Английски завеси във вътрешността на кухнята и хола: декор на прозорците в стила на Лондон – banking-on-green.com

Английски завеси във вътрешността на кухнята и хола: декор на прозорците в стила на Лондон

Английски завеси във вътрешността на кухнята и хола: декор на прозорците в стила на Лондон

Искате ли да добавите към познатите кухни малко солидно английско очарование или лукс на лондонския салон? Опитайте се да изберете английски завеси – в класическа версия или в модерна интерпретация, адаптирана към реалните условия на апартамента или къщата. Комфортът и духът на традиционните вечери с питие за чай се предоставят.

Завеси в английски стил за кухни и хол: стилистика на стаите

Несъмнено, великолепни совалки и обширни гънки – не за подчертани лаконични модерни кухни. Но стила на лондонския прозорец декор е идеално в хармония както в класически, така и в ретро интериори, светли кухни в стила на Прованс.

кухня

Малко английска скованост и уют: кухня с пердета в английски стил

сляп

Завеси за ретро кухни, класически дневни и трапезарии в селски стил

Лондон шик за просторни стаи

В традиционния формат, английските завеси са тежка завеса върху гъста облицовка с противоположни гънки по краищата на платното и обемни драперии в долната част. Поради факта, че тъканта е сглобена в краищата, фланеците в сглобената форма наподобяват великолепен лък. Средната част на платното образува полукръг под формата на обърната дъга.

сляп

Кратка версия с контрастиращи римляни слепи

Истинската Лондонска драперия е 2 гънки с повдигащ механизъм в центъра на всеки. Дизайнът изглежда доста тежък: дори в намалена форма, гънките трябва да останат в долната част на листа, а в издигнато състояние прозорецът трябва да бъде покрит с кърпа поне на една трета. Напълно свалените завеси не трябва да падат под перваза на прозореца.

щори

Chic флаери в класически дизайн

Ето защо класическият вариант е за предпочитане за просторни и светли стаи с няколко прозореца. Проектирането на пердета за високи и сравнително тесни прозоречни конструкции с рамка, разделяща стъклото на малки фрагменти, беше създадена. Височината на тавана в жилищата позволи да напусне горната половина затворена. Тежки драперии скриха от очите вечно облачно небе.

щори

Наситени тъмни цветове, за разлика от белите мебели

Украсени с ресни и ъглови пердета, подходящи за просторни кухни, трапезарии или селски къщи. Обемът, който създава тъканта, отнема много място.

кухня

Прекрасна кухня с флорален текстил

Стилистично идеален интериор за такива прозорци за прозорци са кухненските всекидневни в английски стил, класическите трапезарии с мебели от естествено дърво и стени, тапети в същия стил с тъканен декор.

прозрачни пердета

Аерационни полупрозрачни пердета

Леко коригиране на формата и бране на текстил без традиционен модел, можете успешно да “постави” английски завеси във вътрешността на ретро или страна. Прованс, блясък и синтез са модни тенденции, за които завесите в английски стил ще се превърнат в истински стилистичен акцент.

Табу: в кои кухни английският стил ще се превърне в кич

В стандартната версия, английски завеси в интериора в стила на високите технологии са неподходящи. Вариации са възможни с използването на текстил с метален блясък и строги гънки с правилна форма. По-добре е да не комбинирате завеси с ярки ориенталски модели, клетка или строга ивица с лъскав пластмасов комплект. В минималистичните кухни обичайните “римски” в тона на мебелите или стените ще бъдат много по-ярки.

завеса

Неуспешен избор: завеса с лъскав образ и контрастираща сгъвка в малък прозорец

Избягвайте прекомерното натоварване в декора: триизмерните гънки ще направят една малка стая в апартамента доста малка. И в малките кухни – моливи, мебели, е по-добре да се сведе до минимум декора на прозорците и да се избегнат непрозрачни текстури.

корниз

Твърде много декор в затворено пространство: тежки текстили, корниз с фоново осветление

Не затваряйте значителна част от един прозорец, особено в стая с много нисък таван. Ако ви харесва декор в английски стил, копирайте дизайна и материала изберете прозрачно – това решение ще добави въздух и светлина.

