Cara membuat bar di dapur dengan tangan anda sendiri: idea dan cadangan – banking-on-green.com

Cara membuat bar di dapur dengan tangan anda sendiri: idea dan cadangan

Cara membuat bar di dapur dengan tangan anda sendiri: idea dan cadangan

“Bartender, wiski ganda! Dan tanpa ais! “- penduduk asli frasa ini dikaitkan dengan Wild West, Clint Eastwood, serta orang-orang keren dari Wall Street, yang beralih tawaran saham berjuta-juta dolar sehari. Tidak dapat membeli rumah yang lengkap di pantai lautan di sekitar Miami, ramai yang terpaksa menyelesaikan hanya beberapa sifat yang tersedia dalam “kehidupan manis”.

Salah satu objek ikonik – bar di dapur anda sendiri. Ia menghubungkan kita dengan budaya penggunaan hak global semasa sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Benar, fungsi bartender itu perlu dilakukan sendiri, tetapi ini hanya alasan untuk menunjukkan ketajaman. Dengan ketiadaan wiski dengan soda dan ais, meja boleh dihidangkan dengan rasa vodka sejuk dengan timun rangup atau gorilka dengan wangi asin, aristokrat dapat minum champagne sudah di pagi hari.

Kaunter bar

Pada pandangan kami, bar adalah demokratik, kreatif, dan kondusif kepada komunikasi. Ini sejuk!

Walaupun bar di rumah dan impian ramai rakan-rakan kita, setakat ini, dia adalah tetamu yang jarang tinggal di pedalaman swasta domestik. Adakah mungkin untuk menulis sebuah elemen kehidupan Amerika yang indah dalam realiti domestik dalam rumah dengan cara yang praktikal dan menarik?

Inilah meja – mereka memakannya

Ketinggian meja makan jenis Eropah ialah 75 sm. Pendirian klasik dalam penanisan minuman meningkat di atas lantai sebanyak 120 cm, alternatif dari 110 hingga 130 cm dihadapi. Ia perlu untuk memanjat kerusi tinggi. Tetapi, meninggalkan institusi itu selepas pembebasan, permulaan bangku tinggi dimatikan. Untuk bergantung pada pendirian siku tinggi tidak dianggap memalukan, berbanding dengan pendaratan sengit di meja makan.

Orang di belakang kaunter

Dalam pertubuhan-pertubuhan minum hanya kaunter bar yang tinggi digunakan. Semakin tinggi anda duduk, lebih baik anda melihat penari telanjang

Saiz dapur dalam pangsapuri standard tidak membenarkan praktikal untuk merealisasikan semua imaginasi dalam bidang reka bentuk. Di mana tidak ada ruang untuk rak “bersaiz penuh”, pilihan kompromi adalah mungkin. Kaunter bar untuk dapur boleh berfungsi sebagai kesinambungan countertop dapur. Iaitu, mempunyai ketinggian 90 hingga 95 cm, bergantung pada ketinggian dasar dapur. Mungkin ia tidak kelihatan begitu keren, tetapi fungsinya lebih tinggi: rak akan berfungsi sebagai tempat kerja untuk memasak, meja yang agak mudah dimakan, dan tidak ada minuman alkohol. Pada pendapat kami, format “purata” 90 cm lebih sesuai untuk rumah.

Kaunter bar dengan kawasan kerja

Pendirian, dibuat pada satu ketinggian (90 cm) dengan kawasan kerja, adalah kesinambungannya

Ini kerusi – ia duduk di atasnya

Terdapat dua jenis najis bar yang disediakan: universal dengan tempat duduk laras dan ketinggian tetap. Dengan jenis yang pertama semuanya mudah: duduk di meja dan diturunkan-naik kerusi supaya kami selesa. Model yang tidak dikawal perlu dibeli pada ketinggian tertentu pada countertop yang dipasang. Untuk meja atas 120 cm, ketinggian kerusi itu hendaklah kira-kira 85 cm, untuk 90 cm – 63 cm.

