8 sätt att dekorera kylskåpet – banking-on-green.com

8 sätt att dekorera kylskåpet

Dekorerar kylskåpet

Det gamla kylskåpet arbetar fortfarande, men det förfallna och ibland täckt av rost? Eller kanske du tror att den här stora metallboxen inte passar in i interiören alls? Eller vill du bara ändra situationen i köket något? I det här materialet kommer vi att berätta om 8 sätt att dekorera ett kylskåp, börja med att måla med egna händer och sluta med decoupage, och presentera även 80 foto-idéer av ursprungliga ändringar.

Metod 1. Färg med blyfärg och målning med kritor (+ mästarklass)

Kylskåpsdörren med en skifferbeläggning är en idealisk plats för inmatningar: inköpslistor och fall, recept och påminnelser av meddelanden till hushållsmedlemmar och söta noteringar. Och självklart är det på ett sådant “bräde” väldigt bekvämt att dra till barnen medan mamma förbereder sig. För att vrida kylskåpsdörren i ett inspelningskort kan du välja ett av följande fyra sätt:

Metod 1. Färg med blyfärg. Denna metod är något mer komplicerad än de andra, och dessutom utesluter det möjligheten att återföra ytan till sin ursprungliga form. Men färg med skifferfärg kan inte bara dörrar, men hela kroppen av utrustning, och beläggningen i sig blir mer hållbar.

Kylskåp, målade med skifferfärg

Kylskåp, målade med skifferfärg

Kylskåp, målade med skifferfärg

Kylskåp målning

Metod 2. Efterbehandling med krita tapeter. Krättor tapeter är lättare att arbeta med, och viktigast av allt – de kan avskalas utan att lämna spår på maskinens yta. Beläggningen är emellertid inte för hållbar och bör ändras periodiskt. Dessutom är kalkig tapeter svårare att dekorera avrundade dörrar, hörn, förbi om limning av handtag, skärmar och utskjutande delar. Om du vill limma hela väskan har locket synliga sömmar. Av detta skäl är kritbordsunderlägg bäst för att bara utgöra dörren eller en del av dörren.

Kryptering av kylskåpskritta

Metod 3. Montering av magnetskiffer. En sådan bräda är monterad och demonterad lika lätt som en stor magnet, och på den kan du inte bara rita utan även montera små magneter. Oftast är de färdiga magnetkorten inte för stora, och en stor panel kan endast köpas för beställning.

Kylskåp med magnetisk skifferbräda

Metod 4. Fastgör skifferbrädet på neodymmagneter. Den här metoden är bra eftersom den inte låter dig måla kylskåpet och, om så önskas, lätt ta bort tavlan.

 • Skiffer på kylskåpet
  Hur kan en sådan stor tavla hänga på kylskåpet? Hemligheten är enkel – flera neodymmagneter är limmade på ryggen
 • Skiffer på kylskåpet
  Hur kan en sådan stor tavla hänga på kylskåpet? Hemligheten är enkel – flera neodymmagneter är limmade på ryggen

Därefter kommer vi att berätta hur du ska dekorera ditt kylskåp med en flyttbar skiffer med en ram som med bilden nedan.

Tavlan på kylskåpet

Observera att kylskåpet inte har egna handtag, dörrarna är öppna bakom handtagen, bultade på tavlan

Vad du behöver:

 • Tunt blad av plywood (3-6 mm);
 • Skifferfärg, primer (helst), pensel / rulle, kyvett;
 • Mögel för inramning av brädet;
 • Jigsåg eller handsåg;
 • Neodymmagneter med hål för skruvar (priset på en magnet är ca 80 rubel, deras antal och vidhäftningsstyrka beror på styrelsens vikt).
Magnet med försänkning

En sådan supermagnet som storleken på ett rubelmynt kan enkelt hålla 3 kg av vikt

 • Shurpy (i fråga om antalet magneter), skruvmejsel;
 • Etiketter på möbler ben (de är nödvändiga för att undvika repor på ytan av dörrarna, samt flisning till försäljning magneter själva sådana Ikee Ribbor och byggnads lagrar Om så önskas, kan magneterna vara limmade stycken av tunn gummi eller fleece vävnadstyp ..);
 • Hantera möbler för varje bräde / dörr och skruvar för fastsättning.

instruktioner:

Steg 1. Vi mäter parametrarna för en eller två dörrar i kylskåpet.

