен и необичаен шаблон? Препоръчваме ви да го търсите в международния онлайн магазин Etsy по искане на “шаблон” (цена от $ 10 до $ 100).

Въпреки това, прост еднослоен шаблон за боядисване на стени може да бъде направен със собствените си ръце, следвайки нашите стъпка по стъпка инструкции.

Какво трябва да направите за шаблон: офис хартия, пластмасово фолио или дебела хартия (като изготвяне на хартията или тапети), молив, ножици, Chancery нож или специален нож за рязане на листа, бои и прозрачна лента, и принтера, и всеки редактиране (вектор или растер).

Какво ви е необходимо за екранното боядисване на стените: боя (за предпочитане акрил на водна основа), синтетични кръгла четка (7 см в диаметър за боядисване на големи графики и по-малко – за по-деликатен работа), гъба (предлага се като клъстери), както и хартиени кърпи за отстраняване на излишната боя.

Инструкции:

Стъпка 1. Намерете в интернет подходящ вектор (!) Stencil, например, на сайта http://www.getpattern.ru/. Обърнете внимание, че изображението е желателно да изберете контур (или да го направите като такъв, следвайки тази инструкция), защото цветните зони просто губят мастило за печат.

 • Важно е също така шаблонът да няма прекалено тънки мостове, в противен случай боята под тях може да изтече и да разруши шаблона. Или те могат просто да се разкъсат.

Стъпка 2. Избраното изображение трябва да бъде мащабирано до желания размер и отпечатано. Това е много лесно, ако размерът на шаблона не надвишава размера на форматите А4. Ако обаче трябва да отпечатате голям шаблон, трябва да го разчупите на няколко части, следвайки тази инструкция. Тогава просто трябва да събереш снимката като мозайка.

 • Ако използвате прозрачен винилов филм, просто трябва да го поставите върху оригиналната рисунка, да очертаете очертанията му с химикалка или писалка, след това да изрежете ненужните сегменти (вижте снимката).
 • Шаблон от филма със собствените си ръце
  1
 • Шаблон от филма със собствените си ръце
  2

Шаблон от филма със собствените си ръце

Стъпка 3. На този етап хартията А4 на хартия трябва да бъде поставена с прозрачна лента от двете страни и да се припокрива (!) За да предпазите хартията от накисване. И накрая, изрежете всички сегменти, които ще бъдат боядисани, като използвате нож на канцлера.

Ако отпечатвате няколко листа А4 за голям шаблон, а след това на този етап, можете да започнете веднага рязане, но имайте предвид, че боя шаблон ще има почти суха четка, хартията не напоена. Но за да не рискувате, е желателно да ламинирате снимката или да я копирате в по-плътна основа (например винил тапет). За това можете да:

 • Използвайте въглеродната хартия (поставете я между основата и разпечатките, след което кръгче всички линии с молив).
 • Изрежете всички отвори за боядисване от отпечатания чертеж и след това прехвърлете контурите му върху основата. След това трябва отново да хванете ножа и да намалите сегментите за боядисване сега.

Рязане на шаблона, не забравяйте да защитите масата от драскотини, поставяйки върху нея някакъв субстрат, например стъкло.

Стъпка 4. Време е да поставите шаблона върху стената. За да направите това, изпробвайте шаблона си на избраното място, поставете го на нивото на сградата и го поставете върху лентата с шотландска лента. Ако е необходимо, например, ако искате да изчертавате повтарящи се елементи на еднакъв интервал, първо трябва да направите маркирането с помощта на нивото на сградата.

 • Ако шаблонът има тънки и подвижни мостове, ги фиксирайте върху малки парчета от двустранна лепяща лента (можете да завъртите парче от обикновена лента за боядисване с пръстен).
 • По-удобен начин за фиксиране на шаблона – с лепилен спрей с ниско ниво на сцепление, което ви позволява да премахвате шаблона лесно и без следа (продава се в магазини за творчество).

