8 manieren om de koelkast te versieren – banking-on-green.com

8 manieren om de koelkast te versieren

De koelkast versieren

De oude koelkast is nog steeds in goede staat, maar hij is rottend en soms bedekt met roest? Of denkt u misschien dat deze grote metalen “doos” helemaal niet in het interieur past? Of wil je gewoon de situatie in de keuken iets veranderen? In dit materiaal zullen we je vertellen over 8 manieren om een ​​koelkast te decoreren, te beginnen met schilderen met je eigen handen en eindigen met decoupage, en ook 80 foto-ideeën van originele aanpassingen te presenteren.

Methode 1. Verf met loodverf en schilderen met kleurpotloden (+ master class)

Deurs koelkast met leisteen bekleding – het is de ideale plek voor Entries: boodschappenlijstjes en dossiers, recepten en brieven napominalok huishoudens en zoete tonen. En, natuurlijk, op zo’n “bord” is het erg handig om naar de kinderen te tekenen terwijl de moeder zich voorbereidt. Om de koelkastdeur in een opnamepaneel te veranderen, kunt u een van de volgende vier manieren kiezen:

Methode 1. Verf met loodverf. Deze methode is iets gecompliceerder dan de andere en sluit bovendien de mogelijkheid uit om het oppervlak terug te brengen naar zijn oorspronkelijke vorm. Maar verf met leisteenverf kan niet alleen deuren, maar de hele uitrusting en de coating zelf duurzamer maken.

Koelkast, beschilderd met leisteenverf

Koelkast, beschilderd met leisteenverf

Koelkast, beschilderd met leisteenverf

Koelkast schilderij

Methode 2. Afwerking met krijtbehang. Krijtachtig behang is gemakkelijker om mee te werken, en nog belangrijker – ze kunnen worden afgepeld zonder sporen achter te laten op het oppervlak van de machine. De coating is echter niet te duurzaam en moet regelmatig worden vervangen. Bovendien is kalkachtig behang moeilijker om ronde deuren, hoeken te versieren, om te overbruggen bij het lijmen van handgrepen, displays en uitstekende delen. Als u de hele behuizing wilt lijmen, heeft de omslag zichtbare naden. Om deze reden is krijtbehang het best om alleen de deur of een deel van de deur te onderscheiden.

De koelkast krijt behang maken

Methode 3. Montage van de magnetische lei. Zo’n bord is even gemakkelijk gemonteerd en gedemonteerd als een grote magneet, en daarop kun je niet alleen kleine magneten trekken, maar ook monteren. Meestal zijn de afgewerkte magnetische kaarten niet te groot en kan een groot paneel alleen op bestelling worden gekocht.

Koelkast met magnetisch leisteen bord

Methode 4. Bevestiging van de leisteenplaat aan neodymiummagneten. Deze methode is goed omdat je hiermee de koelkast niet kunt schilderen en het bord desgewenst gemakkelijk kunt verwijderen.

 • Leisteen op de koelkast
  Hoe kan zo’n groot bord op de koelkast hangen? Het geheim is simpel: meerdere neodymiummagneten zijn op de rug gelijmd
 • Leisteen op de koelkast
  Hoe kan zo’n groot bord op de koelkast hangen? Het geheim is simpel: meerdere neodymiummagneten zijn op de rug gelijmd

Vervolgens vertellen we je hoe je je koelkast moet decoreren met een afneembare lei met een kader zoals de onderstaande foto.

Krijtbord op de koelkast

Houd er rekening mee dat de koelkast geen eigen handgrepen heeft, de deuren openen achter de handgrepen, vastgeschroefd op het schoolbord

Wat je nodig hebt:

 • Dun blad van triplex (3-6 mm);
 • Leisteenverf, primer (bij voorkeur), kwast / roller, cuvette;
 • Lijstwerk voor het inkaderen van het bord;
 • Decoupeerzaag of handzaag;
 • Neodymium magneten met gaten voor schroeven (de prijs van één magneet is ongeveer 80 roebel, hun aantal en adhesiesterkte zijn afhankelijk van het gewicht van het bord).
Magneet met verzinkboor

Zo’n supermagneet ter grootte van een roebelmunt kan gemakkelijk 3 kg wegen

 • Shurpy (uitgedrukt in aantal magneten), schroevendraaier;
 • Labels op de tafelpoten (zij noodzakelijk zijn om krassen op het oppervlak van de deur te voorkomen, alsmede chipping een aanbieding magneten zelf dergelijke Ikee latten en bouwen winkels Desgewenst kunnen de magneten worden gelijmd stukjes dunne rubber Soort vlies weefsel ..);
 • Handvat meubilair voor elke plank / deur en schroeven voor bevestiging.

instructies:

Stap 1. We meten de parameters van een of twee deuren van de koelkast.

