38 стъпки към просветлението: Изберете оригинални кухненски принадлежности – banking-on-green.com

38 стъпки към просветлението: Изберете оригинални кухненски принадлежности

38 стъпки към просветлението: Изберете оригинални кухненски принадлежности

За щастие, “тъмните” времена, когато осветлението на кухнята се сведе до поставянето на централния полилей, отдавна мина. В съвременните кухни преобладават светлината и цветът, което е съвсем логично, защото това е стаята, където излишната светлина не се случва априори. Дори чистата декоративна осветена рафта на кабинета за завеси ще ви служи добре, когато има нужда да намерите нещо в червата. Препоръчително е да планирате осветлението и да изберете осветителни тела за кухнята дори в етапа на ремонт, за да можете да донесете скрити кабели до всички източници на светлина, които могат да бъдат повече от дузина.

Правилно подбраните тела ще се превърнат в полезна украса на кухнята

Осветителни тела за кухнята – незаменима част от интериора

Какъв вид осветителни тела да изберете за кухнята

Осветителните устройства се избират за общо, местно и декоративно осветление на кухнята. В идеалния случай индивидуалният сценарий на светлина трябва да бъде проектиран за всяка функционална област.

Таванни осветителни тела за общо осветление

Общата светлина е предназначена да замени естествената светлина в тъмното. То трябва да бъде равномерно разпределено, меко, разпръснато, но същевременно достатъчно ярко. В съвременния дизайн на кухни, разположени в центъра на тавана, полилей или лампа за таван с един лампа вече не е главната, а само спомагателна. В малки пространства може да бъде напълно изостави този вариант общото осветление, подмяна на тавана централната полилей с вградени слотове, лампи, монтирани в висящи шкафчета и етажерки, малки свещници. За разлика от полилея, който съсредоточава светлината в центъра на стаята, оставяйки всички останали зони в мрака, миризми от прожектори равномерно осветяват цялата стая. Регулирането на интензитета на светлинния поток ще позволи монтирането на реостата.

Осветителните тела за кухнята се избират, като се вземе предвид зоната, в която те ще бъдат инсталирани

Модерна кухня може да бъде разделена на няколко зони, които осигуряват осветление с различни посоки и интензивност

Ако идеята за пълен отказ от използването на полилеи не са особено изкушени, предпочитам таван светлини кухня с дифузьор от матирано стъкло или насочване на потока от светлина за да се избегне остри сенки. Освен това е по-целесъобразно да поставите полилей не в центъра на стаята, а точно над масата за хранене. Като алтернатива могат да се използват няколко висящи лампи за равномерно разпределение на светлината, чийто брой се определя от конфигурацията и размера на помещението.

Осветителни тела за кухнята: комбинация от различни стилове и декор опции

Светилниците за общо и локално осветление на кухнята могат да се отнасят до различни стилове и навън се различават значително един от друг

Осветление на работния плот

Особено внимание се обръща на интериора на осветлението на кухня работна зона, тъй като на първо място, тази стая е предназначен за ежедневно готвене и смели кулинарни експерименти, а след това и за семейни ястия и събирания на чаша чай или освежаваща кафе. Основната задача на работещото осветление в кухнята е равномерното разпределение на силния светлинен поток, насочен надолу по цялата повърхност на плота, плочата и мивката. Същевременно няма толкова възможности за осветяване на работната площ. Като временна опция можете да използвате мобилни осветителни тела, които лесно се прикрепват към краищата на рафтовете.

Осветяването на работната повърхност прави работата в кухнята по-удобна

Осветяване на работната повърхност – важно условие за комфорт в модерна кухня

Оптимално решение – лампи, монтирани или прикрепени към дъното на висящите шкафове. За тази цел се използват главно халогенни или удължени луминесцентни лампи с ниско напрежение, LED лампи, ленти и клъстери. Повечето от тях са толкова компактни и невидими, че понякога изглежда, че светлината се излива от нищото. Понякога за осветяване на работна повърхност халогенни лампи с насочена светлина върху хромирани пръти, построени в горната корниз на висящи шкафове. Често производителите на кухненски мебели доставят слушалките си с вградено осветление. Трудно е да си представим модерна кухня без качулка, оборудвана със собствено осветление за максимален комфорт в зоната на печката.

