8 ursprungliga idéer för att reparera ett litet kök + foto inredning – banking-on-green.com

8 ursprungliga idéer för att reparera ett litet kök + foto inredning

8 ursprungliga idéer för att reparera ett litet kök + foto inredning

I det lilla köket i en typisk lägenhet byggd på 50-60-talet av förra seklet är det svårare att skapa en anständig inredning än i ett rymligt rum. På ett område på ca 6 m2 måste du hugga allt du behöver för matlagning och ätning. Gör det bekvämt, rationellt och samtidigt vackert. Vi samlade några intressanta idéer för att reparera köket i “Khrusjtjov”.

Hur man skapar maximal bekvämlighet på ett minimalt område

Begränsat område, obehagligt belägen entré och fönster, som inte tillåter att placera möbler nära ytterväggen. Vissa tar ut ett kylskåp från köket till korridoren och släpper åtminstone lite utrymme. Men detta lägger inte till bekvämlighet för hostessen. Vi bör försöka “klämma ut” den maximala funktionaliteten från det lilla området som vi har. Detta kan göras med ganska enkla tekniker, här är idéerna att reparera ett vanligt kök:

 • Även ovanför högsta kylskåp finns det alltid plats för en extra skåp.
 • Övre skåp eller hyllor kan hängas över bordet.
 • En huva till ett litet kök är bättre att välja en kompakt inbyggd. Inte en öppen spis, det “kommer att äta” en plats utan användning.
skåp med huva

I garderoben med inbyggd huva finns det fortfarande mycket utrymme.

 • Om den inbyggda tekniken används, passar en extra lådan under ugnen.
plats för en stekpanna

Placera för stekpannor och bakfat under den inbyggda ugnen

 • En rationell design: utdragbara shufljady, vinkliga glid-rundor, stigande dörrar i översta raden tillåter att placera fler saker och kommer att underlätta användningen av möbler
lådor

I lådor att lagra köksredskap är det mycket bekvämare: det är lättare att få och mer placeras

 • De övre skåpen ska vara så höga som möjligt. Så mycket som takhöjden tillåter.
arrangemang av möbler

Varianter av rationellt arrangemang av möbler på ett typiskt “Khrushchev” kök

Idéer för att återställa ett litet kök

Valet av lösningar för omformning av en liten lägenhet är inte stor. Det begränsade området tillåter inte en särskilt “rensa ut”. Det är svårt att hitta en lämplig plats för ett kylskåp: å ena sidan – tvättning och kommunikation, å andra sidan – ett fönster som kylskåpet delvis stänger, vilar mot detsamma i silmen och värmebatteriet. I sexmeter köket kommer du inte att omorganisera väggarna, du kan bara expandera eller flytta ingången. Tänk på köket för “Khrusjtsjov”, vilket ger utrymme för ombyggnaden av lägenheten. Om du ändrar väggens konfiguration kan du göra en lägenhet i allmänhet och köket i synnerhet bekvämare för det moderna livet:

Vi överför ingången till köket

Ingången till standard köket är initialt mycket obekvämt. När vi kommer till rummet på sidan, vilar vi omedelbart på bordet. Om dörren var i mitten skulle vi falla in i passagen mellan arbetsområdet och bordet, utan att riskera att snubbla över en pall. Från korridorsidan är överföringen av ingången omöjlig, det hämmas av badrummet. Du kan ordna en entré från vardagsrummet. Detta är normalt för en ettrumslägenhet. Men om det finns fler rum borde vardagsrummet inte fungera som ett sovrum för att inte bli ett passagerum. Fördelen med denna lösning är att den delen av korridoren där det fanns en gammal entré, kan vi ta till en nisch, där ett stort kylskåp perfekt blir. Eller ordna möblerna med bokstaven “G”, utöka arbetsområdets längd.

inmatningsöverföring

Flytta ingången till köket från korridoren till vardagsrummet, vi hittar lätt en plats för ett kylskåp

Ytterligare bonus: På grund av korridoren kan du avsevärt öka området på badrummet.

omplanering av Khrusjtjov

Variant av ombyggnad av trerum “Khrushchev”. Ingången till köket med skjutdörr är gjord av vardagsrummet, ett stort kylskåp med ett litet högskåp kan bekvämt passa in i det formade nätet. Den tidigare korridoren är helt givet för utbyggnaden av badrummet.

