5 ideja i majstorskih tečajeva o proizvodnji obrta od salvete – banking-on-green.com

5 ideja i majstorskih tečajeva o proizvodnji obrta od salvete

Obrtnici s salvama imaju svoje ruke

Vi ćete biti iznenađeni kada saznate koliko lijepih zanata mogu biti izrađene od papira ili radnih papira. U ovom materijalu predstavili smo 5 korak-po-korak majstorskih tečajeva, nakon čega možete napraviti dekor, stolni pribor, božićne ukrase, darove za voljene osobe ili igračke za djecu. Usput, sve su ideje izračunate i za kreativnost odraslih i djece.

Majstorska klasa 1. Plesne lutke iz papirnatih salveta

Gledajući ove elegantne figure balerina i nevjerojatnih vila, čini se kao da stvaraju pravi majstor. Zapravo, čak i djeca iz najčešćih papirnatih salvete mogu napraviti takve rukom izrađene članke vlastitim rukama.

 • Balerina iz papirnatih salveta
 • Balerina iz papirnatih salveta
 • Balerinse iz papirnatih papira na mobilnim telefonima
 • Vila papirnatih salveta
 • Vila papirnatih salveta
 • Vila papirnatih salveta
 • Vila papirnatih salveta

Načini korištenja papirnate balerine mogu doći puno. Na primjer, to može biti obješen na božićno drvce, staviti na policu kao kip, kako bi voljenu osobu, a koristi se kao lutka, ili nekoliko plesača napraviti dijete mobitele kao na slici ispod.

Balerinke iz salveta u obliku mobilnih telefona

Mobiteli s balerijama iz salveta

Što vam treba:

 • Fleksibilna duljina žice oko 1,5 m;
 • Jednodijelne salvete bilo koje boje (u ovom projektu koristimo salvete 30 × 30 cm.);
 • Ljepilo PVA i četkom za njenu primjenu;
 • Temelj s iglom;
 • Škare.

Kako to učiniti:

Korak 1. Prvo trebamo napraviti “kostur” ballerina iz žice. Da biste to učinili, podijelite žice u dva nejednaka dijela: duljina žice moraju imati duljinu od 90 cm, kratki – oko 40 cm možete napraviti plesačicu različite veličine, ali imajte na umu da joj haljina će biti izrađen od tkanine, što znači „kostur”. ne smije biti prevelika. U ovoj majstorskoj klasi, veličina “kostura” izračunava se na haljini od 30 × 30 cm.

Korak 2. Svužite dugu žicu na pola, malo ga uvrtite, a zatim formirajte malu petlju (vidi sliku u nastavku). Bit će glava. Razmaknite dva kraja žice da biste napravili noge, a zatim napravite petlju na svakoj nozi.

 • Kostur balerina iz žice
 • Kostur balerina iz žice

Korak 3. Da biste napravili ruke, preklopite kratku žicu na polovicu, zakrenite ga, oblikujući na krajevima usnama. Zatim zamotajte i vezati dobiveni čep od ballerine torsusa odmah ispod vrata. Kao rezultat toga, svaka će ruka biti duljina 7-8 cm, a “kostur” će izgledati poput fotografije.

Kostur balerina iz žice

Korak 4. Sada se bavimo “mišićima”. Izrežite ili suza salvetu u trake i početi omotati svoje „kostur”, usput podmazivanje slojeva papira s bijelim ljepilom sa četkom. Kada je lik spreman, ostavite da se osuši.

Izgradnja mišića

Korak 5. Sve dok se naša balerina osuši, možete joj napraviti haljinu. Uzmite kvadratni presavijeni papirnati ubrus (tj, u svom izvornom obliku), saviti ga u trokut, zatim na vrhu trokuta savijati puta liniju i smanjiti izradak duž krivulje kao što je prikazano na slici ispod.

Izrada suknje od balerine

Izbjegavanjem salvete vidjet ćete da je izrezbaren u obliku kvadranta (četvrtine kruga). Spojite kvadrant na 2-3 salvete presavijene u hrpu i izrezujte praznine za haljinu.

Korak 6. Obratite svaki komad tako da je haljina mekana i teksturirana. Po želji, u ovoj fazi, salvete mogu biti obojene.