Steg 2. Vi klippte ut från ett plåt fiberboardbräda exakt storleken på dörrarna.

Steg 3. Vi målar brädet med en primer, vi väntar på att torka. Applicera därefter det första skiktet, släpp det, torka på det nästa lagret och lämna det igen för den tid som rekommenderas av tillverkaren. Slutligen applicerar vi den tredje färgfärgen (helst).

Steg 4. Medan färgen torkar, skruva loss handkylarna på ditt kylskåp.

Steg 5. Vi skär och monterar listorna på brädet (det är möjligt för snickerilim). Om så önskas kan målningar målas.

Steg 6. Nu limar vi på varje magnet en skyddsplatta, så skruvas alla magneterna på baksidan av brädet. Var försiktig och strikt (!) Observera reglerna för att arbeta med neodymmagneter.

Styrelse med magneter

Neodymmagneter är små magneter, men mycket kraftfulla. De säljs i speciella butiker i olika former, storlekar och kapacitet (vidhäftningskraften anges på förpackningen). Plana magneter är lämpliga för vårt projekt, så att klyftan mellan brädan och dörren inte är för stor. Det viktigaste är att den totala bindande kraften för magneter överstiger vikten på ditt bräde i halv (!), Annars kommer det att glida ner.

Steg 7. Hurra! Styrelsen är klar. Nu bifogar vi möbelhandtag till den.

Steg 8. Det är dags att ställa in styrelsen / styrelserna. Försök att öppna varje dörr genom att dra handtaget, om brädet är stillastående och dörren öppnas enkelt, så är ditt projekt färdigt. Om du känner att brädet är magnetiserat till dörren är inte tillräckligt starkt, lägg till några fler magneter.

Se även: Vi gör magneter på kylskåpet (och inte bara) från improviserade, avfall och naturmaterial

Metod 2: Vinyl klistermärken

Vinylklistermärken limmas enkelt och utan spår är unga, de är billiga och säljs i olika mönster, och därför kan de ofta ändras i stämningen. Till exempel kan geometriska figurer, djurbilder, växt- och blommotiv, ord och fraser dekorera kylskåpet.

Inred kylskåp med klistermärken

Klistermärken på kylskåpet

 • Inred kylskåp med klistermärken
 • Inred kylskåp med klistermärken
 • Inred kylskåp med klistermärken
 • Vinylklister kan köpas i byggbutiker, butiker med varor för kreativitet, olika nätbutiker (till exempel på Aliexpress), och beställs också i tryckeriet.
 • Enkla klistermärken till kylskåpet kan skäras med egna händer från självhäftande papper.
 • Dekorerar kylskåpet med hemlagade klistermärken
 • Dekorerar kylskåpet med hemlagade klistermärken

Se även: Hur man placerar kylskåpet i köket

Metod 3. Film eller magnetiska paneler med fotografisk utskrift

Vill du byta kylskåp till en realistisk telefonkiosk, retro soda eller en flaska av din favoritdryck? Eller kanske vill du bara överföra till din dörr ett vackert foto av ditt författarskap? Då är ditt val vinylfilm eller magnetisk vinyl (magnetisk panel) med fotoutskrift. Båda beläggningsalternativen kan inte bara dekorera kylskåpet utan skydda dess fasader mot repor och smuts.