За да направите визуално отвора на прозореца по-горе, поставете корниза практически под тавана и изберете размера на платното, така че долният ръб да покрива само горната част на рамката на прозореца.

Изберете плат и цветове за завесите в Лондон

Възможности за шиене завеси за кухня, хол в английски стил – много. Ако в класическите проби има само 2 гънки, тогава в дизайнерските интерпретации може да се намери интересна комбинация: комбинацията от елементи на настоящите лондонски завеси, австрийската, римската и френската системи.

оцветяване завеси

Лента, ориенталски модел, клетка и цветя: варианти на цветовете

Опции за проектиране: въздушни гънки или тежък лък

Преди да вземете решение за покупка или приспособяване, е необходимо да решите проекта. В зависимост от площта на прозореца, интериора на кухнята, можете да изберете:

 • Къса завеса.
сляп

Краткото текстил оставя отворена по-голямата част от прозореца: вариант с големи прозорци

 • Класически декор до перваза на прозореца.
украса

Стандартно изпълнение и декор: отворената кърпа обхваща половината от прозореца

 • Ламбрекин декориран в английски стил.
ламбрекин лък

Bant-lambrequin на базата на английската дневна, съчетана с римски щори

Каноните на стил предвиждат да не се комбинира основния декор на прозореца с други текстилни изделия: завеси, щори, завеси. Но на практика, не винаги отворен прозорец изглежда привлекателен.

сляп

Класика: задържана ивица, триизмерна

Дизайнерите предлагат смелостта да комбинират няколко декоративни елементи или да променят дизайна по свое усмотрение. Например, вместо плоска тъкан без монтаж и с две гънки, зашийте завеса с чар от монофонична материя в Лондон и застанете в центъра.

сляп

Съвет на английския стил: лентата за повдигане в средата

Ако е избрана кратка опция, хоризонталните щори са оптималният избор за настройване на осветеността. На открито дизайнът е почти невидим и не отклонява вниманието от основния декор.

сляп

В комбинация с широки хоризонтални щори

И в просторни кухни и хол с 2-3 големи прозореца не можете да се страхувате да разваляте интериора с прекалено много текстил на прозорците. В потвърждение – стилна комбинация от английски къси и дълги римски завеси, както е на снимката:

щори

Успешно решение за високи отвори за прозорци: издигане на римски и къси английски завеси

Избор на цветове: класическа лента, клетка, цветен печат

Огромни възможности за въображение – при избора на цветове. Класика: истинският лондонски дух е най-добре да бъде пренесен от вертикална лента и двуцветно оцветяване в клетка.

щори

Сива-синя модна клетка: практичен избор за кухня със сини стени

Геометричният модел в ромбовете е идеално комбиниран с контрастни монофонични вложки в сгъваемите секции на гънката.

едноцветни вложки

Ромбои, ресни и обикновени вложки

И това ще изглежда като текстил в сглобена форма:

сляп

От двата вида тъкани

Лента е универсален вариант на оцветяването. Можете да изберете материал с многоцветни ивици, които да повтарят цветовете, използвани при декорирането на интериора.

сляп

В ярки ивици

Униформените текстили в ограничен пастел могат да бъдат комбинирани с печатания материал. Текстил с шаблон за подреждане в централната част и монофоничен – по краищата на платното.

щори

Пейзажни мотиви и монофонични ленти по краищата

Ако има много прозорци, а след това да се комбинират няколко елемента на интериора ще помогне на цялостния ярък нюанс. Например, тапицерия на диван и текстил на прозорци в английски стил. Като контраст – ярък материал с цветен печат.

щори

Всекидневна зона с пердета в английски стил

Моделите на цветята се считат за любими при проектирането на прозоречни текстилни изделия – Лондонските завеси от ярки флорални текстили изглеждат умни и свежи.

щори

Плат с цветен модел

Монохромни завеси от плътен материал – за ценители на строга и последователна стилистика в интериора на кухнята.