Стъпка 5. Ура, най-отнемащата време работа е оставена, е време да започнем да рисуваме.

 • Ако използвате гъба: потупвайте гъбата в боята, отстранете излишъка от салфетката и започнете да боядисвате шаблона с подправени движения.
 • Ако използвате четки: потопете четката в боята, след това я преместете малко върху салфетката, за да премахнете излишъка (четините трябва да са почти сухи), след което започнете да боите в кръгово движение. Бъдете внимателни, когато рисувате района близо до ръбовете на шаблона, така че боята да не изтича под отворите и да не разваля контурите на шаблона.
 • Ако използвате боя в кутия: Нежно напръскайте боята, в тънки слоеве и в няколко подхода, за да избегнете струи.
 • Ако използвате ролка: Поставете ролката в коритото с боята, изтрийте я от салфетката и след това преминете към боята. По краищата на шаблона, преместете ролката от една страна на друга, а не нагоре и надолу.

Стентов валяк

Стъпка 6. Когато шаблонът на стената изсъхне напълно, покрийте го с матов лак, за да го предпазите от влага.

Вижте също: Декорация и декорация на трапезарията

Идея 2. Боядисване на стена в клетката (+ майсторски клас)

Както знаете, клетката е най-универсалният печат, който никога не излиза от стил. Тя напълно се вписва както в класическия, така и в модерния интериор, както в интериора на кухнята, така и в детската спалня. Можете да украсите една или няколко стени с клетка, като използвате тапет или боядисване.

 • Боядисайте стените на клетката с ръцете си малко по-сложно, отколкото pokleit карирана тапети, но живопис дава най-добри резултати: боядисаната повърхност може да се почисти, пребоядисан, и най-важното – тя няма шевове в риск излизам.

Най-лесният начин е да нарисувате стените в голяма виши клетка, както в тази селекция от снимки.

Виши клетка в интериора

Стена в клетка

 • Стена в клетка
 • Стена в клетка

Боядисването на стени в шотландски татан изисква малко повече усилия, но все пак е достъпна и за начинаещи – в крайна сметка точността на маркирането, а не уменията за рисуване, е по-важна тук.

Стена в клетка тартан

Стена в клетка тартан

Стена в клетка тартан

И сега ви предлагаме да се запознаете с инструкциите стъпка по стъпка за боядисване на стените със собствените си ръце в клетката на тартаните, както е на снимката по-долу.

Стените в шотландски татан в клетката

Какво ви е необходимо: 4 мастила от същия цвят, но различни тонове (в този проект е бил използван лек зехтин фон, малко по-наситена блато сянка за вертикални и хоризонтални ивици, дори по-тъмни за кръстовища ленти, както и два цвята на контрастни цветове), четка, валяк, боя шотландско и лазерно ниво, стълб и други основни аксесоари за боядисване.

 • Най-добре е да използвате синьото лента за боядисване, отстранена без следи, без да повредите покритието на стената и със знака “за ясни линии”.

Инструкции:

Стъпка 1. Пригответе стената за боядисване, след това я нарисувайте с фонов цвят, като използвате ролка. В този майсторски клас фона е лека маслена боя. Преди да продължите към следващата стъпка, оставете фоновия слой да изсъхне.

Стъпка 2. Маркирайте вертикални ленти със същата ширина на стената с лазерно ниво и лента за боядисване. След това нарисувайте боята по-тъмна от фона и оставете да изсъхне.

Етап на боядисване стени в шотландски клетка тартан

За да направите линиите прави и чисти и боята не се замърсява под лентата за боя, използвайте малка четка за боядисване по лентата и по-голяма четка, за да оцветите по-голямата част от лентата. Важно е да се уверите, че върху четката няма излишна боя. Движенията на четката не трябва да са нагоре и надолу по лентата, а вдясно-наляво (през лентата).

Стъпка 3. Сега маркирайте по същия начин хоризонталните ивици, боите върху тях и оставете да изсъхнат.

