Bagaimana untuk memilih sofa sudut kanan untuk dapur: rahsia pilihan yang selesa – banking-on-green.com

Bagaimana untuk memilih sofa sudut kanan untuk dapur: rahsia pilihan yang selesa

Bagaimana untuk memilih sofa sudut kanan untuk dapur: rahsia pilihan yang selesa

Dapur standard di pangsapuri biasa tidak merosakkan pemiliknya dengan ruang. Beberapa orang mampu membeli ruang makan yang berasingan. Untuk membuat kelas masakan dan makanan keluarga secukup mungkin, satu set peralatan dapur moden, perabot ruang kerja dan set makan dipendekkan menjadi yardage terhad. Adalah perlu untuk menunjukkan keajaiban kecerdasan, rasional menggunakan setiap sentimeter ruang dan memilih perabot yang melakukan beberapa fungsi pada masa yang sama. Contoh yang jelas mengenai jenis perabot khas yang direka khas untuk keadaan domestik – Sofa penjuru untuk dapur.

sofa

Sudut sofa untuk dapur datang untuk pangsapuri kecil

Bagaimana untuk memilih sofa di dapur

Tidak ada peraturan yang jelas untuk memilih perabot, jika hanya kerana pilihan mereka dalam isu reka bentuk. Dan peluang kewangan untuk pembeli tidak sama. Apabila memilih sofa di dapur, anda perlu mempertimbangkan ciri-ciri berikut:

  • Saiznya. Dimensi sofa sepatutnya sepadan dengan saiz meja, dan sudut dapur umumnya sesuai dengan dimensi dapur.
  • Kehadiran fungsi tambahan. Perabot boleh digunakan bukan sahaja untuk duduk, tetapi juga untuk menyimpan peralatan dapur, walaupun sebagai tempat tidur.
  • Kebolehpercayaan rangka kerja dan mekanisme transformasi, jika ada.
  • Pakai rintangan upholsteri, marquee, kemungkinan pembersihan mudah dari bahan pencemar makanan.
  • Kemudahan. Pastikan untuk duduk selama beberapa minit di sofa sebelum anda membelinya.
  • Keserasian ekologi. Perabot murah, yang dibeli di pasaran, boleh mengeluarkan bau kimia yang tidak menyenangkan selama bertahun-tahun.
  • Reka bentuk.
  • Harga.

Kami akan mempertimbangkan, dari apa yang mungkin untuk dipilih, daripada berbeza antara satu sama lain Sofa penjuru untuk dapur:

Fungsi tambahan

Sudut sofa untuk dapur, yang dimaksudkan hanya untuk tempat duduk, mempunyai struktur paling tidak kompleks dan, dengan itu, lebih murah untuk dikendalikan. Sofa ini lebih seperti bangku sudut dengan sandaran dan kerusi yang lembut.

sofa

Sudut sofa, direka hanya untuk duduk. Bingkai keluli tahan lama dan upholsteri kulit praktikal menjadikannya pilihan yang sesuai untuk sebuah kafe, tetapi untuk dapur ramai akan lebih memilih perabot pelbagai fungsi

Memandangkan kekurangan ruang dalam pangsapuri standard, ia mungkin berguna untuk menggabungkan tempat duduk untuk fungsi tambahan:

Sofa dengan kotak simpanan

Jarak dari lantai ke bahagian atas tempat duduk adalah 40-45 cm. Ketebalan struktur tempat duduk hanya 5-10 cm bersamaan dengan lapisan bahan lembut, biasanya busa getah. Kekal 30-40 “tambahan” sentimeter. Jika tempat ini tidak dimaksudkan untuk anjing atau kucing, itu adalah kasihan untuk tidak menggunakannya. Di dalam dapur kecil selalu ada alat yang jarang digunakan, yang mana ia adalah memalukan untuk membuang, tetapi tidak ada tempat untuk menyimpannya. Kotak untuk menyimpan perkara dan meminta “seduschku.” Penyelesaian yang paling biasa dan membina adalah kerusi lipat.

sofa

Naikkan tempat duduk – dapatkan akses kepada laci yang luas

Mengangkatnya, seperti tudung batang, kita mendapat akses ke kotak itu. Simpan dan cari perkara-perkara kecil dalam kotak yang dalam, walaupun tidak begitu mudah, lebih rasional untuk mengisi dengan panci besar dan objek besar lainnya. Jika anda memerlukan tempat praktikal untuk menyimpan beberapa perkara yang jarang digunakan, anda boleh membuat beberapa kasut tarik keluar di bawah tempat duduk. Tetapi anda boleh mendapatkan akses penuh kepada mereka hanya dengan menolak meja dapur dari sofa. Sehubungan itu, jadual tidak sepatutnya berat. Di dalam alat kotak untuk menyimpan barang-barang, tidak disyorkan untuk mengatur penyimpanan pada semua kedalaman sofa dapur. Adalah lebih baik untuk menutup laci sedikit, supaya lelaki duduk tidak berehat di tumitnya.