сляп

Почти невидима лъскава лента на завесата в кремав цвят

Съвети за избора на текстил

Избирайки текстил за шиене декор декор в лондонски стил, обърнете внимание на това как материалът заема обем. В същото време, платното не трябва да е прекалено плътно, така че лъка не се превръща в смачкани тежки гънки.

щори

Обем и устойчивост на избледняване – основните критерии за избор на текстил

Предпочитайте специалните тъкани за завеси – в края на краищата, под влиянието на слънчевата светлина, събраната завеса ще изгори с неравномерни ивици.

щори

Естествената тъкан е идеална за стил в страната

Няма ограничения за вида на текстила. В класическите кухненски дневни са подходящи завеси от гъсти жакардови тъкани, шънли или вълна.

щори

Единният и плътен материал “държи” формата добре

В страната и ретро интериора, цветни памук, chintz е подходящо. Винаги изгодни детайли от лен, гъста вила, особено с имитация на възли в монофоничен дизайн.

кретон

Прекрасен цинц в хубаво цвете: за кухня с веранда

Винаги продукти с лесен прелив – от естествени или изкуствени влакна.

Фантазия: как да украсят завършените завеси

Завесата или завесата в английски стил не изисква украса. Но можете да разрешите прекомерната тежест с ненатрапчив декор. Органично изглежда:

 • Широка лента от тъкан с различен цвят в горната част.
сляп

Кантиране с кариран материал и шнур

 • Изкривен шнур около контура на гънките.

  сляп

  Текстил с оригинален модел и оранжев декор

 • Кратки шествия с свободен монтаж или натиснати бръчки.

  лента

  Лента в средата на гънката

 • Шиене на декора под формата на панделка с четки, малки помпони, ресни.
сляп

Четки и карирани материали в гънки, облицовани с лъскав шнур

Също така, прозорецът може да бъде отрязан с големи текстилни бутони, които държат плата в горната част; колани-ленти, скриване на шевовете на мястото, където кабелът е поставен за повдигане.

копчета

копчета

жартиера колан,

Опростена версия: вместо ушит шнур с пръстени – лента-жартиера

Оригиналната декорация винаги е на мода. На завесата от естествен материал е подходяща декорация под формата на панделка от лентата с бродерия.

платно с бродерия

Домашна тъкан с бродерия: оригинален поглед към английски стил

Ние се зашиваме: инструкциите за приспособяване на лондовете към завесите

Шиене на себе си Лондонските завеси могат да бъдат дори и начинаещи квалифицирани майстори. Нуждаете се от умения за работа с шевна машина, малко въображение и търпение и способността да направите проста структура.

Изчисляване на количеството тъкани и подготовка на аксесоари

Преди да отидете за материалите, измерете ширината, височината на отвора на прозореца и определете местоположението на корниз. Можете да инсталирате английски завеси по няколко начина:

 • Директно в отвора на прозореца над рамката.
 • Над прозореца, като класически завеси – в този случай ширината на корнизът ще бъде по-голяма.

Можете да си купите готови пръти за повдигане на завеси или да си направите сами. За домашна дъска ще ви трябва:

за корниз

Комплект за самостоятелно направени стрехи

 • Дървена лента с необходимата дължина с напречно сечение от приблизително 2 на 5 см.
 • Боядисвайте, ако не планирате да затегнете багажника с кърпа.
 • Няколко самозатягащи винта с пръстени в краищата.
 • Лепяща лента – велкро с дължина на ролката, равна на дължината на корниз.

След като се определи размерът на крайния продукт, изчисляваме количеството тъкан. За дизайн с две гънки трябва да добавите поне 60 – 90 см към ширината. Този “излишък” ще определи колко ще се окаже панделката и колко дълбоко ще бъде фолиото.

щори

Няколко схеми на текстилни изделия в английски стил

Също така се нуждаете от тясна лента за завеси и завеси. Дължината на една лента от зашита лента е равна на дължината на завесите в свободно състояние, ако има две опашки, е необходимо да удвоите дължината на лентата. За всяка лента от 15 до 30 см е необходима една пластмасова стъргалка за кабела.

