Barok køkken: elegant luksus i moderne stil – banking-on-green.com

Barok køkken: elegant luksus i moderne stil

Barok køkken: elegant luksus i moderne stil

Køkkener i stil med barok entice højtidelighed, fundamentalitet og pomposity. De vælges af raffinerede og aristokratiske naturer, graviterende mod pragt og rigdom, der foretrækker luksus til minimalisme. Hvordan genskabe sådan skønhed i dit eget køkken og hvad der skal tages i betragtning ved udsmykning af et interiør, lad os overveje mere detaljeret.

Barok stil: Historisk reference

Barok stil opstod i 17-18 århundrede i Italien. På det tidspunkt, den kongelige dynasti og den rige familie, forsøger at understrege sin status, dekorerede villaer og paladser malede vægge og lofter med elementer af stuk, ved hjælp af udsmykning dyre tekstiler, forgyldte møbler og endda indlagt med ædelstene. Et klart eksempel på dette er Vorontsovsky og Sheremetievsky paladser, som vi stadig kan se i dag i St. Petersborg.

Barok stil var populær blandt middelklassen. Mennesker mere sejrende forsøgte også altid at skabe illusionen af ​​luksus i deres hjem.

køkken interiør

Moderne variation af interiøret i barokstil

Det er ikke underligt, at selv i dag er der mennesker, der ønsker at genskabe den kongelige atmosfære i deres køkken for at føle sig som en aristokrat, der er omgivet af pragt og luksus.

Style design funktioner

Navnet på stilen i den bogstavelige oversættelse betyder “tilbøjelig til overskydende”. Og denne definition karakteriserer det meget præcist.

dekoration

I køkkenets indretning, indrettet i barokstil, er der ofte elementer af dekoration og dekoration, som kan tilskrives overdreven luksus

For køkkener i barokstil er typiske:

 • Afrundede linjer og buede former;
 • vægmaleri;
 • talrige spejle;
 • kontrast stucco molding;
 • tunge tekstiler;
 • udsmykkede genstande.

Barok anses med rette som en kontraststil. For eksempel kan der på baggrund af mørkt træ vises indviklede indlæg af guld og sølv.

I farveskemaet i denne stil er kombinationer af grønt med guld, hvidt med blåt eller guld, bourgogne med himmelblå populære.

Indretning i barok stil

For at genskabe patos stilen i køkkenet uden at gå på kompromis med arbejdsområdet er det bedst at bruge et rummeligt værelse. Med en kompetent tilgang til at realisere ideen kan og i en by lejlighed. Det vigtigste er at observere de vigtigste punkter i designet.

Gulv- og vægdekoration

Den klassiske barokke stil indebærer brug af naturlige materialer. Derfor er det vigtigste ved at vælge et efterbehandling materiale at formidle sin naturlige tekstur.

Til væg og loftbeklædning egnede:

 • sten;
 • naturlig silke;
 • dyre træarter.

Moderne teknologi giver dig mulighed for at skabe materialer, der næsten ikke kan skelnes fra den naturlige finish, og endda overgå deres præstationsegenskaber. Så et varigt alternativ til naturlige parketgulve er i stand til at udføre imiteret træ laminat og plader af natursten – dekorative paneler af pressede stenkrummer.

parket

Gulv kan udlægges med en parket af gyldne og honningtoner, disse nuancer passer perfekt ind i den kongelige stil

Som gulvbelægning til arbejdsområdet er keramisk granit, marmor eller anden stenflise udformet i form af et skakbræt eller en mosaik perfekt. Fliser kan også bruges ved dekoration af køkkenforkladen på en arbejdsvæg.

I rekreative området er at sætte tæppe. Et blødt fluffet tæppe vil tilføje hygge og skabe i et rum med en behagelig hvilestil atmosfære.

Da vægge, lofter og gulve spiller en sekundær rolle i design, vælges dæmpede farver som hovedtonen for dem. Hovedopgaven med efterbehandling er at skabe en skyggende effekt og forene køkkenets ensemble i en enkelt helhed.

Køkkenets vægge kan dekoreres:

 • silketryk trykning;
 • mat maling;
 • Venetianske gips;
 • glat eller tekstureret tapet.

Kontraststrikk er et visitkort af barokstil. Men det skal anvendes moderat og rimeligt. Det er nok at tilføje flere elementer af beklædningen, og luksusens aura manifesterer sig.

køkken design

Den kongelige stil er præget af en overflod af alle former for tekstiler

Designet af barok køkkenet vil se mere præsentabelt, hvis væggene er dekoreret med tegninger på brocade stof eller præget medallioner af stucco. I et lille rum kan disse trimelementer delvist erstatte gobeliner eller vævet stof indrammet i udskårne rammer. Det vigtigste er, at de resonerer med andre genstande af interiøret.