Registrering av kylskåp med fotografisk tryckfilm

Registrering av kylskåp med fotografisk tryckfilm

Klistermärke på kylskåpet - en gammal gata

Kylskåp med en klistermärke i stil med Khokhloma

Kylskåp, dekorerad med fotoutskrift

 • Filmen med fotoutskrift är annorlunda genom att den limes för hand eller med varm luft (hemma är det gjort med hårtork). Den senare lägger sig lätt även på de avrundade dörrarna och hörnen på kylskåpet. Båda typerna av film är lämpliga för dekoration av hela kroppen av utrustning.

Hur limar du ett klistermärke med fotoprint på ditt kylskåp med egna händer? Det första att göra är att avfetta ytan med någon avfettningsmedel eller alkohollösning. Handtag på dörren måste först tas bort, andra utskjutande delar ska också tas bort. Därefter appliceras filmen försiktigt och smälts samtidigt av något plant föremål (till exempel med bankkort), och bubblorna och veckningarna släpas. Vidare längs kanterna viks filmen, jämnas också, och överskottet avskuras med en klädeskniv. Slutligen skruvas knopparna på plats.

 • Magnetplattor är flexibla vinylplattor med en tjocklek på 0,5 mm med en magnetisk omvänd sida och med fotografisk utskrift på framsidan. Faktum är att de bara är stora magneter, som är gjorda exakt enligt dörrens dimensioner (men inte mer än 60 cm i bredd). Ofta pryder magnetpaneler dörrarna, men de kan också dekorera kylskåpens sidor. Magnetisk vinyl är lätt att montera och demontera, vilket ger inga spår.

Metod 4. Måleri i ljusa färger, i headsetets eller väggarnas ton (+ masterklass)

Uppdatera det gamla kylskåpet eller gå in i tekniken i inredningen kan enkelt målas med färg för metall. Det viktigaste är att välja rätt färg.

 • Om du målar kylskåpet i väggen eller headsetet, kommer det att tyckas mindre besvärligt. Denna teknik är särskilt bra för små kök.

Måler kylskåpet i headsetets ton

 • Om kökets inre tycks vara för tråkigt, kan kylskåpet målas i en mycket ljus färg.

Målat kylskåp i inredningen

 • I kökets inredning i retrostil, land eller Provence Kylskåpet i rött eller pastellfärg – pudovo-rosa eller blåttblå ser bra ut.

Målat kylskåp i inredningen

Att måla kylskåpet med egna händer är bättre och lättare med färg i burken. Helst bör det vara en särskilt resistent alkydemalj eller akrylfärg för metall. Färger i burkar kommer också att fungera, men i detta fall är det viktigt att använda en kvalitetsfärgborste för att uppnå en perfekt slät yta.

instruktioner:

Steg 1. Borsta lätt ytan för att ta bort glansen. Om någonstans finns rost eller flisat, tar vi bort dem och släpper dem med sandpapper.

Steg 2. Rengör och avfett ytan med alkohollösning.

Steg 3. Med måttband stänger vi allt vi vill skydda från att måla, stäng kameran med en film. Glöm inte att lägga en film eller tidning på golvet och öppna också ett fönster.

Kylskåp målning

Steg 4. Vi skakar väl burken och börjar spruta färgen med ett jämnt tunt lager och låt det torka, använd sedan det andra och det tredje lagret (om nödvändigt). Kom ihåg att istället för ett tjockt lager av färg, är det bättre att applicera två tunna.

 • För att öka färgens hållbarhet och för att underlätta dess applicering är det önskvärt att först belägga ytan med en primer.

Steg 5. Täck ytan med en matt eller glansig lack, vilket gör den nya beläggningen mer hållbar och fuktbeständig.

Kylskåp målning

Metod 5. Handmålade (+ video lektion)

Handmålning kan göra ett kylskåp till ett unikt konstobjekt eller helt enkelt in i en mycket söt och “anime” möbel. Du kan måla tekniken med färger och penslar, speciella akrylmarkörer eller airbrushes.

