Πώς να φτιάξετε λουλούδια από πανί – 4 master-classes για αρχάριους

Λουλούδια από το ύφασμα με τα χέρια τους

Έχετε ένα δωρεάν βράδυ και μερικά κομμάτια σατέν, σιφόν, λινάρι, τζιν ή οργανα; Προσφέρουμε να μάθουμε πώς να φτιάχνουμε λουλούδια από ιστό με τα χέρια σας! Ακολουθώντας τα μαθήματά μας, θα κυριαρχήσετε την τέχνη της ανθοκομίας, η οποία θα σας δώσει την ευκαιρία εσείς:

 • Όμορφα δώρα συσκευασίας?
 • Ενημερώστε τα στοιχεία εσωτερικού χώρου, για παράδειγμα, τις αποχρώσεις των λυχνιών, τις κουρτίνες ή τα καλύμματα μαξιλαριών.
 • Μεταμορφώστε ρούχα, τσάντες, παπούτσια.
 • Κάντε αξεσουάρ για εσωτερική διακόσμηση, για παράδειγμα, τεχνητά λουλούδια, πάνελ τοίχου, στεφάνια, topiary.
 • Κοσμήματα χειροτεχνίας για τα μαλλιά (κλιπ μαλλιών, ζάντες κ.λπ.).
 • Για να φτιάξετε κοσμήματα: καρφίτσες, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, περιδέραια.
 • Διακοσμήστε τη ρύθμιση του πίνακα και διακοσμήστε τυχόν αργίες, για παράδειγμα, γενέθλια και ακόμη και γάμους.
 • Δώρα για εκπαιδευτικούς και φροντιστές παιδιών.
 • Κάντε αποκλειστικά δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
 • Δημιουργήστε ημερολόγια, καλύμματα, λευκώματα και σημειωματάρια.
 • Λάμπα με λουλούδια από ύφασμα
 • Καρφίτσα-λουλούδι από ύφασμα
  Καρφίτσα-λουλούδι από ύφασμα
 • Κολιέ με λουλούδια από ύφασμα
 • Κλιπ για κουρτίνες με λουλούδια από λινό
  Κλιπ για κουρτίνες με λουλούδια από λινό
 • Λουλούδια από το ύφασμα στο βάζο

Εκτός από τις βήμα προς βήμα οδηγίες για αρχάριους, εδώ θα βρείτε μια επιλογή από φωτογραφίες για έμπνευση, καθώς και χρήσιμα βίντεο.

Master-class 1. Απλά τριαντάφυλλα από ύφασμα με στυλ της χώρας

Εάν σας αρέσει η διακόσμηση στυλ χώρας, Προβηγκία, Σέιβικ κομψό ή ρουστίκ, τότε αυτή είναι η κύρια τάξη για σας. Παρακάτω παρατίθενται παραδείγματα έργων που μπορείτε να κάνετε, ελέγχοντας την τεχνική της περιστροφής των τριαντάφυλλων από το ύφασμα.

 • Στεφάνι από τριαντάφυλλα από λινάρι
  Στεφάνι από τριαντάφυλλα από λινό, δαντέλα και τούλι
 • Στεφάνι από τριαντάφυλλα του υφάσματος τους
  Ασημένιο στεφάνι, διακοσμημένο με τριαντάφυλλα από ύφασμα

Μαξιλάρι με τριαντάφυλλα από ύφασμα

Φωτιστικό με σκιά με τριαντάφυλλα από ύφασμα

Θα χρειαστείτε:

 • Υφάσματα?
 • Ψαλίδι;
 • Hot πυροβόλο όπλο.

Πώς να φτιάξετε ένα τριαντάφυλλο από ένα ύφασμα:

Βήμα 1. Κόψτε το ύφασμα στις κορδέλες. Για να δημιουργήσετε ένα ενιαίο τριαντάφυλλο, χρειάζεστε μια λωρίδα μήκους 50-70 cm και πλάτους περίπου 3-5 cm. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε άλλα μεγέθη εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα τριαντάφυλλο λίγο ή πολύ σε σχέση με αυτό το έργο.

Ρόδι από το ύφασμα - βήμα 1,2

Βήμα 2. Διπλώστε τη λωρίδα σας στο μισό και βγάλτε την άκρη της σε ένα κομμάτι αυλάκωσης 1,5 cm (δείτε τη δεξιά φωτογραφία παραπάνω).