Stap 2. We knippen uit een vel vezelplaat dat precies zo groot is als de deuren.

Stap 3. We schilderen het bord met een primer, we wachten op het drogen. Breng vervolgens de eerste laag leisteen aan, laat deze drogen, breng de volgende laag aan en laat opnieuw de door de fabrikant aanbevolen tijd inwerken. Uiteindelijk passen we de derde verflaag toe (bij voorkeur).

Stap 4. Terwijl de verf opdroogt, draai de oorspronkelijke handvatten van uw koelkast los.

Stap 5. We snijden en vormen de lijst op het bord (het is mogelijk voor timmerlijm). Indien gewenst kunnen lijsten worden geverfd.

Stap 6. Nu lijmen we op elke magneet een beschermend kussen, daarna schroeven we alle magneten aan de achterkant van het bord. Wees voorzichtig en strikt (!) Houd u aan de regels voor het werken met neodymium magneten.

Bord met magneten

Neodymium magneten zijn kleine magneten, maar zeer krachtig. Ze worden verkocht in speciale online winkels in verschillende vormen, maten en capaciteiten (de adhesiekracht is aangegeven op de verpakking). Platte magneten zijn geschikt voor ons project, zodat de opening tussen het bord en de deur niet te groot is. Het belangrijkste is dat de totale bindende kracht van magneten groter is dan het gewicht van je bord (!), Anders zal het naar beneden glijden.

Stap 7. Hoera! Het bord is klaar. Nu bevestigen we meubelhandvatten eraan.

Stap 8. Het is tijd om de bord (en) in te stellen. Probeer elke deur te openen door aan de hendel te trekken, als het bord stilstaat en de deur gemakkelijk opent, is uw project voltooid. Als je voelt dat het bord gemagnetiseerd is om de deur niet sterk genoeg is, voeg dan nog een paar magneten toe.

Zie ook: We maken magneten op de koelkast (en niet alleen) van geïmproviseerde, afval en natuurlijke materialen

Methode 2: Vinylstickers

Vinyl stickers zijn gemakkelijk aan te brengen en te komen unstuck zonder een spoor achter, ze zijn goedkoop en worden verkocht in een verscheidenheid van ontwerpen, zodat ze kunnen vaak veranderen de stemming. Geometrische figuren, dierenafbeeldingen, plant- en bloemmotieven, woorden en woordgroepen kunnen bijvoorbeeld de koelkast decoreren.

Decor koelkast met stickers

Stickers op de koelkast

 • Decor koelkast met stickers
 • Decor koelkast met stickers
 • Decor koelkast met stickers
 • Vinyl stickers kunnen worden gekocht bij bouwmarkten, winkels met goederen voor creativiteit, diverse online winkels (bijv Aliekspress), evenals in de afdrukvolgorde.
 • Eenvoudige stickers voor de koelkast kunnen met uw eigen handen worden gesneden met zelfklevend papier.
 • De koelkast versieren met zelfgemaakte stickers
 • De koelkast versieren met zelfgemaakte stickers

Zie ook: De koelkast in de keuken lokaliseren

Methode 3. Film- of magneetplaten met fotografische bedrukking

Wilt u van een koelkast een realistische telefooncel, een frisdrankautomaat of een flesje van uw favoriete drankje maken? Of wil je gewoon een mooie foto van je auteurschap naar de deur sturen? Dan is uw keuze vinylfilm of magnetisch vinyl (magnetisch paneel) met fotodruk. Beide coatingopties kunnen niet alleen de koelkast versieren, maar ook de gevels beschermen tegen krassen en vuil.

Registratie van een koelkast met een fotografische film

Registratie van een koelkast met een fotografische film

Sticker op de koelkast - een oude straat

Koelkast met een sticker in de stijl van Khokhloma

Koelkast, versierd met fotoprint

 • Film met fotodruk kenmerk, dat deze is gelijmd met de hand glad of onder invloed van warme lucht (thuis voelt haardroger). Deze laatste legt gemakkelijk zelfs op de afgeronde deuren en hoeken van de koelkast. Beide soorten films zijn geschikt voor de decoratie van het hele lichaam van apparatuur.