Ketinggian kerusi

Ketinggian tempat duduk yang disarankan oleh pakar Amerika dalam ergonomik berbanding dengan ketinggian yang berbeza dari puncak meja. Yang peduli, 1 inci – 2.54 cm

Bagi reka bentuk kerusi – ia adalah satu perkara rasa. Orang akan suka najis kayu dalam gaya sebuah negara, satu lagi kerusi berlengan tinggi dengan sandaran dan sandaran tangan dalam gaya berteknologi tinggi. Bar stools harus mempunyai salib untuk kaki. Tafsiran khusus berhak mendapat kerusi tinggi, mempunyai dua rentas lampu, serentak berkhidmat sebagai tangga. Ini adalah perkara yang praktikal untuk sebuah apartmen dengan siling yang tinggi di kawasan kecil, di mana jambatan penuh untuk meletakkan hanya di mana-mana. Bonus tambahan: terima kasih kepada yang kedua, bahagian atas, barisan palang untuk tangga, anda boleh duduk kanak-kanak dengan kaki pendek yang tidak sampai ke bar bawah.

Bar stool-stepladder

Stepladder tangga bar mempunyai dua langkah silang

Bagaimana untuk membuat bar anda sendiri dengan tangan anda sendiri: nasihat daripada pereka

Satu idea reka bentuk yang kecil untuk orang yang berminat untuk membuat tangan sendiri kaunter bar di dapur dalam pelbagai jenis tempat tinggal:

Pangsapuri mewah atau rumah negara

Bagi para pemilik ruang tamu yang gembira, persoalan di mana untuk meletakkan perabot tidak relevan. Perkara utama adalah bagaimana membuatnya selesa dan cantik. Walau bagaimanapun, tidak bermakna bagi orang kaya untuk melakukan pedalaman sendiri, lebih mudah (dan lebih baik) untuk menyewa orang yang terlatih. Jika anda mempunyai ruang dan wang, anda boleh menikmati diri anda dan meja makan untuk 12 orang dan meja sarapan untuk 4 orang dan pulau yang berasingan untuk memasak dan kaunter bar yang tinggi. Ini betul: sarapan mengikuti satu meja, makan malam – selepas yang lain, dan minum martini – untuk yang ketiga. Sama seperti ballet badan kecergasan perlu dikunjungi pada waktu pagi, dan berlian dan kasut bertumit tinggi harus dipakai pada waktu petang.

Dapur dengan bar sarapan pagi

Di dapur ini, sepanjang jalan. Zon zon dua zon berdinding, kawasan kerja-sebuah pulau dengan kaunter bar tinggi 120 cm melekat padanya dan kawasan kerja-sebuah pulau yang digabungkan dengan bar berdiri tinggi 90 cm. Selebihnya tidak sesuai dengan bingkai

Pangsapuri studio dan rumah persendirian

Semakin popular, terutamanya di bandar-bandar besar, adalah studio-apartmen, di mana mereka tidak pada mulanya membina (jika rumah baru) atau merobohkan (di rumah lama) partisi dalaman. Sudah tentu, ini tidak menjadikan ruang hidup lebih besar, tetapi ruang yang belum dibahagikan dianggap lebih luas daripada ketika dirancang untuk bilik-kandang. Untuk mengatur kehidupan di sebuah bilik besar, ia mesti dibahagikan kepada kawasan fungsional. Untuk ini, bar buatan tangan boleh digunakan dengan cara ini. Terletak di sempadan zon, ia praktikal tidak berlaku, sambil membahagikan ruang dengan jelas.

Dapur pengezonan

Zon zon berdaya maju di studio. Kaunter bar di dapur secara visual membahagikan ruang dan menghalang pandangan dari sofa ke pinggan yang kotor jika terkumpul di dekat wastafel

Ketinggian yang besar di meja atas dalam kes ini adalah kelebihan yang jelas: duduk di atas sofa di kawasan tamu, tetamu tidak akan melihat bahawa dapur adalah kotor dan pergunungan hidangan yang tidak dimasak. Rak akan menutup dan menyembunyikan kehinaan ini. Pendekatan ini juga tipikal untuk rumah persendirian, di mana dapur sering digabungkan ke dalam satu bilik dengan ruang makan dan mempunyai kawasan seluas 16-20 m2.