Βήμα 3. Ξεκινήστε να γυρίσετε την ταινία σε ρολό με πολλές στροφές.

Ροζ από ύφασμα - βήμα 3,4

Βήμα 4. Όταν ο ρολός γίνεται πυκνός και ισχυρός, προχωρήστε στο σχηματισμό των πρώτων “πετάλων”: διπλώστε την κορδέλα λοξά προς τα έξω όπως φαίνεται στην επάνω φωτογραφία δεξιά και περιτυλίξτε το κέντρο του τριαντάφυλλου.

Βήμα 5. Συνεχίστε να διαμορφώνετε τα πέταλα με την ίδια σειρά: διπλώστε την κορδέλα λοξά προς τα έξω – τυλίξτε το κομμάτι εργασίας – διπλώστε την κορδέλα λοξά προς τα έξω – τυλίξτε το κενό – και ούτω καθεξής. Σε μια σειρά από πέταλα πρέπει να αντιπροσωπεύουν περίπου 3-5 φορές της ταινίας. Από καιρό σε καιρό, τα στρώματα υφάσματος πρέπει να στερεώνονται με ζεστή κόλλα. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε ένα τριαντάφυλλο περίπου όπως σε αυτές τις φωτογραφίες.

Ρόδι από το ύφασμα - βήμα 5

Πειραματιστείτε με τον αριθμό των στροφών λουλουδιών και την πυκνότητα της αναδίπλωσης του υφάσματος για να επιτύχετε μια πιο απρόσεκτη ή αντίθετα πιο ακριβή εμφάνιση του λουλουδιού σας

Βήμα 6. Αφού το τριαντάφυλλο φτάσει στην επιθυμητή διάμετρο, χαμηλώστε την υπολειπόμενη ουρά της ταινίας προς τα κάτω και κολλήστε τη στη βάση.

Βήμα 7. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε στο πίσω μέρος του λουλουδιού μια στρογγυλή βάση, σκαλισμένη από το ίδιο ύφασμα, και κατά προτίμηση από τσόχα.

Ρόδι από το ύφασμα - βήμα 6

Σε αυτό το έργο, η πίσω πλευρά του σκάφους έκλεισε με την υπόλοιπη ουρά του υφάσματος

Βήμα 8. Κάντε τον επιθυμητό αριθμό χρωμάτων σε διαφορετικά μεγέθη – μικρά, μεσαία και μεγάλα.

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζεται ένα master class, πώς να φτιάχνετε τριαντάφυλλα από ύφασμα denim με τα χέρια τους.

Μάστερ τάξη 2. Τεχνητά άνθη από σατέν ύφασμα ή organza

Κοιτάζοντας αυτά τα λουλούδια από σατέν ύφασμα, φαίνεται ότι δημιούργησαν έναν πραγματικό δάσκαλο της ανθοκομίας, αλλά στην πραγματικότητα, για να κάνουν τα ίδια ρεαλιστικά παιώνια / τριαντάφυλλα μπορεί ακόμη και αρχάριος.

Παιώνιες από ύφασμα σε εορταστικό πίνακα

Παιώνιες από ύφασμα για τη διακόσμηση αυγών του Πάσχα

Παιώνιες από ύφασμα ως αξεσουάρ μαλλιών

Παιώνιες από ύφασμα σε συσκευασία δώρου για ψήσιμο

Παιώνιες από ύφασμα σε συσκευασία δώρου

Θα χρειαστείτε:

 • Κερί.
 • Σατέν, μετάξι, σιφόν ή οργα νάζα κατασκευασμένα από 100% πολυεστέρα. Για την παραγωγή πίνων, το θέμα του λευκού και του ροζ χρώματος (όλων των αποχρώσεων) είναι κατάλληλο.
 • Ψαλίδι;
 • Κλωστές από κίτρινο mulina (για στήμονες);
 • Βελόνα.

Υλικά και εργαλεία για την παραγωγή πιόνων

Οδηγίες:

Βήμα 1. Κόψτε 5 κύκλους από το ύφασμα: 4 κύκλοι διαμέτρου 8-10 cm και 1 κύκλο με διάμετρο περίπου 5-8 cm. Μπορείτε να το κόψετε περίπου με το μάτι, οποιεσδήποτε ανακρίβειες και παρατυπίες δεν έχουν σημασία.

