Τα μυστικά μιας επιτυχημένης διάταξης: πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα με κομψό και καλαίσθητο τρόπο
Με το feng shui το ψυγείο πρέπει να στέκεται κοντά στην έξοδο. Εάν οι γνώσεις σας για το σχέδιο κουζίνας περιορίζονται μόνο σε αυτή τη φράση, θα πρέπει να μάθετε όλα τα μυστικά της σωστής διάταξης του χώρου της κουζίνας. Με μια λέξη, ας μάθουμε την απάντηση στο ερώτημα πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα.
Κανόνας του τριγώνου
Αμερικανοί σχεδιαστές πιστεύουν ότι η κουζίνα έχει τρεις ζώνες: χώρο αποθήκευσης, κοπή και το μαγείρεμα. Με απλά λόγια, είναι ένα ψυγείο, countertops και μια σόμπα. Μεταξύ αυτών θα πρέπει να είναι μια ελάχιστη απόσταση από 4-7 μέτρα. Αλλά συνήθως στη ρωσική κουζίνα πρέπει να διαχειριστείτε 1-2 μέτρα, αλλά αυτό δεν είναι κακό, γιατί δεν συνιστάται ο συνδυασμός των τριών χώρων εργασίας. Για παράδειγμα, η επικίνδυνη γειτονιά μιας πλάκας με ένα ψυγείο μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα προϊόντα στην τελευταία θα αρχίσουν να υποβαθμίζονται.
Επίσης, μην ξεχνάτε το νεροχύτη που βρίσκεται όχι μακριά από την πλάκα. Το κέλυφος μπορεί επίσης να τοποθετηθεί κοντά στο τραπέζι κοπής.
Από άλλες ζώνες της κουζίνας ξεχωρίζουν: τραπεζαρία (σε κουζίνα-τραπεζαρία), ψυχαγωγική ζώνη (τηλεόραση, μουσικό κέντρο, υπολογιστής, tablet).
Ένα σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας είναι ο εντοπισμός των πριζών. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πώς να εργάζεστε με ηλεκτρικές καλωδιώσεις, αγοράστε ένα ζεύγος καλωδίων επέκτασης. Στη συνέχεια, προγραμματίστε την τοποθέτηση του σετ κουζίνας και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Θέση των επίπλων κουζίνας
Μετά τα αρχικά στάδια, πηγαίνετε κατευθείαν στο εσωτερικό σχέδιο. Δηλαδή, αποφασίστε πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα. Υπάρχουν πέντε βασικοί τρόποι για να εγκαταστήσετε έπιπλα στην κουζίνα.
Γραμμική κουζίνα
Όλα τα εσωτερικά αντικείμενα τοποθετούνται κατά μήκος ενός τοίχου. Οι γραμμικές κουζίνες είναι ιδανικές για επιμήκεις χώρους, για κουζίνες σε συνδυασμό με άλλες εγκαταστάσεις του σπιτιού ή σε ένα διαμέρισμα με μικρή έκταση.
Παράλληλη κουζίνα
Τεχνικές και ένα σετ κουζίνας τοποθετούνται κατά μήκος δύο τοίχων. Μια παράλληλη κουζίνα είναι ένας τρόπος εγκατάστασης έπιπλα κουζίνας, τα οποία προτιμούν οι δυτικοί σχεδιαστές.
Γωνιακή κουζίνα
Ο απλούστερος και πιο δημοφιλής τρόπος να οργανωθεί μια κουζίνα στη Ρωσία σήμερα είναι, εν μέρει, επειδή σε τυπικά διαμερίσματα ένας αμελητέος χώρος ανατίθεται στην κουζίνα. Τα έπιπλα στη γωνιακή κουζίνα βρίσκονται κατά μήκος δύο παρακείμενων τοίχων.
Κουζίνα σε σχήμα U
Τα έπιπλα εγκαθίστανται σε ημικύκλιο ή, για λόγους σαφήνειας, με τη μορφή του κεφαλαίου P.
Νησιωτική κουζίνα
Κουζίνα οποιουδήποτε από τους παραπάνω τύπους με ένα “νησί” στο κέντρο. Παραδοσιακά, υπάρχει είτε μια σόμπα, είτε ένας νεροχύτης, είτε ένα τραπέζι κουζίνας με κουτιά για την αποθήκευση παντοπωλείων, μπαχαρικών κ.λπ., χωριστά.
Ο έκτος τρόπος να εξοπλιστεί η κουζίνα με τα βασικά δεν ισχύει, αλλά θα το αναφέρουμε ως εκπληκτικά δημιουργικό και ενδιαφέρον. Αυτή η στρογγυλή κουζίνα είναι μια ειδική εφεύρεση των σχεδιαστών. Όλες οι συσκευές κουζίνας, ένα νεροχύτη και μερικές θήκες καταλαμβάνουν χώρο σε αυτή την περίπτωση το μέγεθος ενός καμπίνα ντους!