Осветяване на работната повърхност: практичност в комбинация с естетически компонент

Осветяването на работната повърхност може да запълни важна декоративна функция във вътрешността на кухнята

Стените могат да бъдат прикрепени към стената. В този случай е по-добре да използвате гъвкави или подвижни скоби, които ще ви позволят да регулирате посоката на светлинния поток. Стенните лампи ще ви помогнат да организирате работните светлини, в случай че няма висящи шкафове над плота. За осветяване на работната зона, изведена в центъра на кухнята, окачените тавани на дълги корди с матови абажури, които леко разпръскват светлината, ще бъдат напълно подходящи.

Успешното монтиране на осветлението на работната повърхност играе важна роля при декорирането на кухнята

Оригиналният състав на осветеността на работната повърхност спомага за създаването на специална атмосфера в кухнята

Окачени кухненски тела за трапезария

Масата за хранене трябва за предпочитане да бъде поставена близо до прозореца, за да се използва максимално естествената светлина през деня. За вечерното осветление, самостоятелната таванна лампа, разположена над масата, е идеална и ако масата е достатъчно дълга, могат да се използват няколко лампи, които могат да се поставят на различни височини заради декоративността. Не забравяйте обаче, че източниците на общо осветление не трябва да са повече от 1,2-1,4 м от повърхността на масата, а местната – под 50-60 см от нея. Колкото по-високи са лампите, толкова по-празнична е ситуацията в кухнята, толкова по-ниска – толкова по-удобна и интимна.

Осветителното тяло за кухнята е не само осветително тяло, но и важен детайл на декора

Желателно е лампата за трапезарията да даде не само ярка и приятна светлина, но и да има привлекателен дизайн

За да можете да промените светлинния сценарий в трапезарията, изберете висящи лампи с регулируема височина и интензивност на светлинния поток. Ако масата е разположена близо до стената, можете да създадете уютно и удобно осветление, като използвате стенна лампа с кърпа или матирано дифузьор.

За трапезарията можете да изберете лампи с ярки нюанси на оригиналната форма

Медални лампи за маса за хранене с ярки нюанси на необичайна форма ще угодят на собствениците на кухнята и ще привлекат

Друг начин за осветяване на трапезарията – разположен по протежение на периметъра на тавана или вграден в корнизи прожектори. Над масата за хранене е за предпочитане да се използват лампи със средна мощност с бели или матови колби и естествен спектър на излъчване, които не нарушават цвета на продуктите. Независимо коя опция предпочитате, цялата повърхност на плота трябва да бъде наводнена със светлина.

Изборът на тела за трапезарията се основава на комбинацията им с други мебели

Висящите лампи за трапезарията, избрани с вкус и отчитащи интериора, се сливат хармонично в атмосферата

Декоративно кухненско осветление

В допълнение към функционалното осветление, което основно изпълнява чисто практична функция, интериорните дизайнери прибягват до използването на декоративно осветление, предназначено да украсява кухнята, създавайки специална атмосфера и настроение. Светлината може да бъде разпределена декоративни елементи на мебели: колони, резбовани детайли, гравиране. Особено популярен е фоновото осветление в класическите слушалки.

Използването на декоративно осветление подобрява външния вид на кухненските мебели

Декоративното осветление на кухненския комплект подчертава изтънчените си линии и благородния блясък

Ефективна декорация на кухненския комплект може да бъде и LED профили, разположени по дъното на завесите или на ръба на плота. Но декоративните осветителни шкафове със стъклени фасади светодиодни и халогенни лампи точка подходящи в абсолютно всеки стил: в този случай тя не само украсява интериора на кухнята, но и значително опростява използването на мебелите. Благодарение на инсталациите, монтирани вътре в шкафовете, можете да намерите правилното нещо на рафтовете, без дори да включвате общо осветление.