Izrada suknje od balerine

Korak 7. Uzmite 2-3 komada za haljinu, preklopite ih kao što je prikazano na fotografiji i odrežite ih odjednom (samo malo!).

Izrada balerinske haljine

Korak 8. Sada stavite haljinu na balerinu kroz rezultirajuću rupu, povucite ga do ramena, a zatim pričvrstite jedan iza drugog leđa i prednje dijelove. Hura, skoro gotov! Ostaje samo zategnuti pojas s konacom / vrpcom i spojiti ga / spojiti petlju (npr. Na stražnjoj strani ili podignute ruke prema gore).

Izrada balerinske haljine

Balerina od salveta

Eksperimentirajući boju, dužinu i oblik haljine, kao i položaj ruku i stopala, možete stvoriti čitavu zbirku za razliku od drugih lutki.

Balerinke iz salveta

Balerina u hlačama

Vidi također: Cvijeće s papira s vlastitim rukama – 4 majstorske tečajeve za početnike.

Master-class 2. Skupne loptice od ružica

Sada nudimo obrtništvo od čipkastih salveta u obliku trodimenzionalnih kuglica koje mogu ukrasiti bilo koji godišnji odmor, osobito Nova godina i Božić.

Trodimenzionalne kuglice od salvete

Trodimenzionalne kuglice od salvete

A od čipke loptice je prekrasan mobitel.

Trodimenzionalne kuglice salvete - mobilne

Te male kugle na dječjem mobitelu napravljene su od 4 brisača, koje su prethodno bile ukrašene papirom

Što vam treba:

 • 10-12 mrežastu salvete kolač (mrežastu ulošci mogu se koristiti za proizvodnju manjeg promjera kuglice, u ovom slučaju jednu loptu trebate oko 4-10 salvete);
 • Teme (obojene ili bijele);
 • igla;
 • Kuglice za ukrašavanje (opcija).

Radni listovi

Kako to učiniti:

Korak 1. Presavijte 10-12 umivaonika za tortu u hrpi i nacrtajte crtu u sredini.

Korak 2. Šivajte hrpu salvete točno na liniji. Koristite odjeću za kuhanje kako biste popravili plahte za vrijeme šivanja.

Zdjela čipke za kolače

Korak 3. Širite loptu.

Učiteljska klasa 3. Lush cvijeće

Ovi prekrasni papirni cvjetovi mogu se staviti u vazu ili zalijepiti na zid, recimo, ukrašavati slatki stol za rođendan, vjenčanje ili 8. ožujka.

Cvijeće na stabljici

Što vam treba:

 • 4 bruseva iste boje;
 • 1 salvete s kontrastnim bojama;
 • Niti ili vrpce;
 • škare;
 • Drvene kose ili bilo koji drugi drveni štapić;
 • glina;
 • Scotch.

Materijali za izradu cvijeta od salvete

Kako to učiniti:

Korak 1. Širite svoje salvete i stavite ih u gomilu.

Korak 2. Uzmite suprotnu odjeću u izvornom obliku (to jest, presavijeni u kvadrat) i odrežite rubove oko 2,5 cm sa desne i donje strane.

Cvijet od salvete

Korak 3. Proširite kontrastnu odjeću, stavite ga na vrh ostatka, a zatim iz dobivenog stupa dodajte harmoniku. Stisnite harmoniku u sredini i vezati je s nizom.

Korak 4. Dajte okrugle ili jezičaste krajeve harmonike sa škarama.

Cvijet od salvete

Korak 5. Ispravite svoju harmoniku tako da izgleda poput pramca, a zatim lagano podignite svaki sloj papira u sredinu kako biste “navlačili” cvijet.

Cvijet od salvete

Korak 6. Koristeći Scotch vrpcu, lijepi drvenu kosu za kosu u purpurni dio cvijeta, a zatim maskirajte sam škotski komad odjeće. Hura! Vaš je zanat spreman! Usput, ako obojite stabljike cvjetova zelenom bojom i dodate ih umjetnim lišćem, cvjetovi će postati vjerodostojniji.