Kylskåp med målade blommor

Måla ett kylskåp

 • Måla ett kylskåp
 • Måla ett kylskåp

Tanken att måla kylskåpet

Tanken att måla kylskåpet

Komplexa kompositioner är bättre att lita på professionella, men med egna händer kan du rita en enkel ritning, använda en stencil eller färgband (för att skapa remsor). Här är ett stort urval av bilder av enkla idéer för att måla kylskåpet, vilket även en nybörjare kan genomföra.

Måla ett kylskåp med en stencil

Måla ett kylskåp med en stencil

Måla ett kylskåp med en färgtejp

Måla ett kylskåp med en färgtejp

Idén om en enkel kylskåpmåleri

Idén om en enkel kylskåpmåleri

Målning av ett kylskåp i en remsa med hjälp av målningstejp

Kylskåp med en målad snögubbe

Från den här videotutorialen lär du dig att dekorera ett gammalt kylskåp med egna händer med hjälp av en stencil i form av en spetsdiaduk.

Metod 6. Decoupage (+ masterklass)

Decoupage är ett enkelt och utmärkt sätt att uppgradera ett gammalt kylskåp, anpassa det till inredningen i ett kök i rustik eller traditionell stil, kompletterande handmålning eller dekoration med lister.

Inredning av kylskåpet i tekniken för decoupage

Inredning av kylskåpet i tekniken för decoupage

Decoupage av kylskåpet Side vid sida

Decoupage av kylskåpstypen sida vid sida

Decoupage av kylskåpet

Decoupage av kylskåpet

Inbyggt kylskåp

Inbyggt kylskåp

Inbyggt kylskåp

Inbyggt kylskåp

Decoupage av ett kylskåp i stil med Gzhel

Decoupage av ett kylskåp i stil med Gzhel

Decoupage av kylskåpet i stil med landet

Tanken att frikoppla kylskåpet med egna händer

Tanken att frikoppla kylskåpet med egna händer

För att koppla ur kylskåpet behöver du:

 • Flerskiktsservetter med önskat tryck, och helst specialkort för decoupage (de kan vara stora i storlek, och ritningarna själva är redan gjorda i kompositionen);
 • saxar,
 • Lim PVA;
 • Borstar: Plana ekorrar (för decoupage och lackering) och tunn syntet (för ritning detaljer);
 • Penna (för layout och skiss);
 • Akrylfärger;
 • Akryllack (matt, glansig eller med effekt av kräkning).

instruktioner:

Steg 1. Förbered ytan: Avfett med alkohol om du planerar att limma bilden till fabriksfinishen, eller måla kylskåpet i önskad färg och vänta tills färgen torkar.

Steg 2. Separera skiktet med ett mönster och en sax från servetten och skär ut det önskade elementet längs konturen. Skär så många bitar som nödvändigt.

Decoupage av kylskåpet med egna händer

Steg 3. Starta det första limmönstret: promazhte sin undersida med lim, bifoga det till önskad plats, sedan försiktigt platta blåsor och veck borste, ta bort överflödigt lim fuktig trasa Tampa rörelser. Nästa lim alla andra arbetsstycket, flyttar från centrum till kanten, allt från stora och små efterbehandling element.

 • Innan du lägger servetterna är det önskvärt att markera dörrens yta.

Decoupage av kylskåpet med egna händer

Steg 4. När hela kompositionen är formad, rita små detaljer och konturer.

Decoupage av kylskåpet med egna händer

Steg 5. Applicera en matt eller glansig lack i två lager eller mer på bilden för att ge det mer styrka och fuktmotstånd.

Decoupage av kylskåpet med egna händer

Decoupage av kylskåpet med egna händer

Mer detaljerad mästerklass på decoupage av kylskåpet i Provence stil ser i den här videon.

Metod 7. Registrering av lister och “snidade” detaljer (+ masterklass)

Om ditt kök är inrett i en klassisk stil, så kan du gå in i sitt inre ett fristående kylskåp som hjälper dig ett storslagna projekt att konvertera ett kylskåp till en gammal buffé.

