7 sätt att steka stekpannorna från sot, fett och rost – banking-on-green.com

7 sätt att steka stekpannorna från sot, fett och rost

städning av kökspannor

Fryst fett, rost och kol i stekpannan är ett pressande problem, bekant för alla älskarinna. Och inte vara rädd för även de mest inbiten och flerskiktade svart på den gamla gjutjärn eller aluminium pan, eftersom det kan tas bort hemma, och med enkla medel.

I det här materialet kommer vi att berätta om sätten att steka stekpannorna av olika typer av föroreningar: från gammalt gjutjärn till moderna med Teflonbeläggning.

Vi rengör mycket gammal stekpanna – gjutjärn, aluminium eller duralumin

Många av oss har gamla sovjetiska stekpannor av gjutjärn, aluminium eller duralumin, vars utseende kan tyckas hopplöst. Men var inte rädd, för att din förtjänta hjälpar verkligen kan få ett idealiskt utseende med minst två sätt:

 1. Sovjetisk recept för kokning;
 2. Metod för mekanisk rengöring.

Koka enligt Sovjetreceptet: Tvåltvål + Kalcinerad soda + Silikatlim

Du behöver: ett handfat med lämplig storlek, 1 tvåltvål (72%), ½ koppar av klisterlim (silikat eller flytande glas) ½ koppar läskaska (inte mat!), en skrapa (du kan använda en liten kniv) och en metallsvamp.

Ärligt talat blir det inte lätt eller snabbt att avlägsna kolinnehållet för 10-20 år sedan, men då blir dina diskar lika nya.

Så det första är att fylla bassängen med vatten och låt det koka över en stor eld. Vid den här tiden kan du ropa tvåltvål. När vattnet har kokat, branden avtagit behöver, häll i en skål alla tvål chips, blanda dem, och sedan lägga en halv kopp lim och en halv koppar soda. Glöm inte att öppna fönstret och sätt på huven!

Hur man rengör gamla stekpannor från kolförråd

Slutligen måste du placera stekpannan i lösningen, efter att du har tagit bort handtaget från det. Om handtaget inte är plast / trä, sänk det sedan i bassängen. Nu är det nödvändigt att ha tålamod och vänta 2-5 timmar – beroende på graden av förorening.

Hur man rengör gamla stekpannor från koldioxidavfall - början och slutet av kokningen

Glöm inte regelbundet att lägga till vatten och kontrollera depositionens hårdhet. När du känner att fyndigheten har blivit mjukare och vattnet mörknade som på bilden ovan, kan disken vara noga och börja komma till mycket komplicerad process – rengöring av pannor utanför och innanför skrapa, en kniv och en aluminium svamp.

Gamla stekpanna före och efter rengöring

Tips: Hur kan jag städa en stekpanna snabbare och lättare? När det ständiga skiktet av smuts mjuknar efter kokning, försök att applicera på stekpannan en städare för ugnar som Shumanit eller Amway. Amway i detta fall är att föredra, eftersom det inte har någon lukt. Applicera hela panen i vätskan, skjut in den i påsen och håll i 30 minuter. Därefter blir det mycket lättare att ta bort insättningen.

Shumanit och Amway

Mekanisk rengöring

Mekaniska rengörings kastruller – det är mer radikalt sätt, med hjälp av vilken snabbt och effektivt kan avlägsnas och fett och rost, och ett tjockt skikt av sot. För att ta bort kolavlagringar på kastruller, måste du huvudet i form av en stålborste på metallen för att borra eller kvarn, samt glas och respirator, åtsittande kläder och rejäla skor. Och kom ihåg att du måste göra en sådan rengöring med en bulgarer noggrant och försiktigt!

Hur man rengör gamla stekpannor från kolförråd

Men en video med ett tydligt exempel på hur man städar en stekpanna med hjälp av en bulgarsk.