Vinduer og døråbninger kan også dekoreres, prydet med udskæringer i form af dynamiske ovale spiraler malet med forgyldning. Døre gøres bedst som et palads – dobbeltbladet.
Loftet i køkkenet i barokstil er designet til at fungere som en slags fortsættelse af væggene.

loft

Loftet i køkkenet i barokstil

Perfekt komplement til designet af loftmalerier, der viser gamle emner. Moderne fortolkninger af fresker i en bred vifte er præsenteret i store byggecentre eller specialbutikker. Mange producenter fremstiller sådanne fresker på et ikke-vævet grundlag efter anmodning. Computerteknologi giver dig mulighed for præcist at simulere arbejdet hos berømte malere.

Udvælgelse af passende møbler

Barokke møbler skal være lyse, ekspressive og lidt prætentiøse, med succes at kombinere soliditet og elegance. Der er ofte buler og konkaviteter i det, der spores former for ovaler og spiraler. Og som et smykke er en træmosaik og bronzeforing.

Vigtigt! Så når man indretter et køkken, må man ikke krydse linjen mellem pretentiøsitet og dårlig smag, når man vælger møbler, overveje dens dimensioner og kompatibilitet med andre elementer i interiøret.

headset

Sættet er valgt fra ædle racer: kastanje, mahogni, aske, kirsebær eller eg

I sættet bør køkkenet være til stede:

 • massive gulvskabe;
 • skænk med glasfacader;
 • vægskabe.

Facaderne på arbejdsvæggen kan dekorere udskårne ornamenter, indlæg og snoet håndtag, der minder om arbejdet hos en dygtig håndværker, og dørene er ofte dækket af lak og emalje. Organisk her vil passe marmor bordplade.

Tip: For at kunne skjule husholdningsapparater fra øjnene, skal arbejdsvæggen være udstyret med moderne åbnings- / lukkesystemer.

I det rummelige køkken er luksusen af ​​møblerne kronet af et spisebord. Det kan have små dimensioner, men det skal være eksternt massivt og majestætisk.

køkken

Benene på skabe og borde har ofte en kompleks form, der ligner kolonner eller poter af dyr

Møbelpolstring bør kombineres med vinduesgardin. For at dekorere køkkenet i barokstil er det bedre at bruge dyre flydende stoffer, fx fløjl, øjne, brokade, gobeliner, satin. Gardiner skal være dekoreret med frynser eller broderier og tætte gardiner – guldledninger med tunge børster.

Karakteristiske dekorelementer

Kolonner er en af ​​de obligatoriske attributter af barok. Men det er ikke altid muligt at genskabe dem. I et begrænset rum er princippet om at dominere lodret over vandret let at oversætte ved at vælge passende gardin og tapet.

Et passende supplement til designet kan gøre:

 • skulpturer fra porcelæn og fajance;
 • sten statuetter;
 • malede vaser;
 • antik ur med et pendul.
køkken design

Udsmykket design af køkkenet kan suppleres med dyre bestik, pænt udlagt i fløjlkasser

En elegant pejs til det rummelige køkken. Moderne elektriske pejse, tilsyneladende ikke praktisk taget forskellige fra de rigtige, vil ikke være vanskelige at installere selv i en almindelig lejlighed. For at gøre pejsen mere dekorativ som et vendende materiale marmor er perfekt.

Udvælgelse af belysningsenheder

Køkkener i barokstil er altid fyldt med lys, som trænger gennem vinduesåbningerne eller udstråles af talrige belysningsapparater.

belysning

Belysning er designet til at fremhæve designets sofistikering og skønhed

Korrekt placeret på armaturernes omkreds hjælper med at placere accenter, der viser stilens kontrast og dynamik.

Belysning skal vælges under hensyntagen til lofternes højde. I et køkken med højt til loftet kan du sikkert hænge en stor spændende lysekrone, lavet af glas eller edel krystal. Dette er ideelt til en belysningsarmatur indrammet af en kludskygge eller formet som en gammel lysekrone med stearinlys.

Ved lave lofter vil den korrekte løsning være brugen af ​​spotlights. De vil give et tilstrækkeligt stort lys til rummet og fremhæve de enkelte elementer i indretningen. Visuelt hæve det lave loft vil hjælpe LED belysning. For at opnå effekten er det bedre at lægge det over kanten af ​​den dekorative støbning.

Videovalg af muligheder for køkkenarrangement

For at gøre antikkens design på væggene, er det værd at placere elegante sconces dekoreret med sølv og guld malerier, stiliseret under understøtninger med brændende stearinlys.

Dekorer køkkenet i barok stil er ikke svært. Med en lille indsats kan du skabe et hyggeligt, frodigt indrettet interiør, i mure, hvor det er dejligt at modtage gæster, nyde varmen i at kommunikere med kære og overveje det smukke.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org