sofa

Dalam versi ini, kotak untuk menyimpan peralatan dapur adalah cetek, terdapat tempat untuk kaki dan kucing di bawah tempat duduk

Katil tambahan

Di sebuah pangsapuri kecil, ia sentiasa bermasalah untuk menampung tetamu untuk malam. Akan mendapat manfaat daripadasofa di dapur dengan katil. Dan ia adalah konfigurasi sudut yang membolehkan untuk memberikan lebar yang lebih besar, satu dan satu setengah dan juga tidur berganda. Perkara utama adalah mempunyai kemungkinan untuk meletakkan sofa di dapur, di mana yang terbesar dari sisi mempunyai panjang 180-200 cm, yang akan membolehkan ia diletakkan pada orang yang berbaring. Biasanya, untuk menjimatkan ruang, kafe dapur dibuat sempit, lebar tempat duduknya ialah 40-60 cm. Untuk tempat tidur anda perlu sekurang-kurangnya 70 cm, jadi sofa dibuat lipatan. Pada jualan, anda boleh menemui perabot berlapis dengan pelbagai jenis transformasi dari kedudukan duduk ke tempat tidur.

sofa-transformer

Pelbagai sistem untuk menukar sofa, kebanyakannya boleh digunakan untuk mengatur sudut

Pada pendapat kami, untuk kompak sofa kompak yang paling sesuai ialah mekanisme “lumba-lumba” (nama lain adalah “kanggaru”). Tempat tidur hanya ditarik dari bawah “sayap” panjang, yang pendek tidak bergerak. Mekanisme ini memerlukan sedikit ruang dan, dengan kualiti pembuatan yang tepat, boleh dipercayai. Sistem “lumba-lumba” membolehkan anda menggunakan tilam ortopedik yang agak tebal untuk tidur, menyediakan rehat yang selesa untuk seseorang.

sofa

Dengan bantuan mekanisme transformasi “lumba-lumba”, tempat tidur yang selesa dan selesa dibentuk

Bukan pilihan yang tidak baik – mekanisme “Conrad” dan “Verona”. Mereka memungkinkan untuk menjadikan tempat tidur lebih luas, tetapi mengehadkan ketebalan tilam. Penyelesaian lain memerlukan tempat duduk yang lebih luas, yang tidak boleh diterima untuk perabot dapur.

Kerang Perancis

“Katil lipat Perancis” menyediakan ruang tidur yang kurang selesa dan lebih besar. Tetapi tidak di setiap dapur ada ruang untuk perubahan sedemikian

Luncurkan hanya sisi panjang sofa, yang pendek digunakan untuk menyimpan barang-barang.

sofa

Dalam perabot pelbagai fungsi, seluruh ruang dalaman digunakan secara rasional. Bahagian panjang berubah menjadi tidur, yang pendek berfungsi sebagai kotak penyimpanan

Lebar tidur menentukan panjang bahagian pendek sofa. Bagi dua orang, anda memerlukan ruang dari 140 cm lebar.

Ciri-ciri reka bentuk sofa dapur sudut

Sofa untuk dapur kecil sepatutnya padat. Oleh itu, kedalaman kerusi dan ketebalan sandaran tidak boleh besar. Jika sofa lipat, untuk memastikan lebar maksimum tidur, bukannya backrest lembut, bantal boleh tanggal digunakan.

sofa sudut

Untuk sofa sudut dapur dengan tempat tidur, lebih baik menggunakan bantal yang boleh ditanggalkan. Kerana penjimatan ruang, mereka tidak boleh dijadikan cukup “gemuk”, supaya mereka tidak bergerak, bantal lebih mudah digantung di rel

Bingkai

Kehidupan perkhidmatan perabot berlengan bergantung pada bahan yang kerangka dibuat. Unsur-unsur aluminium yang kuat dan ringan adalah mahal dan jarang berlaku. Logam tidak kurang tahan lama tetapi sukar. Walau bagaimanapun, berat tidak selalu penting. Bingkai kayu kualitatif dipasang boleh dipercayai dan tahan lama, papan lapis tidak lebih rendah daripadanya. Membeli sofa sudut murah untuk dapur dengan bingkai yang diperbuat daripada partikel atau MDF, anda tidak boleh mengharapkan ia akan bertahan lama.

bangkai sofa

Kekuatan bingkai sebahagian besarnya menentukan hayat perkhidmatan perabot berlengan

Pengisi

Di sofa dapur tidak menghabiskan banyak masa seperti di ruang tamu, dan orang di meja harus lebih langsung, hampir seperti kerusi. Oleh itu, sebagai peraturan, gunakan padding kerusi yang cukup tegar, dan belakang dibuat nipis dan hampir lurus. Hanya dalam model mahal dengan tempat tidur terdapat musim bunga tebal atau lebih banyak tilam lateks dan ringan. Buih poliuretana lebih kerap digunakan, kadang-kadang diperkuat dengan lapisan berserat. Dalam produk murah ia boleh menjadi busa, yang tidak sangat elastik dan tahan lama. Buih, dengan cara ini, untuk satu atau dua tahun menekan hodoh di bawah beban.