Hoe plak je een sticker met fotoprint op je koelkast met je eigen handen? Het eerste wat u moet doen, is het oppervlak ontvetten met een ontvetter of alcoholoplossing. Handgrepen aan de deur moeten eerst worden verwijderd, andere uitstekende delen moeten ook worden verwijderd. Vervolgens wordt de film voorzichtig aangebracht en tegelijkertijd gladgestreken door een willekeurig voorwerp (bijvoorbeeld door een bankkaart) en worden de bellen en vouwen gladgemaakt. Verder langs de randen wordt de film opgevouwen, ook gladgemaakt, en de overmaat wordt afgesneden met een klerikaal mes. Ten slotte worden de knoppen op hun plaats geschroefd.

 • Magnetische panelen zijn flexibele vellen vinyl met een dikte van 0,5 mm met een magnetische achterkant en met fotografische bedrukking aan de voorzijde. Dit zijn in feite gewoon grote magneten, die exact worden gemaakt volgens de afmetingen van de deuren (maar niet meer dan 60 cm breed). Meestal sieren magneetpanelen de deuren, maar ze kunnen ook de zijkanten van de koelkast versieren. Magnetisch vinyl is eenvoudig te monteren en te demonteren, waardoor er geen sporen achterblijven.

Methode 4. Schilderen in felle kleuren, in de toon van de koptelefoon of muren (+ master class)

Ververs de oude koelkast of betreed de techniek in het interieur en kan eenvoudig worden geverfd met verf voor metaal. Het belangrijkste hier is om de juiste kleur te kiezen.

 • Als je de koelkast in de toon van de muur of de koptelefoon schildert, lijkt het minder omslachtig. Deze techniek is vooral goed voor kleine keukens.

De koelkast in de toon van de headset schilderen

 • Als het interieur van je keuken je te saai lijkt, kan de koelkast in een felle kleur worden geverfd.

Geschilderde koelkast in het interieur

 • In het interieur van de keuken in retrostijl, land of Provence de koelkast met rode of pastelkleur – pudovo-roze of zachtblauw ziet er goed uit.

Geschilderde koelkast in het interieur

De koelkast met je eigen handen schilderen is beter en gemakkelijker met verf in het blik. Idealiter zou het een bijzonder bestendig alkydglazuur of acrylverf voor metaal moeten zijn. Verven in blikjes zullen ook werken, maar in dit geval is het belangrijk om een ​​kwaliteitsverfpenseel te gebruiken om een ​​perfect gladde afwerking te bereiken.

instructies:

Stap 1. Borstel het oppervlak licht om de glans te verwijderen. Als er ergens roest of schilferen is, dan verwijderen we ze ook en maken ze glad met schuurpapier.

Stap 2. Reinig en ontvet het oppervlak met een alcoholoplossing.

Stap 3. Met verftape sluiten we alles wat we willen beschermen tegen schilderen, sluit de camera met een film. Vergeet niet om een ​​film of krant op de grond te leggen en ook een raam te openen.

Koelkast schilderij

Stap 4. Grondig geschud en begint te spuiten spuiten uniforme dunne laag en geef het drogen, vervolgens een tweede en een derde laag (indien nodig). Vergeet niet dat in plaats van een dikke laag verf, het beter is om twee dunne lagen toe te passen.

 • Om de duurzaamheid van de verf te vergroten en de toepassing ervan te vergemakkelijken, is het wenselijk om eerst het oppervlak te coaten met een primer.

Stap 5. Bedek het oppervlak met een matte of glanzende lak, waardoor de nieuwe coating duurzamer en vochtbestendig wordt.

Koelkast schilderij

Methode 5. Met de hand geschilderd (+ video les)

Handschilderen kan van een koelkast een uniek kunstobject maken of van een heel schattig en ‘levend’ meubelstuk maken. Je kunt de techniek schilderen met verf en kwasten, speciale acrylmarkers of airbrushes.