Μπιζέλι από μπιζέλι

Βήμα 2. Ανάψτε το κερί και ξεκινήστε την επεξεργασία του τσιγάρου του πρώτου γύρου: φέρτε απαλά την ακμή της κοντά στη φλόγα και αρχίστε να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της έτσι ώστε όλες οι άκρες του κύκλου να λιώσουν και να στροβιλιστούν. Προσέξτε να διατηρήσετε ένα ποτήρι νερό έτοιμο και το πιο σημαντικό – μην φέρετε το τεμάχιο εργασίας πολύ κοντά στη φωτιά. Λάβετε υπόψη ότι αν παρακαλέσετε, τότε οι άκρες γίνονται μαύρες, κάτι που δεν είναι πάντα επιθυμητό. Ωστόσο, μερικές φορές είναι οι μαυρισμένες άκρες που δίνουν σπιτικά χρώματα ρεαλισμό ή πρωτοτυπία. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με όλους τους υπόλοιπους κύκλους.

Επεξεργασία του προπλάσματος με πυρκαγιά

Βήμα 3. Τώρα χρησιμοποιήστε το ψαλίδι για να κάνετε 4 εγκοπές σε κάθε τεμάχιο εργασίας όπως φαίνεται στο διάγραμμα και στην παρακάτω φωτογραφία. Το κυριότερο είναι να εγκαταλείψουμε το κέντρο του κύκλου συνολικά.

Σχέδιο που σχηματίζει πέταλα

Σχηματισμός των πετάλων

Βήμα 4. Και πάλι επιστρέφουμε στη δουλειά με ένα κερί. Αυτή τη φορά, λιώνουμε τις μόλις ληφθείσες φέτες, πιέζοντας τα τμήματα μεταξύ τους με τα δύο χέρια. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τα πέντε πέταλα.

Επεξεργασία του προπλάσματος με πυρκαγιά

Βήμα 5. Αφήστε στην άκρη 2 μεγάλα και 1 μικρότερα κενά. Θα επιστρέψουμε σε αυτούς, αλλά για τώρα ας φροντίσουμε για τα 2 εναπομείναντα κενά, δηλαδή για τα μεσαία στρώματα των παιώνων πεών. Πρέπει να κοπούν ξανά σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα.

Σχέδιο που σχηματίζει πέταλα

Ως αποτέλεσμα, τα πέταλα θα είναι διπλάσια.

Σχηματισμός των πετάλων

Βήμα 6. Ψεκάστε το κερί με νέα σημεία περικοπών και τοποθετήστε τα τεμάχια προς τα πίσω.

Βήμα 7. Ήρθε η ώρα να φτιάξετε μια γρασίδι με τη μορφή μιας μικρής πομπώνας φτιαγμένης από κίτρινα νήματα από ένα μουρίνα. Για να το κάνετε αυτό:

 • Σκεπάστε καλά μια ολόκληρη σειρά από mulina γύρω από τα δείγματα και τα μεσαία δάκτυλα διπλωμένα μαζί. Θα πρέπει να πάρετε περίπου 8 στροφές.
 • Τώρα στερεώστε στενά με το ίδιο κίτρινο νήμα τη μέση του προκύπτοντος κουβάρι (μεταξύ δύο δακτύλων).
 • Κόψτε δύο βρόχους, ισιώστε τα σπειρώματα και, εάν είναι απαραίτητο, κόψτε το πομπώ.

Κάνοντας Peony Σταυρούς

Βήμα 8. Προχωρούμε στην “συναρμολόγηση” του λουλουδιού. Διπλασιάστε το ένα το άλλο δύο μεγάλα κενά, τα οποία έχουν μόνο 4 πέταλα, στη συνέχεια τοποθετήστε δύο κενά με 8 πέταλα επάνω τους, και τέλος προσθέστε τον οφθαλμό με το μικρότερο τετράγωνο με 4 πέταλα.

Δημιουργία Bud

Βήμα 9. Ακούστε, το λουλούδι είναι σχεδόν έτοιμο! Απομένει μόνο να ράβουμε ένα κίτρινο πομπώ στο κέντρο της, συγχρονίζοντας ταυτόχρονα και τα 5 στρώματα των πετάλων.

Συρραφή των στήμονες

Εάν είναι επιθυμητό, ​​κόψτε / ραμμένο στο πίσω μέρος του οφθαλμού τα απαραίτητα εξαρτήματα, για παράδειγμα, μια καρφίτσα για να φτιάξετε μια καρφίτσα από ένα λουλούδι.