5 recept för avlägsnande av insättningar av medel och låg komplexitet

De metoder som beskrivs ovan är lämpliga för de svåraste fallen. Och hur man tvättar en stekpanna med kolavlopp med bara fem eller ett år med “ålder” eller den som bara brände? Det finns många bevisade och effektiva recept, tack vare vilket kolet i stekpannorna avlägsnas snabbt och fullständigt:

Hur man rengör gamla stekpannor från kolförråd
 1. Rengör stekpannorna med en blandning av läsk, ättika 9%, salt och vatten. Disken står på spisen, den är pepparad med 2 matskedar salt och ättika hälls – så att hela botten är helt stängd. Vätskan måste koka, då flammens intensitet minskar och tillsätts ¼ Art. soda. Det mesta av det ska avdunsta, varefter disken kan avlägsnas och sköljas sedan ut och inuti. Stekpannorna städas också från rost och fryst fettinnehåll. Var försiktig, det kommer att bli stark ånga i processen!
 2. Hemma kan du göra och en agent baserad på aktivt kol. Att steka stekpannorna från kolet i detta recept var effektivt, det tar minst 10 tabletter. Aktiverat kol ska slipas och hällas på en stekpanna fuktad med varmt vatten. Efter en timme, utför en vanlig rengöring med tvättmedel.
 3. Hur man rengör en keramisk stekpanna eller helt enkelt avlägsna bränd mat som fastnar fast utan att skada botten av disken? Denna metod innebär igen att koka – den här gången i en lösning av 3-liters bikarbonatdrycker som späds ut i 3 liter. varmt vatten. I den färdiga produkten sänker vi disken och kokar i en halvtimme.
 4. Och du kan också göra ett verktyg för rengöring av gary på basis av ammoniak med borax och rengör dem regelbundet regelbundet: ett glas varmt vatten kräver tio gram. borax och hela droppen av ammoniak. Blandningen appliceras på smutsiga områden med en svamp.
 5. Även hemma kan stekpannorna rengöras med citronsyra. En tesked citronsyra späds ut i 1 liter vatten, lösningen kokas, varefter den genomtorkade stekpannan blötläggs i en timme. Om smutsen inte lämnar omedelbart, upprepas manipuleringen.

Tips: Om stekpannorna rengörs från koldioxidutsläppen, genomförs regelbundet, du kan enkelt avlägsna ett tunt lager av föroreningar, och du behöver inte använda allvarliga verktyg. Så det är bättre att steka stekpannan så snart den svalnar efter användning.

Vad händer om maten börjar sticka?

Så, hur man rengör en gjutjärnspanna, vi räknade ut, men vad ska vi göra för att återställa sin olja “non-stick beläggning” efter sådana allvarliga ingripanden? Eller om maten började hålla fast vid stekpannan? Att maten inte klibbar och inte brinner:

 1. Värm stekpannan över en liten eld i ca 20 minuter, häll salt på botten.
 2. Så fort saltet börjar knäcka, börja omröra saltet och röra botten med en sked. Detta bör göras ca 20 minuter. Sedan skall salt hällas ut och vänta tills redskapet svalnar helt. Förresten kan salt återanvändas för samma förfarande.
 3. När stekpannan har svalnat, skölj den med salt och glöd igen.

Vad ska jag göra om maten sticks till pannan

 1. När stekpannan har värmt upp, ta eventuell vegetabilisk olja och sprida den över botten, till exempel med en silikonborste eller spatel.
 2. Så snart oljan börjar brinna, torka försiktigt överskottet med en pappershandduk och häll sedan oljan igen. Torka sedan bara med en trasa, häll ett nytt lager av olja, vänta tills överskottet kommer att bränna och torka igen, det vill säga i allmänhet är nödvändigt denna procedur för att spendera 3 gånger. Som ett resultat får du en blank yta, som nu måste skyddas, utan att gnugga botten med tvätt och utan att använda kemikalier. Från tid till annan – eller om det behövs – kan proceduren och bör upprepas.
 • Förresten kan gjutjärn inte tvättas i diskmaskin, annars bildas rost på det, och även ett oljelag av non-stick kommer att tvättas.

Vi blir av med rost

Hur bli av med rost i stekpanna

Rengöring av stekpannor med stekjärn innebär ofta att man inte bara eliminerar koldioxidutsläpp utan också blir av med rost.

Vad ska jag göra? Algoritmen är som följer:

 1. Standard rengöring utförs, så att kolavsättningar kan avlägsnas och “utsätt” platser med rost.
 2. Stekpannan torkas efter tvätt och placeras i en uppvärmd ugn (120 grader) i 40 minuter.
 3. Den uppvärmda stekpannan avlägsnas, smörjs med olja och sätts igen i ugnen (temperatur – 230 grader), där timmen bibehålls. Ugns botten ska skyddas med folie.
 4. Vi tar ut disken och kyler dem igen med olja.

I princip kan detta förfarande utföras och så att maten inte klibbar och inte brinner i matlagning till botten.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org