Koelkast met geschilderde bloemen

Een koelkast schilderen

 • Een koelkast schilderen
 • Een koelkast schilderen

Het idee om de koelkast te verven

Het idee om de koelkast te verven

Complexe composities zijn beter om professionals te vertrouwen, maar met uw eigen handen kunt u een eenvoudige tekening tekenen, een sjabloon of verftape gebruiken (om stroken te maken). Hier is een grote selectie van foto’s van eenvoudige ideeën voor het schilderen van de koelkast, die zelfs een beginneling kan implementeren.

Een koelkast met een stencil schilderen

Een koelkast met een stencil schilderen

Een koelkast schilderen met een verftape

Een koelkast schilderen met een verftape

Het idee van een eenvoudige koelkast schilderij

Het idee van een eenvoudige koelkast schilderij

Schilderij van een koelkast in een strip met behulp van schilderstape

Koelkast met een geschilderde sneeuwpop

Uit deze video-tutorial leer je hoe je een oude koelkast met je eigen handen kunt versieren met een stencil in de vorm van een kanten tafelkleed.

Methode 6. Decoupage (+ master class)

Decoupage is een eenvoudige en uitstekende manier om een ​​oude koelkast te upgraden, aan te passen aan het interieur van een keuken in een rustieke of traditionele stijl, als aanvulling op handschildering of decoratie met lijstwerk.

Decor van de koelkast in de techniek van decoupage

Decor van de koelkast in de techniek van decoupage

Decoupage van de koelkast naast elkaar

Decoupage van het koelkasttype naast elkaar

Decoupage van de koelkast

Decoupage van de koelkast

Ingebouwde koelkast

Ingebouwde koelkast

Ingebouwde koelkast

Ingebouwde koelkast

Decoupage van een koelkast in de stijl van Gzhel

Decoupage van een koelkast in de stijl van Gzhel

Decoupage van de koelkast in de stijl van het land

Het idee om de koelkast met je eigen handen te ontkoppelen

Het idee om de koelkast met je eigen handen te ontkoppelen

Om de koelkast te ontkoppelen, hebt u nodig:

 • Meerlaags servetten met de gewenste print, en bij voorkeur speciale kaarten voor decoupage (ze kunnen groot zijn en de tekeningen zelf zijn al in de compositie verwerkt);
 • scharen;
 • Lijm PVA;
 • Borstels: platte eekhoorns (voor decoupage en vernissen) en dunne synthetische (voor tekeningdetails);
 • Potlood (voor layout en schets);
 • Acrylverf;
 • Acrylvernis (mat, glanzend of met het effect van craquelure).

instructies:

Stap 1. Bereid het oppervlak voor: ontvetten met alcohol, als u van plan bent de foto aan de fabrieksafwerking te lijmen, of verf de koelkast in de gewenste kleur en wacht tot de verf droog is.

Stap 2. Scheid de laag met een patroon en een schaar van het servet en knip het gewenste element langs de contour uit. Snijd zoveel stukken als nodig is.

Decoupage van de koelkast met hun eigen handen

Stap 3. Begin met het lijmen van de eerste tekening: lijm deze op de verkeerde kant, bevestig hem op de gewenste plaats, maak de bellen en kreuken zachtjes glad met een borstel, verwijder overtollige lijm met een vochtige doek met tuimelende bewegingen. Plak vervolgens alle andere spaties, vanuit het midden naar de randen, beginnend met grote en eindigend met kleine elementen.

 • Voordat u de servetten aanbrengt, is het wenselijk om het oppervlak van de deur te markeren.

Decoupage van de koelkast met hun eigen handen

Stap 4. Wanneer de hele compositie wordt gevormd, teken dan kleine details en contouren.

Decoupage van de koelkast met hun eigen handen

Stap 5. Breng een matte of glanzende vernis aan in twee lagen of meer op de foto voor meer sterkte en vochtbestendigheid.

Decoupage van de koelkast met hun eigen handen

Decoupage van de koelkast met hun eigen handen

Meer gedetailleerde masterclass over decoupage van de koelkast in de stijl van de Provence kijk in deze video.

Methode 7. Registratie van lijstwerk en “gebeeldhouwde” details (+ master class)

Als uw keuken is ingericht in een klassieke stijl, dan kunt u binnen in het interieur een stand-alone koelkast die u zal helpen bij een groots project van het omzetten van een koelkast in … een oud buffet.

Koelkastdecoratie voor en na

Weergave van de oude koelkast voor en na de wijziging

Wat je nodig hebt voor decor:

 • Lijsten gemaakt van hout of PVC;
 • Gesneden meubelinrichting van hout / PVC of stucwerk / polyurethaan in de vorm van een kroon, evenals van patronen voorziene hoeken (indien mogelijk);
 • Zaag voor het snijden van lijstwerk;
 • Lijm voor metaal.