Етап на боядисване стени в шотландски клетка тартан

Стъпка 4. Поставете пресичанията на ивиците в още по-наситен нюанс, за да създадете ефекта от стритизирането на нишките от същия цвят в карираните тъкани (сякаш клетките са по-тъмни от лентите).

 • Между другото, ако искате да нарисувате стените във виши клетка, то на този етап работата може да се счита за завършена.

Етап на боядисване стени в шотландски клетка тартан

Стъпка 5. Време е да се изготвят контрастни тънки ивици, задължителни за шотландската килия.

За да направите това, отново използвайте лазерното ниво и лентата за боя, маркирайте линията покрай и по средата на вертикалните ивици. След това ги боя и ги оставете да изсъхнат. След това нарисувайте същите линии по хоризонталните дебели ивици със същата боя.

Етап на боядисване стени в шотландски клетка тартан

Стъпка 6. Накрая извличаме клетки от друг контрастен цвят (в този майсторски клас това е синьо). Технологията е все още една и съща, но клетката става по-голяма, тъй като лентите вече са изчертавани по линиите на първия фонов слой.

Етап на боядисване стени в шотландски клетка тартан

Стъпка 7. Остава само да се покрият боядисаните стени с матов лак, за да се укрепи устойчивостта и здравината на влагата.

Стените в шотландски татан в клетката

Виж също: Украсяваме стените с табели – майсторски клас и 100 снимки за вдъхновение

Идея 3. Ръчно рисувани стени

Ръчно рисуване на стени позволява да се създаде уникален и персонализиран интериор, да въплъти най-смелите фантазии и дизайнерски идеи.

Боядисана дървесина на стената и главата на леглото

Чертежи по стените на хола

Ръчно рисувана стена

пейзаж

Ръчно рисувана стена

Цветя на стената

Ръчно рисувана стена

Ръчно рисувана стена

Цветя на стената

Ръчно рисувана стена

Цветя на стената

Ръчно рисувана стена

Ръчно рисувани стени в детската стая

Боядисаните стени са особено добри при децата

С помощта на ръчно боядисани е възможно да се коригират, маскират или победят някои от недостатъците на стаята. Например, нарисувайте липсващ прозорец, парчета мебели или аксесоари, боядисвайте място на стената и т.н.

Фалшив прозорец в кухнята без прозорец

Ръчно рисувана стена

Ръчно рисувана стена

Ръчно рисувана стена

Боядисана глава и ваза

Боядисана глава и ваза

Ръчните стени за боядисване са най-добре да се доверят на професионалистите, но простите рисунки са напълно възможни и начинаещи, ако има дори и малко умение за рисуване. Ето някои примери за прости изображения.

 • Графични цветя на стената на кухнята
 • Графични цветя на стената на кухнята

Ръчно рисувана стена

Ръчно рисувана стена

Ръчно рисувана стена

Етапите на боядисване на стените със собствените си ръце са следните:

 1. Търсим идея, мотивът на чертежа, подходящ за интериора;
 2. Планираме композицията, разработваме скици и избираме окончателната версия на бъдещата живопис, разпечатваме цветно изображение. Желателно е също така да “опита” картина на стената с помощта на избран редактор картина (т.е. фотографиране стена, да наложи върху него скица и мащаба на състава в желания размер);
 3. Ние покриваме стените с художествен акрилен грунд (за предпочитане);
 4. Скицата прехвърляме на стената в молив с помощта на:
 • Проекторът (картината се показва на стената, след това нейните очертания се наричат ​​просто).