Καρφίτσωμα με καρφίτσα pion

Αλλάζοντας το σχήμα, το χρώμα, το μέγεθος των πέταλων, τον αριθμό τους και την αρχή της κόλλησης, μπορείτε να κάνετε όχι μόνο παιώνιες και τριαντάφυλλα, αλλά και παπαρούνες (στη φωτογραφία), Ranunculus, κρίνοι και τουλίπες.

Mack από ύφασμα

Mack από ύφασμα

Και εδώ είναι ένα παράδειγμα των λουλουδιών από την οργάντζα τους.

Λουλούδια Οργανα

Λουλούδια Οργανα

Μάστερ τάξη 3. Λουλούδι κασκόλ σε 5 λεπτά

Δεν έχετε θερμοκόλληση, αλλά υπάρχει βελόνα και νήμα; Ή πρέπει ξαφνικά να κάνετε λουλούδια από το πανί όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Στη συνέχεια, σπεύδουμε να σας γνωρίσουμε με την τεχνική της κατασκευής λουλουδιών από διακοσμητικά.

Λουλούδια από ύφασμα σε ποδιά και καπάκι

Απλό λουλούδι από ύφασμα

Θα χρειαστείτε:

 • Υφάσματα?
 • Ψαλίδι;
 • Βελόνα με νήμα σε τόνο υφάσματος?
 • Σίδερο (προαιρετικό).

Βήμα 1. Κόψτε το ύφασμα σε ταινίες μήκους περίπου 30 cm και πλάτους περίπου 7-8 cm. Μπορείτε να επιλέξετε άλλα μεγέθη για να κάνετε τα λουλούδια μικρότερα ή μεγαλύτερα.

Βήμα 2. Διπλώστε τη λωρίδα στο μισό και σιδερώστε την περιοχή της στροφής.

Απλό λουλούδι από ύφασμα

Βήμα 3. Σκουπίστε το κομμάτι εργασίας με ευρείες ραφές στο κάτω μέρος, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Απλό λουλούδι από ύφασμα

Βήμα 4. Συλλέξτε το κομμάτι εργασίας σε ένα ακορντεόν, τραβώντας αργά το σπείρωμα. Μην τραβάτε το νήμα πολύ σκληρά για να το σπάσετε.

Απλό λουλούδι από ύφασμα

Βήμα 5. Κλείστε τον κύκλο συνδέοντας τα δύο άκρα της ταινίας και κάνοντας μερικές βελονιές (κόψτε τον κόμπο στην πίσω πλευρά).

Απλό λουλούδι από ύφασμα

Βήμα 6. Κόλλα / ράβω χάντρες, στρας ή κουμπιά στο κέντρο του λουλουδιού. Έγινε!

Απλό λουλούδι από ύφασμα

Αυτή η μέθοδος μπορεί να αλλάξει ελαφρώς αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμα λουλούδια με μη επεξεργασμένα τεμάχια, για παράδειγμα από λινάρι ή τζιν. Κόψτε μια φαρδιά και μακριά λωρίδα υφάσματος, σκουπίστε τη στη μέση από την αρχή μέχρι το τέλος, συναρμολογήστε το ακορντεόν, ρίξτε μια άκρη της λωρίδας σε ένα ρολό και στη συνέχεια αρχίστε να διπλώνετε την ταινία γύρω από αυτήν. Περιοδικά, τα στρώματα του υφάσματος πρέπει να στερεώνονται με κόλλα ή ραφές. Κάτω από τον ολισθητήρα φωτογραφικής μηχανής υπάρχει μια κατηγορία master σε εικόνες για την κατασκευή λουλουδιού από λινάρι (γυρίστε τη φωτογραφία προς τα δεξιά).

 • Λουλούδι λίνου
  1
 • Λουλούδι λίνου
  2
 • Λουλούδι λίνου
  3
 • Λουλούδι λίνου
  4
 • Λουλούδι λίνου
  5
 • Λουλούδι λίνου
  6ο
 • Λουλούδι λίνου
  7ο
Μαξιλάρια με λουλούδια από denim

Μαξιλάρια με λουλούδια από denim

Εάν έχετε ένα μακρύ ύφασμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λουλούδι μεγάλης διαμέτρου, για παράδειγμα, για να διακοσμήσετε ένα κάλυμμα μαξιλαριού. Για να τραβήξετε μια τόσο μεγάλη ταινία, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τη ραπτομηχανή.

