Bekjemp fett: Slik rengjør du mikrobølgeovnen på 5 minutter – banking-on-green.com

Bekjemp fett: Slik rengjør du mikrobølgeovnen på 5 minutter

Bekjemp fett: Slik rengjør du mikrobølgeovnen på 5 minutter

Det er vanskelig å forestille seg et moderne kjøkken uten mikrobølgeovn: det kan ikke bare varme opp middagen og frigjøre maten, men også tilberede deilig mat uten mye trøbbel. Men behovet for å vaske mirakelassistenten til mange husmødre driver inn i stress, fordi det er ikke så enkelt å kvitte seg med flekker av festende fett. Hvordan rengjøre mikrobølgeovn hjemme i 5 minutter? Her er de beste oppskriftene.

Rengjøring av mikrobølgeovn

For å rengjøre mikrobølgeovnen trenger du en myk klut

Typer av interne belegg for mikrobølgeovner

Hvis det ytre belegget i mikrobølgeovnen er klart – du kan vaske det med noe rengjøring og til og med slipemiddel, så krever interiøret en mer delikat tilnærming. Reflekterende mikrobølge stråler overflaten kan være av tre typer:

 • Emaljert. Et jevnt belegg uten porer absorberer ikke fett, så det er lettere å rengjøre. Imidlertid er emalje redd for mekanisk innvirkning – Riper på overflaten blir raskt til rustne steder. Hovedregelen ved rengjøring av emaljebelegg er ikke å bruke slipemidler og tørk veggene tørr.
 • Rustfritt. Overflaten tåler konstant temperaturendringer, men har en høy “appell” for fett og karbonforekomster. Striker og flekker holder seg bokstavelig talt til veggene og er svært vanskelig å fjerne. Store partikler av rengjøringspulver etterlater riper, og syrer fører til mørkere overflaten.
 • Pottery. Den kombinerer glattheten av emaljen og styrken av rustfritt stål. Hvordan rengjøre mikrobølgeovnen med et keramisk belegg? Fettete flekker fjernes med en fuktig svamp eller en myk klut.
Vann og sitronsaft

Vann og sitronsaft er effektive hjemmehjelpemidler for rengjøring av mikrobølgeovner

Slik rengjør du en mikrobølgeovn med husholdnings kjemikalier

I noen butikk av husholdnings kjemikalier finnes det flere alternativer for vaskemidler til mikrobølgeovner. Oftest frigjøres de i form av aerosoler, sprøyter eller væsker. Hvordan rengjøre mikrobølgeovnen fra fett og karbon i hjemmet ved hjelp av profesjonelle verktøy? Følg de enkle instruksjonene:

 • Husholdnings såpe er den rimeligste måten å kvitte seg med flekker. Pisk det tykke skummet med en svamp, bruk et jevnt lag på veggene, vent ca. en halv time og fjern forsiktig forbindelsen. Pluss oppskriften – den lave kostnaden for såpe og et ganske godt resultat. Minus er en bestemt lukt.
 • Oppvaskmiddel kan ikke være mindre effektivt. Væsken må fortynnes i varmt vann og rengjøres med en svamp. Ikke glem å forsiktig fjerne resterende skum og tørk overflaten med et håndkle. Ellers vil den oppvarmede maten få en åpenbar smak av “kjemi”.
 • Spesialiserte kremer og sprayer er til stede i mange produsenters linjer. De lar deg rengjøre mikrobølgeovnen i 5 minutter – bare bruk produktet på de skitne veggene og tørk det av med karbon etter en stund. Husholdnings kjemikalier har en betydelig ulempe – det er vanskelig å vaske av, så en liten mengde kan komme inn i maten. Metoden er kontraindisert hvis det er allergiske personer i huset eller små barn som oppvarmer mat i mikrobølgeovn.

Vask innsiden av mirakelkaminen regelmessig. Selv om du bruker et spesielt plastdeksel, går dampene fra de oppvarmede produktene gjennom spesielle hull og legger seg på veggene.

Viktig! Ved å utføre “badprosedyrer” må du sørge for at fuktighet ikke strømmer inn i grillene. Vannet som kommer inn i de elektriske delene, kan deaktivere kjøkkenassistenten.

Mikrobølgeovn etter rengjøring

Tørk mikrobølgeoveggene etter hver tilberedning

Hjem rettsmidler for mikrobølgeovn

Rengjør mikrobølgeovnen fra fett og karbon i hjemmet kan være ved hjelp av husholdningsartikler, som er i arsenalen til enhver elskerinne.

vann

Den enkleste og, viktigst, en fri metode for rengjøring. For å kvitte seg med stikk biter av mat og olje, legg en bolle med varmt vann i komfyren, skru den på for maksimal effekt, vent 10-15 minutter og tørk av resterende smuss med en myk svamp. Jo større diameter beholderen er, jo bedre – væsken vil fordampe mer aktivt, og forbedre effekten. Et glass eller en kopp vil ikke fungere, det ideelle alternativet er en bred tallerken med middeldybde. For å øke effekten i vann, kan du legge til et lite oppvaskmiddel.