Процесът на боядисване на стената от изчертаване на контури до оцветяване с акрилни маркери Molotow:

 • Стенопис с проектор
  1
 • Стенопис с проектор
  2
 • Стенопис с проектор
  3
 • Стенопис с проектор
  4
 • Решетки (стената под картината е разделена на 100 равни квадратчета, след това всеки квадрат е ръчно изчертан според скицата в мащаб със същата решетка).
 • “Шаблон” (Photoshop желан модел са разпределени контури, а след това мащабирани скица, разбити на парчета и отпечатани на листа A4, след което листовете са свързани заедно като мозайка, в резултат на плат лепило на стената и на принципа на шаблон се изтегля всички линии на фигурата).
 1. Ние рисуваме изображението с бои, боядисваме големите петна на композицията, изучаваме подробностите. Боядисването трябва да се извършва на принципа “от общ до конкретен”.
 2. Покриваме завършената картина с матиращ лак. Този етап не е необходим, но е желателно да се даде допълнителна сила на чертежа.

Идея 4. Печат (+ майсторски клас)

Да рисувате стени със собствените си ръце бързо и лесно ще позволи техниката на щамповане, когато шаблоните или шаблоните са щамповани. В ролята на печата можете да използвате както готови печатни бои и ролкови марки, така и импровизирани инструменти – гъби издълбани в кръг или друга форма, четки и дори пръсти.

Боядисване на стените с гума от пяна

 • Спиране на пяната
  1
 • Спиране на пяната
  2
 • Спиране на пяната
  3
 • Щампи за стени
  Щампи за стени
 • Щампи за стени
 • Готовите печати се продават на строителни пазари, а също така могат да бъдат поръчани в специализирани онлайн магазини. Например отличните печати се произвеждат от руска компания “Ekooboi” (снимката по-горе). Между другото, сайтът на компанията може да бъде закупен и ролкови печати (на снимката по-долу).
 • Чертежи на стената с ролков печат
  Чертежи на стената, направени от ролков печат
 • Чертежи на стената с ролков печат
  Чертежи на стената, направени от ролков печат

Също така печатът за боядисване на стени може да се направи ръчно от микропореста гума (пяна, пенообразен полимер или просто “пяна”) и парче картон.

Стенопис с домашни печати

Какво ви е необходимо: пенлива гумена пяна (често тя се продава в отделите на детското творчество под формата на цветни листа), картон, молив, канцеларски остър нож, ножица и лепило и акрилна боя.

Стенопис с домашни печати

Инструкции:

Стъпка 1. Изрежете всяка форма или форма от листа от порест каучук. Например, тя може да бъде кръг като в нашия майсторски клас, писмо, звездичка, есенно листо, пеперуда, цвете и т.н.

 • Можете да направите няколко различни печата, за да създадете композиция, да речем, плод с дръжка (на снимката). Освен това за всеки цвят трябва да направите отделен печат.

Стенопис с домашни печати

Стъпка 2. Залепете получената заготовка върху парче картон. Воила, печатът е готов!

 • Ако искате печатът да бъде повторно използван, трябва да използвате пластмасова основа вместо картон.

Стъпка 3. За да започнете да рисувате стената, нанесете печат в боята доста изобилно, но така, че боята да не се оттича, а след това да я прикрепите към стената. Ако искате впечатлението да е възможно най-ясно, печатът трябва да бъде равномерно натиснат.

Стенопис с домашни печати

Стенопис с домашни печати

След това, по същия начин, поставете отпечатъци върху цялата стена, запазвайки същия интервал. За да избегнете грешки, препоръчително е предварително маркиране на стената. Освен това, преди да започнете работа, е полезно да практикувате щамповане върху всеки проект.

 • Неуспешно впечатление може да бъде внимателно изтрито (при условие, че използвате боя на водна основа).
 • Освен това, разпечатките могат да бъдат завършени. Например, нарисувайте контури, добавете цветове и интересни детайли.

Стъпка 4. Когато подпечатаните шарки изсъхнат, покрийте украсената стена с матиращ лак.

Стенопис с домашни печати

Стенопис с домашни печати

Идея 5. Боядисване на моливи върху стената на плочата

Като една или две стени с тапети или тебешир черна дъска боя, ще можете да промените снимките на стената най-малко всеки ден, пишете чужди думи, списъци със задачи и продукти за домакинството поръчки, мотивационни или хумористични фрази. Особено хладна стена на килията изглежда във вътрешността на детската стая и кухнята.