Kylskåp dekoration före och efter

Utsikt över det gamla kylskåpet före och efter ändringen

Vad du behöver för inredning:

 • Gjutformar av trä eller PVC;
 • Snidad möbeldekor av trä / PVC eller stuccoformning / polyuretan i form av en krona samt mönstrade hörn (om möjligt);
 • Såg för skärning av lister;
 • Lim för metall.

Vad du behöver för att måla:

 • Adhesivprimer;
 • Kryddfärg är vit (du kan göra egna händer på recept från Internet eller köpa, säg designer Darya Geller);
 • Färgfärg av primärfärgen;
 • Pensel för målning, 1 rund borste 8-7 cm i diameter (användbar både för målning och vaxning), platt borstmedium (för vax);
 • Vax av mörk färg (kan ersättas med en blandning av färglöst vax med en mörkbrun färg);
 • Vax är färglös;
 • Målningstillbehör: film, färgband etc.

instruktioner:

Steg 1. Vi avlägsnar glansen från ytorna, rengör och avfett den med alkohollösning.

Steg 2. Vi märker och limar snidade detaljer: krona, lister, hörn.

Registrering av kylskåp med lister och snidade detaljer

Steg 3. Vi målar kylskåpet med vit färg i två lager, så att varje lager torkar.

Registrering av kylskåp med lister och snidade detaljer

Steg 4. Nu, med en stor cirkulär borste, försvårar tvärförbandet kylskåpet i basfärgen i ett lager. Så du kommer att uppnå effekten av gnidning.

Registrering av kylskåp med lister och snidade detaljer

 • Pennorna måste antingen avlägsnas och förses med sin frånvaro, eller målas också.
 • På detta stadium kan inredningen och plinten målas med färg av primärfärgen eller vit / guld / silver (i detta fall kommer färgen att falla utanför inredningen, men det är inte hemskt).

Steg 5. Vi lägger ett färglöst vax på skivbrädorna och inredar med tyg eller borste, låt det suga och torka och gnid över överskottet med en pappersservett.

Steg 6. Nu applicerar vi ett mörkt vax på inredningen och skirtskivorna med borsten, gnider den och tar bort överskottet med pappersservetter, vilket ger den önskade effekten av antiken.

vax Behandling

På platser där vaxet verkar för mörkt, applicera lite färglöst vax och torka ytan med en pappershandduk.

Vaxad inredning

Steg 7. Behandla nu hela kylskåpet med färglöst vax med samma stora runda borste (du behöver inte tvätta det från rester av färgen!). När vaxet torkar, rengör överskottet med en servett. Klart!

Kylskåp, inrett för en buffé i stil med Provence

I den här samlingen av bilder kan du rita liknande idéer om kylskåpens dekorationer med formningar och sniderier.

Tanken om att omarbeta ett gammalt kylskåp

 • Tanken om att omarbeta ett gammalt kylskåp
 • Tanken om att omarbeta ett gammalt kylskåp

Tanken om att omarbeta ett gammalt kylskåp

Tanken om att omarbeta ett gammalt kylskåp

Tanken om att omarbeta ett gammalt kylskåp

Tanken om att omarbeta ett gammalt kylskåp

Metod 8. Dekoration med självhäftande film

Konvertera kylskåpet till en självhäftande film är ett budget och enkelt alternativ till fotoutskrift och målning. Allt du behöver göra för att ändra utformningen av kylskåpet: avfetta ytan och ta bort handtaget, lim film för övrigt exakt dess oskarp platt föremål, och sedan vira den runt kanterna, trimma överskottet och föra handtaget på plats.

 • Tyvärr har den självhäftande filmen, i motsats till fotoprintfilmen, inget lag av laminering och slits snabbt bort. Dessutom faller det sämre på ojämna och rundade ytor.

Inredning av kylskåp med självhäftande film

Inredning av kylskåp med självhäftande film

Inredning av kylskåp med självhäftande film

Inredning av kylskåp med självhäftande film

Inredning av kylskåp med självhäftande film

Inredning av kylskåp med självhäftande film

Inredning av kylskåp med självhäftande film

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org