Приятната дифузна светлина в кухнята може да дойде зад задъхваната чаша кухненски шкафове

Декоративното осветление на кухненските шкафове, поставени вътре, служи като допълнителен източник на мека дифузна светлина в кухнята

За осветление на таваните се използват LED ивици, неонови тръби от различни цветове, удължени флуоресцентни лампи или duralight. Най-лесният начин да организирате такова подсветка на окачен таван на много нива. Чрез поставянето на светлинни източници между нивата се вижда само светлината, излъчвана от лампите, докато самите лампи остават напълно невидими.

Декоративно таванно осветление като опция за декорация на кухнята

Декоративно осветление на тавана – друг начин да украсите кухнята с осветление

Декорирането на пода ще помогне да се даде на кухнята специален блясък. Само не се скъпя за светлините – те имат различна максимална здравина и издръжливост, за да издържат не само ви в меки чехли, но пада на земята чинии, тенджери и други домакински изненади. С тази задача, отлични диоди, излъчващи светлина, или прожектори с дебели защитни очила, ще се справят перфектно. Като алтернатива, керамични плочки с вградени светодиоди могат да бъдат поставени на пода. Просто не прекалявай! В края на краищата, това е вашата кухня, а не нощен клуб.

Създаване на оригинална лека композиция на пода - оригиналната версия на дизайна на кухнята

Съвременната осветителна технология може да се използва и по-оригинална, например, за осветяване на пода

Отличното допълнение към интериора на всяка кухня ще бъде оригиналната дизайнерска лампа, която е в отговор на темата за кухнята. То може да бъде суспензии, оформени като бутилка вино, обърната чаша, плодове и зеленчуци, абажури от вилици и лъжици, полилеи и свещници под формата на силно полирани антични шкембе Манекени.

Технически нюанси: как да създадете светлина хармония

В стремежа си към изключителен дизайн, струва си да се обърне внимание на практическата страна на въпроса за осветлението. В кухнята трябва да има достатъчно студена ярка светлина, така че очите да не се уморяват от напрежение и в същото време интензитетът на осветлението не трябва да бъде такъв, че би било желателно да се присвива.

кухня

Позициониране на малка стая със светлина

Като се има предвид тенденцията към функционално зониране, е необходимо точно да се изчисли мощността и броят на осветителните устройства за всяка зона и само след това да се пристъпи към избор осветителни тела за кухнята.

Комфорт и практичност: колко светлина трябва да бъде в кухнята

Нормата на осветеност на кухнята е настроена във ватове на квадратен метър площ. Тъй като няколко вида лампи могат да се използват в едно, дори и в малко помещение, нормите се изчисляват за всеки тип отделно.

При инсталиране на стандартни лампи с нажежаема жичка достатъчно количество енергия е до 45 вата на метър. Максималната стойност е за работната площ, където особено интензивно фоново осветление е особено важно. В трапезарията, над бара, трапезарията е достатъчно 12 – 20 вата на метър. Ако източниците на светлина са халогенни, достатъчно до 30 вата на квадратен метър.

лампи

Форми халогенни лампи

Изхождайки от необходимия интензитет на осветеност, е съвсем просто възможно да се избира силата и типа на източниците, как и изчисли необходимо брой светлинни устройства. Районът на всяка отделна зона се умножава по нормата на осветеност. Получената стойност трябва да бъде разделена на силата на един източник, за да разберете колко точки ще са достатъчни. Не забравяйте да вземете предвид и фокуса, радиуса на светлинното петно ​​от избраната лампа. Всички работни повърхности трябва да бъдат осветени равномерно, без светлинни петна и силни потъмняващи зони.