Επιλογή χρωμάτων
Οι τοίχοι και τα έπιπλα στην κουζίνα δεν πρέπει απαραιτήτως να ταιριάζουν με το χρώμα ή τη σκιά. Εδώ όλα εξαρτώνται από τις βασικές σας προτιμήσεις χρώματος.
Ας θυμηθούμε μόνο τους βασικούς κανόνες. Αν η κουζίνα είναι σκοτεινή – τα έπιπλα και οι τοίχοι είναι καλύτερα να επιλέξετε λεμόνι, φιστίκι, μπλε, ροζ, ανοιχτό μπεζ.
Εάν η κουζίνα είναι γεμάτη λάμψη και φωτισμός – έπειτα τα έπιπλα και οι τοίχοι μπορούν να είναι γκρι, καφέ και κόκκινο καρμίνι κλπ.
Μετά την επιλογή του χρωματικού σχήματος, θα είναι λογικό να υποθέσουμε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην επιλογή του γενικού στυλ του εσωτερικού της κουζίνας.
Επιλογή του στυλ της μελλοντικής κουζίνας
Θα τρέξουμε “πάνω στις κορυφές”, θα εξετάσουμε τα βασικά στυλ ενός εσωτερικού για κουζίνες.
Ιστορικά στυλ
1) Κλασικό στυλ. Κουζίνες σε κλασικό στυλ – είναι συμμετρία σε όλα, απλότητα γραμμών επίπλων, διακριτικός τόνος, σχεδόν πλήρης έλλειψη κοσμημάτων.
2) Μεσαιωνικό στυλ. Σπάνια στη Ρωσία, δημοφιλής στην Κεντρική Ευρώπη. Στη διακόσμηση των τειχών – ρουστίκ, μέταλλο, παράθυρα επιτρέπονται βιτρό παράθυρα, τα έπιπλα είναι αρκετά απλή, με πέτρινο countertops.
3) Στυλ αυτοκρατορίας. Στην κουζίνα υπάρχουν στήλες, κυρίως λευκά έπιπλα, τοίχοι με ανάγλυφα και πολλές αναφορές στον αρχαίο πολιτισμό.
4) Ρετρό στυλ. Μερικές φορές αυτό το στυλ ονομάζεται “αντίκα”. Έπιπλα σαν μισό αιώνα παλιά, στους τοίχους ταπετσαρία σε ένα λουλούδι, κλπ.
4) Υψηλής τεχνολογίας. Το αστικό εσωτερικό στην κουζίνα ξεκίνησε με υψηλής τεχνολογίας. Γυαλί, μέταλλο, πλαστικό μαύρο, γκρι, ασημένιο χρώμα – ίσως με έντονες γεύσεις από νέον.
5) Σύγχρονη. Για τις κουζίνες, αυτό το στυλ είναι το πιο κατάλληλο, για τίποτα που δεν είναι η κορυφή της δημοτικότητας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του μοντέρνου εσωτερικού χώρου είναι ο αυτοσχεδιασμός σε όλα, η παγκόσμια χρήση γυαλιστερού πλαστικού και γυαλιού.
6) Art Deco. Το πιο “καλλιτεχνικό” στυλ του εσωτερικού της κουζίνας. Υπενθυμίζει τις δημιουργικές ασκήσεις των πρωτοποριακών καλλιτεχνών.
7) Μοντέρνο στυλ. Κοιτάξτε κάθε κουζίνα – και θα νιώσετε το κύμα της παγκοσμιοποίησης και των παγκόσμιων προτύπων. Όλα χωρίς διακοσμητικά, διακριτικά, κομψά, βέλτιστα άνετα και λειτουργικά.
Εθνοτικές μορφές
Η ποικιλομορφία των εθνοτικών είναι εκπληκτική. Αυτά είναι αυτά που δεν είναι ιδιαίτερα σπάνια.
1) Ανατολικό στυλ. Ανατολή.
2) Στυλ χώρας. Αμερικανική “άγρια δύση”, ή το χωριό.
3) Ιαπωνικό στυλ. Μινιμαλισμός, απλότητα, φιλικότητα προς το περιβάλλον, φυσικότητα.
4) Αγγλικό στυλ. Ακαθάριστο, ένα αφιέρωμα στις παραδόσεις.
5) Σκανδιναβικά. Απλότητα, μείγμα μεσαιωνικών και μοντέρνων μορφών.
Θεματικές κουζίνες
Η κουζίνα μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί ενώσεις με ένα συγκεκριμένο θέμα.
1) Θαλασσινή κουζίνα
2) Κουζίνα λουλουδιών
3) Ανοιξιάτικη κουζίνα
Και πολύ, πολύ περισσότερο.
Παραλλαγές, πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα – η μεγαλύτερη ποικιλία. Και για να μην χαθείτε σε αυτή την πολύχρωμη στυλιστική ποικιλία, μπορείτε να νοικιάσετε επαγγελματικό οδηγό για εσωτερικούς χώρους κουζίνας – σχεδιαστή. Ή συμβουλευτείτε ένα πρόσωπο που, κατά τη γνώμη σας, έχει ένα ιδανικό γούστο και άψογες στυλιστικές προτιμήσεις.