Viktig nyanse! Metoden er kun egnet for friske forurensninger. Med mange måneder med “akkumulering” blir resultatet ikke.

Sitrusfrukter for rengjøring av mikrobølgeovner

Sitrusfrukter

Du kan rengjøre mikrobølgeovn med sitron eller annen sitrus:

 • Skyll oransje, legg skorpen i en bolle med vann og legg den i mikrobølgeovnen. Slå på maksimal effekt i 5 minutter. Ved oppvarming avgir skelen essensielle oljer som i kombinasjon med vanndamp myker den tilhengende maten og oksyderte partikler av fett.
 • Skiver av fersk sitron styrker effekten og i tillegg lindrer den ubehagelige lukten. Følg de forrige instruksjonene, men skru på mikrobølgeovnen i 20 minutter.

Viktig! Se på vannstanden i parabolen – det skal ikke fordampe helt.

eddik

Slik rengjør du en mikrobølgeovn ved hjelp av eddik:

 • Oppløs i et glass varmt vann, to skjeer av eple eller vineddik (du kan også bruke sitronsyre).
 • Hell opp løsningen i en bred plate, plasser den i ovnen og sett timeren i 10-15 minutter.
 • Slå mikrobølgeovnen på maksimal effekt.
 • Etter slutten av tiden må du ikke åpne døren i ytterligere 20-25 minutter, slik at dampen vil fungere.
 • Fjern smussrester med en svamp og tørk veggene tørr.

En blanding av eddiksyre eller sitronsyre med vann danner en damp når den oppvarmes, noe som løsner fettavsetninger og myker den klæbende maten. I tillegg avbryter uttalt aroma lukter av fisk, kinesisk mat og hurtigmat.

Viktig! Når du rengjør mikrobølgeovnen på denne måten, åpner du vinduet eller vinduet.

Mat brus

brus

Internt belegg av mikrobølgeovner skal ikke rengjøres med slipemiddel. Ikke desto mindre vil brus hjelpe til med å rengjøre innsiden av utstyret på en annen måte:

 • Fyll en stor bolle med varmt vann i omtrent to tredjedeler.
 • Rør i det 3 ss natron.
 • Still inn timeren i 15 minutter og slå på mikrobølgeovnen.
 • Slett opp løsne smuss.

Viktig! Etter å ha utløst timeren, ordne en kontrollkontroll. Hvis det er spor av fett på veggene, gjenta prosedyren. Ikke-kontaktmetoden passer for enhver type belegg.

Viktige nyanser

Be om hvor raskt å rengjøre mikrobølgeovnen inni, ikke glem å tiltakene “forebygging”. Følg enkle regler:

 • Ikke bruk børstehår med harde børster eller metallull.
 • Når du vasker overflaten, prøv å ikke berøre ventilasjonsglassene og kontaktstedene med strømforsyningen.
 • Trekk alltid støpselet ut for rengjøring.
 • Rengjør veggene grundig etter hver tilberedning.
 • Bruk spesielle deksler til å varme opp maten.
 • Hvis det oppstod en “eksplosjon” under maten, og matpartiklene var på mikrobølgeovnens indre overflate, fjern dem umiddelbart.

Viktig! Ikke forsøm omsorg for mikrobølgeovn. Et tykt lag av fett kan forårsake kortslutning.

Aktivert karbon

Det vanlige aktiverte karbonet sparer mikrobølgeovnen fra den ubehagelige lukten

Hvordan bli kvitt en ubehagelig lukt

Duften av noen produkter (hvitløk, fisk, surmælksmat) absorberer bokstavelig talt i overflaten og går til andre retter. Å bli kvitt den importerende lukten er vanskelig, men ikke umulig. I tillegg til brus og sitron, som allerede er nevnt i tidligere oppskrifter, kan du bruke følgende metoder:

 • Naturlig eller øyeblikkelig kaffe. Tørk de indre veggene med en oppløsning, la den stå i to timer og skyll med rent vann. Kok kaffe i ovnen anbefales ikke – flekkene fra drikken er dårlig vist.
 • Salt er en utmerket absorber av ytre smaker. Oppskriften er enkel – Hell 100 gram salt i en hvilken som helst beholder og la den stå i en lukket mikrobølgeovn i flere timer.
 • Aktivert karbon. Absorbenten virker på samme prinsipp som saltet. Det er nødvendig å knuse 7-10 tabletter og la dem stå om natten i en mikrobølgeovn.

Viktig! For å hindre lukt fra å bli absorbert i veggene, lukk ikke døren umiddelbart etter bruk. La apparatet ventilere i noen minutter.

Slik vasker du en mikrobølgeovn raskt

Nå vet du nøyaktig hvordan du skal rengjøre mikrobølgeovnen i 5 minutter hjemme, bli kvitt den ubehagelige lukten og dermed forbedre smaken av kokte retter. Følg disse enkle regler, og mikrobølgeassistenten din vil tjene som tro og sannhet.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org