светлина в кухнята

Студено осветление – само за работната площ

Повърхността на масата за хранене трябва да бъде напълно осветена, без тъмни участъци около ръбовете и сенките. В идеалния случай, ако светлинното петно ​​точно повтаря формата на плота. Ето защо най-добрият избор – лампа за трапезария с регулируема височина: хора с различен растеж ще бъдат удобни и интензивността на светлинния поток може да се регулира чрез снижаване и повдигане на окачването. За романтична вечеря ще има достатъчно мътна светлина, а семейна вечеря ще бъде по-забавно за леки наводнени маси.

Зониране на осветление: как правилно да се разделят работните помещения и местата за хранене

Следвайки само 3 прости правила, можете да постигнете ясно разделение на работните и трапезарните зони дори в малка стая с таван на едно ниво.

Правило 1. Внимателно изберете яркостта и цвета. Студената светлина със синя или бяла сянка е подходяща само за осветяване на работните повърхности на слушалките, пластините и уредите. Желателно е да се организира общо осветление с монтаж на неутрални крушки. За трапезарията е по-добре да се осигурят 2 варианта за осветление: топла жълта светлина в окачения полилей над масата за хранене, неутрална – като допълнителен акцент.

кухня

Топъл нюанс над трапезарията, неутрално осветление за маса

Правило 2. Комбинирайте различни видове осветителни тела. В зоната за готвене инсталирайте ротационни лампи с нажежаема жичка, светли точки на място, висящи лампи с подвижни окачвания на стелажи. Трапезарията изисква атмосфера на комфорт: тежки полилеи за таван, стенни стенни са подходящи тук.

лампи в кухнята

LED лампи за кухня

Правило 3. Правилно изберете мястото на инсталиране на осветителните устройства. Ако има ясно разграничение на пространството до нивото на тавана, подчертайте границата близо до редица фитинги. окачване полилей с една лампа, която трябва да инсталирате стриктно в центъра над масата за хранене, Да акцентирате върху центъра на трапезарията. Светещите висулки с един лампа са по-подходящи за осветление на групи за хранене с малки кръгли маси, за правоъгълни маси за хранене си струва да се изберат многофункционални модели с окачване. Общото осветление трябва да покрива равномерно цялата стая, съчетавайки я.

осветителни тела в кухнята

Монтиране на тела над центъра на повърхността

Контурно осветление на различни зони

В допълнение към оформянето на границите на определена зона на тавана структура, можете лесно да организирате светли акценти върху контурите на мебели, маса. Кухнята, поставена в мека подсветка, ще подчертае индивидуалността на работното място. Подчертаването на контурите може да бъде организирано с помощта на диодни ленти, закрепени на дъното на шкафовете под корниз.

кухня

Границите на таванните нива се открояват с лента от светлина

В зоната за хранене лампите за трапезна маса, саксиите, избрани в тон на главния висящ полилей, са визуално разделени. Също така съвършено се справяте с създаването на уютна атмосфера на пода лампи с тъкани абажури, разположени по стените или близо до масата.

подсветка

Слушалки за задно осветяване

Интересни решения за контурно осветление в кухнята:

  • Осветяване на плота на работната повърхност.
осветление в кухнята

Панели за фоново осветление

  • Осветяване на трапезарията.
подсветка маса

Работна плоча с осветление

Как да използвате светлината, за да създадете илюзията за пространство в малка кухня

Лампи в интериора малък храна Не бъдете твърде масивни, твърде ниски, твърде тежки. В същото време в ниска стая трябва да има много светлина. Това е ярката интензивна светлина, която ще увеличи обема и оптически ще увеличи кухнята.

многослойно осветление

Светли цветове и многоетажно осветление

Изберете висящи лампи със светлинни нюанси, полилеи с много лампи с дифузори с удължена форма, ако светлината е насочена надолу. Отлично решение – полилей-топки с много светлини: тези лампи визуално повдигат тавана.

полилей в кухнята

Брилянтен полилей за един малък лаптоп за малка кухня

Осветяването на тъмните ъгли също ще добави няколко метра към площада. Долната подсветка на слушалката, образуването на корниза с режещи петна по периметъра на тавана, отделеното осветление на работната маса са приеми, които правят кухнята визуално по-просторна.