Λουλούδι σε κάλυμμα μαξιλαριού

Για να φτιάξετε τέτοια μεγάλα λουλούδια, θα χρειαστείτε λωρίδες από ύφασμα μήκους 2,5-3 m

Λουλούδια από έναν ιστό σε ένα δοχείο

Αυτά τα λουλούδια στην κατσαρόλα είναι κατασκευασμένα από παλιά βαμβακερά μπλουζάκια

Μάστερ τάξη 4. Ογκομετρικό λουλούδι Pompon

Αυτό το master class είναι καλό σε εκείνες τις περιπτώσεις όταν είναι απαραίτητο το λουλούδι του υφάσματος να είναι ογκώδες και πλούσιο.

Λουλούδι-Πομόνα του σιφόν

Θα χρειαστείτε:

 • Κάθε μαλακό ύφασμα με το επιθυμητό χρώμα.
 • Πυροβόλο όπλο ·
 • Ψαλίδι;
 • Πιθανότατα.

Υλικά και εργαλεία

Οδηγίες:

Βήμα 1. Κόψτε περίπου 20-30 κύκλους με διάμετρο περίπου 4 εκατοστά από το ύφασμα. Όλοι αυτοί οι κύκλοι θα γίνουν αργότερα πέταλα. Κόψτε το τεμάχιο με το μάτι, η σωστή φόρμα δεν έχει σημασία.

 • Για να κόψετε μερικούς κύκλους ταυτόχρονα, απλά διπλώστε το ύφασμα 3-4 φορές.

Βήμα 2. Τώρα κόψτε έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 4 εκατοστά από το τσόχα. Αυτός ο κύκλος θα γίνει η βάση του λουλουδιού σας.

Βήμα 3. Πάρτε έναν από τους κύκλους των πετάλων σας και αναδιπλώστε το έτσι ώστε η τσάντα να αποδειχθεί σαν την παρακάτω εικόνα.

 • Λουλούδι από ύφασμα
  1
 • Λουλούδι από ύφασμα
  2

Βήμα 4. Συνδέστε το κομμάτι εργασίας σας με την άκρη στο κέντρο της τσόχας.

Λουλούδι από ύφασμα

Βήμα 5. Συνεχίστε να κολλώνετε τα κενά σας ένα προς ένα στην βάση της πίτας μέχρι να καλύψει πλήρως με πέταλα. Voila! Το λουλούδι είναι έτοιμο!

 • Λουλούδι από ύφασμα
  4
 • Λουλούδι από ύφασμα
  5
 • Λουλούδι από ύφασμα
  6ο

Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε το λουλούδι δεν είναι πλούσιο, αλλά επίπεδο και συμπληρώστε το με στήμοια από χάντρες. Για να γίνει αυτό, τα πέταλα πρέπει να διπλωθούν ως εξής: λυγίστε τον κύκλο στο μισό και στη συνέχεια λυγίστε το δεξί και το αριστερό μέρος του προκύπτοντος ημικυκλίου στο κέντρο του για να φτιάξετε ένα τέταρτο. Στη συνέχεια, χρειάζεται μόνο να κολλήσετε τα πέταλα σε έναν κύκλο στη βάση των πιλήματα και στη συνέχεια να ράψετε / επικολλήσετε τις χάντρες στο κέντρο.

Προσθήκη στην οδηγία

Κορμάκι με λουλούδια από ύφασμα

Συγκόλληση δύο τέτοια λουλούδια, μπορείτε να πάρετε ένα γύρο και ένα πολύ όμορφο λουλούδι, pompom, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως εφαρμογές, αλλά και σε αναστολή ή ακόμη και «φύτεψε» για τα στελέχη, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

 • Λουλούδι Pompon
  Ογκομετρικά λουλούδια από ένα ύφασμα σε μίσχους από κλαδιά
 • Λουλούδι Pompon
  Ογκομετρικά λουλούδια από ένα ύφασμα σε μίσχους από κλαδιά

Και μερικές ακόμα ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ακολουθώντας την κύρια τάξη μας.

Κολιέ με λουλούδια από ύφασμα

Λάμπα με λουλούδια από ύφασμα

Και τέλος, προσφέρουμε να παρακολουθήσετε μια ακόμα μάστερ βίντεο, πώς να φτιάχνετε λουλούδια από ιστό με τα χέρια μας.

decor

Leave a comment