Hortenzija iz salvete

Tko bi pomislio da su bijele hortenzije na fotografiji napravljene od papirnatih salveta. Da biste napravili jedan hidrangea, napravite dva cvijeća prema našim uputama i zalijepite ih zajedno ili jednostavno koristite više salvete. U ovom slučaju, poželjno je smanjiti rubove salvete valovima, stablima u boji i dopunjavati ih velikim umjetnim lišćem

Vidi također materijal: Kako napraviti cvijeće iz tkiva – 4 master klase za početnike.

Majstorska klasa 4. Anđeli iz ružica

Još jedna ideja novogodišnjih zanata od čipke od suncokreta – anđeli za ukrašavanje božićnog drvca ili svečano posluživanje.

Anđeo salvete

Što vam treba:

 • Otvorene salvete;
 • Škare i klerijski nož;
 • Ljepilo za papir;
 • Pepeljasti olovke;
 • Ženka žila ili četka za čišćenje cijevi za pušenje (prodana u duhanskim dućanima) je srebro / zlato.

Kako to učiniti:

Korak 1. Najprije moramo napraviti tijelo anđela. Da biste to učinili, iscijedite na ubrusu, tako da imate dva polukruga. Zatim s klerikalnim nožem, napravite male utore za krila u jednom polukrugu. Lijepljenje rubova polukruga kako bi napravio konus.

Korak 2. Sada ćemo napraviti krila. Uzmi preostali polukrug i izrežite ga na dva dijela. Stavite rezultirajuće četvrtine u proreze na leđima anđela (uglovima).

Korak 3. Naposljetku, napravite lice anđela. Nacrtajte dva identična kruga (promjer odredite okom i po vašem ukusu), izrežite ih, a zatim zatvorite oči i usta na jedan od krugova. Drugi krug postaje kapa, treba ga zalijepiti iza lica i upravo iznad nje. Usput, ako imate sjajni srebrni ili zlatni papir, onda je anđeoska kapica bolje odrezati.

Korak 4. Anđeo je gotovo spreman, ostaje samo napraviti halo. Da biste to učinili, uzeti baršunastih žičanom četkom ili cijevi za čišćenje na jednom kraju napraviti kružni petlju i lagano ga nagnite. Zatim, ljepilo žicu na lice anđela, a na kraju, umetnuti žicu na vrh stošca (tijela) i pričvrstite ga s ljepilom ili ljepljivom trakom (na unutarnjoj konus).

Evo nekoliko ideja o obrtima od ružnih naprtnjača u obliku anđela, koje sami po sebi nije teško napraviti čak i bez uputa.

Anđeli iz ružica i plastičnih kuglica

Anđeli iz ružica i plastičnih kuglica

Anđeli iz ružica

Anđeli iz ružica

Anđeli iz ružica

Obrtnici su izrađeni od osjetljivih napitaka, drvenih zrnaca i zubne žice

Anđeli iz ružica

Anđeli iz ružica

Vidi također: Cvijeće sa vrpcama s vlastitim rukama – 6 master klasa za početnike.

Majstorska klasa 5. Leptiri za odmor ukras

Sad ćemo vam pokazati kako napraviti takve leptire za nekoliko minuta. Ova majstorska klasa je tako jednostavna da se čak i najmanji needlewomen mogu nositi s njom.

 • Leptirići od salvete u tablici
 • Leptirići od salvete u tablici
 • Leptirići od salvete u tablici
 • Leptirići od salvete u tablici

Što vam treba:

 • Dvije papirnate salvete;
 • Žica (po mogućnosti u pletenoj boji);
 • Štipaljka.

Kako to učiniti:

Korak 1. Najprije ćemo napraviti najbolji par krila. Da biste to učinili, u potpunosti razvući salvetu, a zatim ga preklopite trokutom. Presavijte trokut s harmonikom i stegnite središte s mamacom.

Leptir od salvete

Korak 2. Napravite donje krila. Uzmite nerazrijeđeni papir i stavite je ispred vas s dijamantom. Presavijte harmoniku kao što je prikazano na fotografiji.

Leptir od salvete

Korak 3. Spojite gornji i donji krilo žicom i uklonite mjehuricu.

Leptir od salvete

Korak 4. S dva kraja žice, vezati slamku ili koristiti Scotch traka za ukrašavanje zida s leptir.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org