осветление в кухнята

Осветяване на ниши и стени

Стилистична съвместимост: правилата за избор на лампи

С избора на вградени прожектори обикновено няма трудности. Агонията на избор започва, когато трябва да намерите подходяща висяща лампа или класически полилей, осветителни тела, които са в хармония помежду си и ще нападнат органично в интериора на кухнята стилово.

Необходимо ли е стриктно да се следва стилът? Няма строги правила и синтезът все още е в тенденция – смело съчетават елементи от различни стилове.

Най-добрите тела за класически кухни: кристал, стъкло и свещник

В чистия класически интериор на кухнята, особено ако площта и височината на тавана позволяват, масивен полилей от бронз и кристал, стомана и стъкло в традиционен дизайн ще изглежда луксозен.

Бял класически интериор: полилеи се избират от стоманени окачвания – вериги от бял метал с отворени свещи. Светлината се отразява в огледалния окачен таван, създавайки игра от стотици блянтове от стъклени многостранни висулки. За осветяване на групата за хранене се избира неутрален нюанс на светлината, топло осветление на плотовете.

осветление

Осветление в кухнята

Многополюсен полилей за дълго окачване. Осветителното тяло се намира на ниско ниво над масата, което позволява светлината на полилея да не превишава границите на трапезарията.

полилей с много лампи

Многополюсен полилей за дълго окачване

Закачалка със злато, държачи за лампи под формата на свещници и необичаен прозрачен черен нюанс – нестандартна класика.

полилей

Полилей в кухнята в класически стил

За ниски тавани – полилей с една лампа и дълги висулки от стъкло.

полилей

Полилей с една лампа и дълги висулки от стъкло

В неокласическия интериор естествените месингови абажури на телескопичните метални окачвания изглеждат естествени.

абажури

Месинг абажури

Таванът с кристални тела запазва тъмния интериор и става ярък акцент.

тела

Поставки за тавани

Моден сив цвят: висулка полилей с 5 сиви нюанса над бял маса за хранене и бели стенни лампи над сив комплект. Необичайно – инсталирането на лампи под тавана добавя към височината на стаята.

кухня

Кухня в сивата светлина

Регулирани решения: полилеи в модерен интериор

Контем – този интериор, където можете да въплътите някаква идея. Избиране на видове, материали, форми и дизайн принадлежности за днес кухни – неограничен. От подчертаната простота на стъклени матови абажури, в ансамбъла с лаконични лампи с нажежаема жичка в окачен таван.

полилей в кухнята

Полилей в кухнята в стил Арт Нуво

На десетки прозрачни стъклени лампи на тънки окачвания над дълга маса.

лампи в кухнята

Лампи на тънки сублимации

Млечно стъкло, строга форма, топла светлина: полилей на багажник със затворен абажур.

полилеи

Полилеи в кухнята

Плафони – лилии на огънати бели стъбла – окачвания – оригиналната идея за осветяване на маса за хранене.

таван лилия

Фенери в кухнята

Блясъкът на металната високотехнологична кухня силно се съчетава с масивен класически полилей? Не, ако светлината на лампите се отразява в мраморния плот. Пример за успешна смес от стилове.

кухня

Кухня в хай-тек стил

Как да направите леко таванско помещение: изборът на осветителни тела

Изисквани атрибути осветителни тела за кухнята в лофт-интериорен дизайн – дълги шнурове – окачвания, наподобяващи изолиран електрически кабел, стандартни лампи с нажежаема жичка без абажур, полилеи в промишлен дизайн.

Черните тавани цилиндри, осветяващи цялата стая, насочени към работната зона, вградени в декоративна дъска, висящи черни лампи над масата за хранене.

тавани цилиндри

Черни тавани цилиндри

Регулируема дължина на окачването с ограничители под формата на всмукателни чаши и необичайни ярки лампи: модерен полилей за таван в таванско помещение.