лента с пръстен

Има готови панделки с пръстени

По-лесно е да навигирате в стандартната схема, като замените символите с вашите собствени измервания. Дълбочината на гънките може да се промени, основното е да се съблюдава симетрията и общите пропорции.

схема

Опростен модел за изчисляване на количеството материал

Лентата на стрехите може да бъде покрита с материал, с помощта на лепило или да се шие плътно покритие. На долната част на предната страна с гореща стопилка лепило велкро, която е поставена на завесата, и долната част на винта завинтени чрез пръстен, който е с резба кабел за вдигане завеси.

Стъпка по стъпка: прости инструкции за приспособяване

Ако искате гъст продукт, който не позволява светлина, не забравяйте да купите кърпа за подплата. Изрежете главната кърпа от избраната тъкан с отвори от всички страни с дължина 5-6 см за огъване на тъканта.

облицовка връзка

Облицовка и облицовка на лицето

 • Първата стъпка е да изгладите ръбовете и да натиснете главната тъкан, която е поставена навътре. Също така направете огъване на обшивката с ширина до 2 см. Свържете основната и облицовъчната тъкан с щифтове около периметъра, обърнати навътре. Шийте, оставяйки празнина, за да развиете продукта.
шиене

Залепете лентата с пина предварително, така че шевът да е равен

 • Маркирайте средните линии на сгъване, симетрично маркирайте ръбовете на страничните гънки. В центъра на гънката, шийте завесата лента. Оставете нишките на долния ръб свободни, горната фиксираща.
куп монтаж

Долните нишки регулират дълбочината на носача

 • Към долните ленти на лентата, свържете кабела, завъртете кабела по цялата дължина в посока нагоре, над пръстените на винтовете в долната част на лентата – това са шнурите за повдигане на завесите.
регулиране на повдигането

Кабел за повдигане на регулирането

 • Завъртете устройството с лице надолу, натиснете гънките. Стич по горния край. От другата страна трябва да шиете велкро лента.
закрепване на завеси

Закрепването на завесите към корниза с велкро лента

Снимка на стилни кухни с декор в стила на LondonShades

Примери за кухненски дизайн, използващи завеси в английски стил, вдъхновяват. Няколко идеи, достойни за въплъщение в любимата ви кухня:

 • Текстилен цвят на маслото с контрастни тъмни ресни в светла кухня в ретро стил.

  монофонична тъкан

  Контраст декор и монофонична тъкан

 • Класическа класическа контрастираща клетка в снежна бяла кухня с огромен остров.

  комплект

  Chic: бял апартамент, лъскав дървен под и отворени прозорци с текстил в стила на Лондон

 • Унищожаване на стереотипите: кухня с високотехнологични елементи, бяла мебел с рамкови фасади и класическа завеса с триизмерни гънки на широка витрина.

  кухня

  Модерен интериор

 • Класическа лента и текстил с блясък е това, от което се нуждаете в уютна всекидневна.

  комплект

  Кафява основа и светло сива лента: материал с блясък

 • Идеята за хол с английски текстил: идеалното решение за тесни и високи прозорци.

  хол

  Дневна-страна

 • В интериора с нисък шрифт, черно-бял, е по-добре да се направи с обикновен плат без ненужно декор.

  сляп

  Твърд интериор

 • Прекрасни пердета в цветята ще украсят кухнята в стила на селски или провансалски произход.

  щори

  Фокусирайте се върху прозореца

 • Уютна ниша: прозорец-перваз-диван, прозорец, украсен с шарени английски завеси.

  декорация на прозорци

  Декорация на прозореца в ниша

 • Вариация по темата на английския стил: светъл прозрачен тюл без подплата с характерен фолклор.

  щори

  Въздушно решение: максимална светлина и традиционен разрез

Когато решавате да използвате кухненския декор за прозорци в английски стил, помнете обема: големи и великолепни шайби изискват място. Ако в стаята няма достатъчно светлина, импровизирайте: изберете прозрачни и леки материали.

Видео компилация от вдъхновяващи идеи

decor

Leave a comment