Eller gör en liten, men separat garderob.

idéer för köksreparation

Fotoidéer för reparation av köket, implementerat enligt projektet, återspeglas i den tidigare illustrationen. Inte herrgårdar, men för att det fanns en plats för ett kylskåp, där det inte stör någon, blev rummet definitivt bekvämare

Överföringen av ingången gör det också möjligt att ordna möblerna i arbetsområdet i en L-formad konfiguration. Djupet på den nedre delen är 60 cm, så dörren måste vara minst 61 cm från hörnet om dörren inte glider. Och vid 65 cm, om du planerar att installera en dörrkarm med en clypeus.

sanering

Denna variant av ombyggnad gör det möjligt att installera arbetsskåpskåpor på ett L-format sätt, vilket ökar längden på arbetsområdet och gör möblerna mer praktiska. Köket blev inte rymligare, men ett litet bord placeras

Kombinera köket med vardagsrummet: Vi tar bort partitionen helt eller delvis

Om ägarna av lägenheten inte har något emot att hela köket eller en del av det kommer att vara synligt från vardagsrummet, kommer en bra lösning för en liten lägenhet att vara enande av köket med rummet. Genom att avlägsna en partiell eller helt partitionering, kan du relativt enkelt ordna möbler. De gemensamma lokalerna kommer att vara ganska rymliga, vilket, när du skapar ett inredning, låter dig fly från bilden av en nära “Khrusjtjov”.

ombyggnadsprojekt

Projektet om ombyggnad av en tvårums “Khrusjtjov” med sin omvandling till ett trerum. Från sovrummet-pennväska och garderober skapades två små men fulla sovrum (även om en av dem utan fönster skulle kräva konstgjord ventilation). Men det mest intressanta är att organisera rymden i det gemensamma köket. Delvis avlägsnande av matbordet utanför köket gjorde det möjligt att skapa ett långt arbetsområde. I det här fallet kan sinken, där smutsiga diskar kan ackumuleras, inte ses från vardagsrummet. Korridorområdet används för att expandera badrummet

För samma lägenhet kan du komma med många intressanta alternativ för ombyggnad. Du vill öva kreativt tänkande – skriv ut tio sidor av lägenheten på tio blad, ta en penna och en suddgummi och börja visa dina idéer för köksreparationen på papper. Förr eller senare hittar du den lösning som bäst passar dig.

varianter av omplanering

Olika alternativ för ombyggnad av ett tvårums “Khrushchev” med en kombination av vardagsrum och kök.

Studio lägenhet från ett rum “Khrusjtjov”

Kanske ägs ägarna av enrums småstora lägenheter oftast för att förena lokalerna i stora städer, där fastigheter är mycket dyra. För det mesta är de relativt unga människor. Allvarlig fastighet är inte överkomlig, men jag vill leva under normala förhållanden just nu. Studiolägenhet, där alla skiljeväggar avlägsnas, förutom den som skiljer badrummet, tillåter ägarna att inte känna sig låsta i en låda från under sina skor. I ett gemensamt rum kan du ordna möbler mer rationellt än hos några små.

omplanering av

Ombyggnad av “odnushki” i studiolägen. En halv av korridoren kom in i badrumsområdet, den andra – vardagsrummet kombinerat med köket. Området i kökszonen blev ännu mindre, men på grund av att bordet tagits bort visade sig arbetsområdet vara ganska bekvämt

lägenhet studio

Samma lägenhet är projektet genomfört. Matbordet flyttas helt till vardagsrummet, som ligger i bryggan mellan fönstren. Aktiv accent av inredningen – en partition av kontrastfärg med en stor skärm. Handfatet är inte synligt från vardagsrummet

kök arbetsområde

Arbetsområde i köket i studiolägen. Strikt design i skandinavisk stil och ljusa färger underlättar visuellt och utökar ett litet utrymme

Lägenhet ombyggnad och lagstiftning

Observera att eventuell ombyggnad av lägenheten ska vara korrekt utformad. Det är nödvändigt att få ett preliminärt tillstånd i den lokala förvaltningen, att producera i en licensierad organisation och att komma överens om ett projekt, att få en positiv slutsats från godkännandekommissionen och att beställa ett nytt tekniskt pass för fastigheter. Underlåtenhet att uppfylla dessa krav är att personerna riskerar att “få” för en stor straff och förbjuda transaktioner med sin egendom till dess att ändringarna legaliseras.