pengisi

Pengisi kualiti harus elastik, dengan cepat memulihkan bentuknya

Upholstery

Ciri-ciri penggunaan perabot di dapur – peningkatan kemungkinan pencemaran pelapis. Pencemaran makanan sering mengandungi lemak larut, pewarna. Rintangan pelapis untuk kekotoran dan kemungkinan membersihkannya adalah faktor yang sangat penting ketika memilih sofa. Pilihan yang paling praktikal – kulit, semula jadi atau buatan (ekoKozha). Sup yang ditumpahkan atau kopi mudah dibasuh dengan spons, tidak meninggalkan bekas.

upholsteri kulit

Upholsteri kulit tidak diragukan lagi lebih praktikal

Walau bagaimanapun, dalam cuaca panas di bilik tanpa syarat, duduk di atas sofa kulit tidak selesa. Di samping itu, tidak semua orang berpuas hati dengan kulit kerana alasan estetik. Bagi mereka yang memilih kain pelapis kain, kami mengesyorkan memilih bahan dengan longgokan pendek atau jacquard. Baik terbukti di dapur adalah chenille padat. Adalah wajar kain itu mempunyai impregnasi pelindung. Secara ideal, jika ia mengandungi zarah Teflon.

kain

Memilih fabrik dengan lapisan yang melindunginya daripada pencemaran

Penyelesaian yang sangat praktikal adalah pelapis dilepas dengan zip, yang mudah dicuci di rumah atau kering bersih.

Sudut sofa di bahagian dalam dapur

Perabotan harus harmoni antara satu sama lain, mewujudkan gaya bergaya satu keping. Bagaimana untuk mencapai matlamat ini adalah topik yang berasingan dan rumit. Kemunculan sofa dapur tidak berbeza dengan pelbagai khas dan kecanggihan. Hakikatnya adalah bahawa pangsapuri bersaiz kecil tidak mempunyai reka bentuk yang istimewa, dan pemiliknya, sebagai peraturan, dipaksa untuk mempertimbangkan wang itu. Oleh itu, perabot kerusi berlengan mempunyai rupa neutral moden, membolehkan ia sesuai dengan hampir semua reka bentuk dapur.

bilik tidur dapur

Kebanyakan sofa dapur mempunyai bentuk neutral yang serupa

“Main” diambil kira terutamanya oleh bentuk kerusi, warna dan tekstur upholsteri. Tetapi ada, sudah tentu, pilihan tidak standard. Hanya mereka yang sering lebih mahal. Anda boleh menemui perabot yang diperbuat daripada kayu semula jadi, bentuk yang luar biasa, sofa dengan gaya klasik atau minimalis.

sofa

Sofa sedemikian sempurna untuk dapur dalam gaya Scandinavian yang terkawal

Jika anda mahu, anda boleh mencari model yang agak luar biasa.

sudut dapur

Sudut dapur untuk seseorang yang ingin menambah ekspresi ke pedalaman

Sofa yang mana di dapur yang anda tidak pilih, kami menasihati anda untuk membelinya dari pengilang yang dipercayai, dan bukan di pasaran dari penjual yang mencurigakan.

Pemilihan imej foto terang untuk inspirasi

Sofa sudut itu dengan mudah boleh menjadi tempat tidur jika diperlukan

Sofa dapur boleh ubah yang bergaya dan elegan boleh digunakan sebagai katil jika perlu

Tempat yang dimaksudkan untuk menyimpan aksesori dapur, membuat sofa bukan hanya cantik, tetapi juga praktikal

Satu lagi versi praktikal sofa sudut dapur – dengan tempat menyimpan sesuatu

Simbol keselesaan rumah - sofa dapur sudut klasik

Ini adalah bagaimana sofa dapur sudut klasik kelihatan seperti, yang untuk masa yang lama dianggap sebagai simbol keselesaan rumah dan keselesaan

Jika tidak ada ruang yang cukup di dapur, anda boleh memasang sofa yang padat itu

Untuk dapur kecil terdapat versi mudah – sofa bench padat untuk dapur dengan rak untuk menyimpan dapur kecil

Sofa dapur dengan upholsteri leatherette tidak memerlukan penjagaan khas dan penjagaan yang kompleks

Sofa dengan kain pelapis kulit kelihatan sangat indah, mempunyai reka bentuk asli dan tidak memerlukan penjagaan yang kompleks

Diletakkan di bawah ruang penyimpanan tempat duduk sofa menjadikannya pelbagai fungsi

Sofa sudut dengan kusyen tempat duduk mempunyai kelebihan tersembunyi lain – peti simpanan yang luas diletakkan di bawah tempat duduk

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org