полилей

Полилей в таванско помещение

Осветителна лампа: аксесоар за акценти в смел интериор.

лампа

Лампа цикъл

Таван полилей от стара потъмняла мед с регулируема височина.

полилей

Таван полилей

Експериментирайте, във всеки стил има място за творчество. Основното нещо е, че полилейът над масата за хранене е снабден с удобна мека светлина и всяка лампа е специален и оригинален интериор.

Фото галерия от дизайнерски лампи за кухнята

Дизайнерските лампи за кухнята могат да създадат специална атмосфера в кухнята

Дизайнерските лампи за кухня подчертават интереса на собствениците в необичайна уникална обстановка

Оригиналните лампи ще се поберат добре в внимателно обмислен интериор

Интериорът, в който тези оригинални осветителни тела хармонично се вписват, ще трябва да бъде внимателно обмислен

Принадлежностите за кухнята трябва да бъдат не само красиви, но и функционални

Масата за хранене ще бъде добре осветена, ако има лампи с подобни форми в трапезарията

Оборудването за кухнята може да се различава в зависимост от местоназначението

В просторна кухня могат да се поставят лампи за общо и местно осветление на кухнята

Осветяването на работната повърхност се превърна от декоративен детайл в комфортно състояние

В съвременните кухни, декорирани в тъмни цветове, осветяването на работната повърхност не се превръща в дизайнерски деликатес, а едно от условията за комфорт

Осветяване на работната повърхност като опция за декоративно осветление

Осветяването на работната повърхност може да се използва и за декоративни цели, когато централното осветление е изключено

Икономичен и ефективен начин за организиране на осветлението на работното място

Използване на LED светлини за ефективно и икономично осветяване на работната повърхност

Кухненска украса - огледални светлини

Огледалните тела изглеждат зрелищни и необичайни, изпълнявайки ролята си на осветителни тела

Окачените лампи за маса за хранене могат да имат необичайна форма

За осветление и украса на трапезарията, много предпочитат да изберат лампи с необичайна форма

Дизайнерите използват модерна осветителна технология за необичайни проекти

Използването на съвременна осветителна техника значително разширява възможностите на дизайнерите

Комфорт и комфорт ще се чувстват постоянно в стаята, където такава оригинална лампа виси

Необичайният дизайн на осветителните тела за кухнята може да създаде специална атмосфера на комфорт и комфорт на закрито

Оригиналните осветителни тела за кухнята все още са подходящи за дизайнерите и тези, които използват услугите си

Оригиналните оригинални лампи за кухнята се радват на постоянна популярност

Мебелната лампа за кухня може да се превърне във важен декоративен елемент

В този прост интериор оригиналната лампа се превърна в важна част от интериора

Общото осветление на кухнята и осветлението на трапезарията се формират по различни начини

В този интериор, успешна версия на селекцията на осветлението за трапезарията и общото осветление на кухнята

Разнообразието от форми и цветове се оформя в оригиналните кухненски принадлежности

Оригинално висящо осветление за кухнята: разнообразие от концепции, форми и цветове

Тези прекрасни лампи могат да бъдат украшение на всяка кухня

От тези прекрасни ярки лампи е невъзможно да се откъснат очите

Елегантните и стилни тъмни лампи изглеждат добре на светъл фон

Окачените светлини за маса за хранене, избрани в контраст с останалата част от ситуацията, изглеждат стилни и елегантни

Дизайнерската лампа за кухнята създава вълшебно впечатление

Луксозна и магическа изглежда тази дизайнерска лампа

Високотехнологичните кухненски осветителни тела придават спокойна, дифузна светлина

Успокояващата и равномерна светлина дава приспособленията, избрани за интериор в стил хай-тек

Не всички оригинални лампи лесно се вписват в околната среда

Такава лампа привлича вниманието, но не може да се каже, че тя е подходяща за всеки интериор

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org