Sofa di bar

Kembangkan sofa ke hadapan TV, dan kembali ke dapur, meletakkan rak di belakangnya – juga penyelesaian yang baik untuk ruang terbuka

Dapur di rumah siri tipikal

Untuk mengatur perabot di kawasan dapur 10-15 m2 adalah yang paling sukar. Nampaknya terdapat banyak tempat berbanding dengan “Khrushcheb”. Tetapi pada hakikatnya ternyata bahawa memerah ke kawasan ini alat dengar biasa dengan kawasan kerja yang mencukupi, meja makan dan kaunter bar sangat sukar. Ia adalah perlu untuk mengorbankan dimensi dan melakukan segala yang dikurangkan, yang memberi kesan negatif ke atas fungsinya. Pada pendapat kami, percubaan untuk memindahkan bilik bersaiz sederhana ke dalam set lengkap perabot yang kaya tidak boleh menjadi satu kejayaan yang lengkap.

Lakaran dapur

Pereka dari syarikat perabot cuba meletakkan semua yang dimiliki pemilik apartmen di dalam bilik 12 m2. Rupa-rupanya, ternyata tidak juga ini. Tidak ada meja atau berdiri

Entah bagaimana keluar dari situasi ini adalah nyata, jika anda datang dengan langkah reka bentuk yang luar biasa dan letakkan rak supaya hampir tidak mengambil ruang.

Kaunter bar ambang jendela

Anda boleh menguruskan rak pada kawasan minimum dengan menggabungkannya dengan ambang tingkap, jika ketinggiannya dibenarkan. Adalah wajar bahawa tingkap tidak keluar ke sampah

Dapur kecil

Pemilik dapur kecil tidak mempunyai apa-apa untuk berfikir dan meletakkan semua yang mereka inginkan di dalamnya. Anda perlu memilih: meja makan atau kaunter bar. Sesetengah orang lebih suka meninggalkan meja. Bar counter di tempat meja di dapur kecil adalah pilihan “bujang”, yang sebenarnya boleh menjadi agak mudah. Adalah disyorkan untuk memasang countertop pada ketinggian 90 cm, ke tahap dengan kawasan kerja. Kemudian ia menjadi universal: ia digunakan sebagai meja pemotong, dan untuk makan, dan untuk bekerja.

Kaunter bar di dapur

Kaunter bar di dapur di dalam bilik kecil hanya 5.6 m2

Jadual “normal” perlu dikorbankan. Pada masa yang sama untuk memasak adalah semua teknologi moden yang diperlukan, dan meja atas adalah agak mudah untuk kedua-dua makan dan bekerja, dan untuk melepak dengan rakan-rakan. Mujurlah, ketinggian tingkap tingkap bertepatan dengan tahap kiraan meja.

Dapur kecil

Satu lagi dapur yang sangat kecil. Di latar depan – bukan makan tengah hari, sepertinya, tetapi ketinggian meja bar IKEA 90 cm

Apa yang hendak dibuat kaunter bar

Dari apa dan cara membuat kaunter bar anda sendiri? Pertama sekali, kita bercakap tentang bahan di atas meja:

  • Postforming. Murah, marah.
Kerja dari postforming

Top worktop dari postforming dan tiub tiub logam sebagai sokongan. Lebih murah tidak berlaku

  • Pokoknya. Bahan semulajadi yang hidup akan sesuai di pedalaman apa-apa gaya. Kayu itu menyenangkan untuk disentuh, mudah dikendalikan. Sebagai salutan, anda boleh memilih minyak sayur-sayuran khas, yang diberi impregnated dengan countertop tidak takut air
Kaunter bar di kayu

Jika anda mempunyai cedar merah di kampung, jangan potong untuk kayu api. Dari batang pepejal akan menjadi kaunter bar yang indah untuk dapur