Wat je nodig hebt om te schilderen:

 • Zelfklevende primer;
 • Krijtachtige verf is wit (je kunt je eigen recepten van het internet zelf maken of bijvoorbeeld designer Darya Geller kopen);
 • Verfkleur van de primaire kleur;
 • Borstel voor schilderen, 1 ronde borstel 8-7 cm in diameter (handig voor zowel schilderen en waxen), plat borstelmedium (voor wax);
 • Was van donkere kleur (kan worden vervangen door een mengsel van kleurloze was met een donkerbruine verf);
 • Wax is kleurloos;
 • Schilderaccessoires: film, verftape, etc.

instructies:

Stap 1. We pellen de glans van de oppervlakken af, reinigen en ontvetten deze met alcohol.

Stap 2. We maken markeringen en verlijmen gesneden details: kroon, lijstwerk, hoeken.

Registratie van de koelkast met sierlijsten en gesneden details

Stap 3. We schilderen de koelkast met witte verf in twee lagen en laten elke laag drogen.

Registratie van de koelkast met sierlijsten en gesneden details

Stap 4. Nu, met een grote cirkelvormige borstel, maakt cross-dressing de koelkast in één laag ruw in de basiskleur. Dus je zult het effect van wrijven bereiken.

Registratie van de koelkast met sierlijsten en gesneden details

 • De pennen moeten ofwel worden verwijderd en opgemaakt met hun afwezigheid, of ook worden geschilderd.
 • In dit stadium kunnen het decor en de plinten worden geverfd met verf van de primaire kleur of wit / goud / zilver (in dit geval valt de verf buiten het decor, maar het is niet verschrikkelijk).

Stap 5. We plaatsen een kleurloze was op de plinten en decoreren het met een doek of borstel, laten het weken en drogen en wrijven het overtollige papier vervolgens weg met een papieren servet.

Stap 6. Nu brengen we een donkere was aan op het decor en plinten met het penseel, wrijven het en verwijderen het overtollige met papieren servetten om het gewenste effect van de oudheid te bereiken.

wax Behandeling

Op plaatsen waar de was te donker lijkt, brengt u een beetje kleurloze was aan en veegt u het oppervlak af met een papieren handdoek.

Gewaxt decor

Stap 7. Behandel nu de gehele koelkast met kleurloze was met dezelfde grote ronde borstel (u hoeft hem niet te wassen van de resten van de verf!). Wanneer de was opdroogt, reinigt het overtollige met een servet. Klaar!

Koelkast, ingericht voor een buffet in de stijl van de Provence

In deze fotoverzameling kunt u soortgelijke ideeën van de koelkastversieringen tekenen met lijstwerk en houtsnijwerk.

Het idee om een ​​oude koelkast te herwerken

 • Het idee om een ​​oude koelkast te herwerken
 • Het idee om een ​​oude koelkast te herwerken

Het idee om een ​​oude koelkast te herwerken

Het idee om een ​​oude koelkast te herwerken

Het idee om een ​​oude koelkast te herwerken

Het idee om een ​​oude koelkast te herwerken

Methode 8. Decoratie met zelfklevende folie

Het omzetten van de koelkast in een zelfklevende film is een eenvoudig en eenvoudig alternatief voor het afdrukken en schilderen van foto’s. Alles wat u hoeft te doen om het ontwerp van de koelkast te veranderen: ontvouw het oppervlak en verwijder de handgrepen, lijm de film, plaats deze gelijkmatig met een scherp, plat voorwerp, wikkel het dan om de randen, knip het overtollige materiaal af en breng de handgrepen terug naar de plaats.

 • Helaas heeft de zelfklevende film, in tegenstelling tot de photoprinting-film, geen laag laminaat en slijt deze snel weg. Bovendien wordt het slechter op oneffen en afgeronde oppervlakken.

Decor van de koelkast met zelfklevende folie

Decor van de koelkast met zelfklevende folie

Decor van de koelkast met zelfklevende folie

Decor van de koelkast met zelfklevende folie

Decor van de koelkast met zelfklevende folie

Decor van de koelkast met zelfklevende folie

Decor van de koelkast met zelfklevende folie

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org