När ombyggnad inte får öka köket eller badrummet på bekostnad av bostadslokaler, kan du expandera endast mot korridoren eller korridoren. Kök med gasspis, kombinerat med vardagsrummet, bör formellt kallas “kök-matsal” och bör isoleras. Det kan inte vara en genomgång, från korridoren ska den separeras av en dörr, om det inte är en enrumslägenhet. Öppningarna i bärande konstruktioner bör göras noggrant, förstärka dem med U-formade ramar-broar. Kök i typiska projekt från 60-talet skiljs som regel av icke-bärande partitioner.

Hur man ska vara med gaskolonnen

I många “Khrusjtjov”, i synnerhet de första generationerna, värms vattnet av gaskolonner. Ofta installeras de i köket, vilket komplicerar installationen av möbler och dekorerar inte inredningen. Vad ska man göra med gaspelaren i köket? Först ersätt antediluvianmaskiner med modern, säkrare och mer estetisk. För det andra, försök att bygga gasutrustning i möbler, om du inte vill att den ska vevas framför dina ögon. Det är relativt enkelt att dölja mätaren och rören, det är svårare att intelligent integrera en ganska skrymmande kolumn. Den mest uppenbara lösningen är att placera gaspelaren i en av de övre skåp.

gas kolonn

Ingen kommer att gissa på den stängda dörren, att i skåpet är dold en gas kolonn.

hörnskåp

Hörnskåp – inte en mycket bekväm plats för att lagra saker. Och för en vattenuppvärmningskolv – ganska

Vid flyttning av rör och kolonner bör utrustningens placering och möbeldesign beaktas i förväg. Observera att installationen av gasutrustning måste utföras i strikt överensstämmelse med gällande regler och rekommendationer från tillverkarens representanter för licensierade organisationer.

Avslutningsarbeten i en prestigefylld lägenhet

En liten lägenhet är inte en prestigefylld lägenhet, som senare kan säljas för mycket pengar. Därför är det knappast vettigt att investera i att slutföra mycket pengar. Några tips om hur man gör en snygg, men inte för dyr, reparation:

 • Om du inte har extra pengar behöver du inte noggrant utjämna (“till noll”, som byggarna säger) alla väggar och tak. Det räcker bara att gipsa ytan, gömmer uppenbara defekter. Endast de väggar där arbetsplatsens möbler kommer att ligga och de kakel som läggs ska vara nivå.
 • Om kökssetet är installerat på L-formigt sätt rekommenderas att det inre hörnet görs strikt rakt. Kanske måste du helt gipsa en av väggarna. Om detta inte är gjort kommer det att vara problem när du installerar hörnskåp och bänkskivor.
 • Om golvvärme inte är planerad, och i lägenheten på vintern är inte het, lägg inte kakel eller laminat på golvet. Bättre sprid högkvalitativt linoleum på uppvärmd basis.

Köksdesign i “Khrusjtjov”

Smaken och färgen på alla markörer är olika. Det finns inga universella lösningar för utformningen av småkök, alla kommer att tycka om sina egna. Vi kommer bara att ge några allmänna rekommendationer:

 • Gör inte flera nivåer i små rum. Det är lämpligt att ha en liten krona för de inbyggda lamporna.
tak i köket

Ju enklare taket i ett mindre rum är desto bättre

 • Bli inte borttagen av mörka toner. Mörka möbler och väggar kan “äta” ljus och utrymme i ett litet rum. Möjligt mörkt golv och botten av skåp, den övre delen av inredningen är bättre att dekorera i ljusa färger.
 • Se noga på ljusa färger. Modiga ljusa orange möbler eller giftiga gröna väggar kan snart bli uttråkad. En lugn universell ton är alltid relevant.
kök interiör

Inredning i lugna färger börjar inte irritera dig om sex månader

En liten färgpatch ser bra ut. Och om du vill “uppgradera” interiören – lägg på en maträtt ett par soliga apelsiner eller färgglada paprikor. Med ljusa färger är det bra att leka med textilier, till exempel gardiner. Eller sy av pallar med glada färger för stolar. De kan alltid bytas om du vill uppdatera färglösningen.

kök

Ljusa färger är lämpliga i en begränsad mängd

 • Möbler gjorda av genomskinligt glas belyser köket.
bord

Bordet av transparent glas är visuellt luftigt och viktlöst

Slutligen påminner vi dig om att reparationer i lägenheten, om du inte har för avsikt att göra det själv, ska anförtro inte till okänd shabashniki, utan till erfarna, beprövade proffs.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org