  • Kaca. Perlu difahami bahawa kaca akan memerlukan lebih tebal, dari 8 mm, pengisaran tepi dan menampal unsur pengikat harus diarahkan di kilang, sehingga produk akan dikenakan biaya sen. Cantik, tetapi bahan telus memerlukan penjagaan dan sejuk ke sentuhan
Jadual atas kaca

Meja kaca atas sesuai dengan reka bentuk minimalis bergaya

  • Batu. Mahal, elegan, tahan lama. Kami tidak mencadangkan penggunaan marmar, meninggalkan warna makanan di atasnya sukar untuk dijejaki. Lebih granit, termasuk tiruan, lebih praktikal.
Kilang meja batu

Batu atas meja – cantik, berprestij, praktikal. By the way, mahal batu, tidak seperti postforming murah, bersetuju untuk membaiki, calar dan kecacatan kecil dengan mudah dihapuskan

Kayu dan batu di pedalaman dapur

Gabungan batu dan kayu kelihatan hebat di satu kawasan

Tempat kerja boleh dipasang pada kabinet, apabila anda perlu menjimatkan ruang.

Atas meja dua peringkat

Sekiranya pangkalan rak adalah kabinet, wajarlah ia menonjol di luar batasnya, sehingga ada tempat untuk meletakkan kaki. Dalam ilustrasi – kaunter bar dengan bahagian atas dua tingkat

Masonry di dapur

Satu contoh bar di dapur adalah gaya loteng. Kabinet dan perkakas tersembunyi di sebalik tembok bata yang brutal

Sekiranya anda tidak perlu menutup sebahagian pandangan kaunter dapur kerja dan kabinet yang hilang, bahagian atas meja boleh dipasang pada kaki.

Dapur moden

“Telus”, seperti dalam gambar, kaunter bar disebabkan kekurangan perabot atau skrin dari bawah visual memfasilitasi pedalaman

Memahami bagaimana membuat bar berdiri dengan tangan anda sendiri dan berapa banyak masa dan wang yang diperlukan, anda boleh memutuskan sama ada ia layak untuk melakukan kerja sendiri. Atau lebih baik dialamatkan kepada pakar.

Bagaimana untuk membuat bar sendiri: kelas induk

Akhirnya kelas kecil tuan-tuan kecil cara membuat bar berdiri dengan tangan anda sendiri. Jangan berikan dimensi dan lukisan rak ini, ia agak besar dan direka untuk bahagian dalaman tertentu. Walau bagaimanapun, setiap pemilik sebuah apartmen atau rumah persendirian akan menyelesaikan isu reka bentuk berdasarkan keutamaan peribadi. Bar rumah sentiasa menjadi projek individu. Bahan kami tidak banyak arahan untuk membuat kaunter bar, tetapi kelas utama untuk pengeluaran perabot terbina dalam berkualiti tinggi. Pembuat kabinet berpengalaman akan mengenali kami dengan beberapa rahsia kemahiran mereka. Kami berharap ini berguna kepada sesetengah pembaca.

Pemilik rumah memutuskan untuk melengkapkan bar dengan premis dapur yang luas, sudah dilengkapi perabot, gaya yang perlu disokong. Memutuskan bahan-bahan: kayu gelap, logam bersalut krom dan kaca berasap.   

bar oak yang dirancang

Unsur-unsur kayu untuk pengeluaran rak digunakan kayu papan 32×48 mm, venir oak, kayu lapis birch dengan ketebalan 20 dan 5 mm

bar pengisaran

Bar telah dibuat dan dipoles di kedai, tetapi sebaliknya perabot telah dibuat sepenuhnya. Dengan berhati-hati dan pada sudut yang betul, bar dipotong dengan melihat miter. Mereka disediakan di bawah bingkai atas meja

countertop

Pada templat lapis 15 mm papan lapis, meja countertop dibentangkan dengan bar bersatu

sisipan kaca

Untuk kemudian memasangkan sisipan kaca, di bar digali alur

menyertai bahagian

Bahagian disambungkan pada pin pemalam, di mana lubang dipilih oleh pemotong dowel