Боядисване на стени с тебешир върху тапет за креда или боядисване на стени

Боядисване на стени с тебешир върху тапет за креда или боядисване на стени

Широка стена

Грименная стена в детската градина

Стелажната стена във вътрешността

Стелажната стена във вътрешността

Стелажната стена във вътрешността

 • Ако искате да оставите картина, боядисана с креда за добро, просто трябва да я покриете с матов лак.
 • Нарисувайте върху повърхността на плочата може (и се нуждаете!) Не само пастели, но и креда моливи, маркери и бои.
 • Особено забележително на тъмната стена прилича на букви (т. Нар. Нарисувани думи). Въпреки това, ако не сте професионален дизайнер на шрифтове, а не художник, тогава няма много вероятно да пишете думи, но можете да го направите с един собствен шаблон. Основното нещо е да намерите точното парче в интернет.

Идея 6. Сребърен стена

Пръстените стени не само изглеждат хладно, но и визуално коригират недостатъците на стаята. Така например, вертикалните ленти “повдигат” ниските тавани, а хоризонтално – увеличават пространството и изтласкват стените.

Сгънати стени във вътрешността на кухнята

Вертикални ивици на стената в спалнята

Пролетна стена

Пръстени стени в интериора

Пръстени стени в интериора

Пръстени стени в интериора

Пръстени стени в интериора

Пръстени стени в лоджията

За да нарисувате стени в ивици със собствените си ръце е много просто, основното тук е внимателно да залепите лентата за боя и да изчислите правилно оптималната ширина и брой ленти.

 • За да намерите необходимия брой ленти със същата ширина, но редуващи се в цвят, трябва да разделите височината или ширината на стената в желаната ширина на лентите. Но има един нюанс – ако броят на лентите е равен, тогава краищата на стените ще бъдат с различни цветове. За да бъде броят на лентите странно и дизайна на стената да бъде симетричен, можете да “играете” малко с ширината на лентите или просто да разделите височината или ширината на стената в нечетно число. Например стена с височина 270 см може да бъде украсена с 17 ленти с ширина 16 см.
Разделителна лента

За да направите ивиците на тавана и над пода с един и същ цвят, те трябва да са нечетни

 • Желателно е лентите да имат ширина 10-30 см. Ширина по-малка от 10 см ще бъде твърде тясна и повече от 30 см – твърде широка и тежка.
 • Най-добре е да нарисувате ивици с помощта на синя лента за боядисване, която се отстранява без следи, без да се повреди стената и да се маркира “за ясни линии”.
 • За да направите линиите прави и чисти и боята не се замърсява под лентата за боя, използвайте малка четка за боядисване по лентата и по-голяма четка, за да оцветите по-голямата част от лентата. Важно е да се уверите, че върху четката няма излишна боя. Движенията на четката не трябва да са нагоре и надолу по лентата, а вдясно-наляво (през лентата).

Идея 7. Декорация на стена с винилови стикери

Винил стикери са добри, защото те са лесно залепени, обелени, без да оставят следи, се продават в голямо разнообразие от снимки и са доста евтини. С тяхна помощ декорацията на стената може да се променя толкова често, колкото искате.

Стикери на стената

Текст стикер стикер в интериора

Стикери на стената

Винил стикери под формата на думи в спалнята

Стикери на стената

Винил стикери в детската стая

Стикери на стената

Винил стикер върху кухненската стена

Стикери на стената

 • Най-голям брой декоративни стикери за стени могат да бъдат намерени на Aliexpress, както и добри снимки могат да се търсят в изграждането на хипермаркети и магазини за творчество. Ако желаете, можете да поръчате желаната снимка в необходимия размер в печатницата.
 • Най-добре е да поставите стикери върху боядисани стени или върху солиден тапет.
 • Преди да поставите снимката, трябва да направите маркер.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org