lebar

Pada rasuk silang – tepi yang terikat

perhimpunan

Pertama menghasilkan perhimpunan awal pada kancing, tetapi setakat ini tanpa gam

gam pemasangan

Selepas memastikan bahawa semua butiran pembinaan digabungkan, teruskan ke pemasangan dengan gam. Untuk memastikan hasil yang terbaik, elemen terpaku ditarik bersama oleh penjepit band

pemasangan bahagian

Bahagian individu dipasang ke dalam satu struktur tunggal

rangka kerja

Bingkai atas meja ditetapkan pada templat sementara dan disesuaikan dengan tepat agar sesuai dengan template oleh pemotong penggilingan

bangkai

Kontur luar template dan bingkai sekarang bertepatan, pada mulanya bar lurus dibulatkan

buttress grinding

Mengisar pantat meja

pemprosesan karkas

Pemotong profil memproses kontur luar bingkai tersebut

Profil tepi

Ini adalah bagaimana profil tepi kelihatan

pembuatan baffle melengkung

Sarjana mula membuat partition melengkung, yang terdiri daripada panel berasingan. Bahan utama – kayu lapis birch

bangkai

Daripada papan serpih, matriks rangka dibuat yang mengulang jejari panel masa hadapan. Pada akhirnya, bengkok dan dalam empat lapisan gam ketebalan papan lapis 5 mm. Selepas pengeringan, ia akan mengekalkan bentuknya. Panel digilap secara langsung pada matriks

pengilangan

Panel dikeluarkan dari matriks dan venil. Tepi yang menonjol venir oak dirawat dengan kilang tepi

pemprosesan panel

Veneer dan tepi panel. Apabila ia diproses, dua panel diletakkan bersebelahan supaya pemotong penggilingan tetap mendatar

bekerja dengan kayu

Hanya sekarang panel dipotong sepanjang panjang

bekerja dengan kayu

Hujung panel akan ditutup dengan berus, tepi mereka akan dibulatkan terlebih dahulu

lubang untuk paku

Pilih lubang untuk pancang dalam panel dan bar

panel

Panel siap untuk merekatkan bersama

bar

Bar adalah sedikit lebih tebal daripada panel, di mana alur adalah giling, yang akan menyembunyikan sendi bahagian

panel

Panel dan bar akhir terpaku pada lonjakan

membuat cornice

Teruskan untuk menghasilkan kuku atas rak, yang akan menjadi lampu sorot terbina dalam. Asasnya akan berfungsi sebagai pola countertop papan lapis. Di perimeter, alur 14 mm lebar dan 6 mm di dalamnya dipenuhi beberapa sentimeter dari tepi. Dia akan menyembunyikan titik penetapan kios dari langit

papan lapis

Pesawat itu diapit dari tepi luar ke alur. Veneer perlu dipilih supaya gentian terletak di seluruh kontur

kontur pengisaran

Pasir kontur dengan mengeluarkan gam

penjajaran tepi

Align tepi venir di alur dengan pemotong penggilingan

menyamakan venir

Kurangkan venir dari luar

veneering

Pengambilan luaran selesai

kemelesetan pesawat dalaman

Teruskan untuk memancarkan pesawat dalaman, memilih veneer mengikut lukisan

penjajaran tepi

Sejajar dengan pinggir pesawat dalam venir dalam alur

penggerudian dengan pemotong penggilingan

Gerakkan alur penghala untuk memasang paip krom di cornice

mendalam

Alur sudah siap

penggerudian paip

Paip akan melalui meja, lubang di dalamnya dibuat melalui. Jadi apabila penggerudian tidak berlaku, blok kayu dilampirkan dari bawah

lubang siap

Lubang-lubang sudah siap

butiran sudah siap

Bahagian-bahagian itu sudah siap, mereka masih perlu diperkaya dan dipernis

selesai cornice

Cornice sudah siap, alur ditutup dengan manik kayu

pemasangan rak bar

Pemasangan kaunter bar bermula. Kornea dipasang ke siling, tudung akan menyembunyikan manik kaca

kaunter bar

Pasang bahagian bawah

kaunter bar

Pasang kaca di dalam sel kilang

kaunter bar

Bar sudah siap

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org