Πώς να κάνετε ένα topiary από μόνοι σας – 4 οδηγίες για αρχάριους και όχι μόνο

Topiary με τα χέρια σας

Το Topiary (“δέντρο της ευτυχίας”, “Ευρωπαϊκό δέντρο”) είναι ένα διακοσμητικό μικρό δέντρο διακοσμημένο με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και χρησιμοποιείται επίσης συχνά για τον καθορισμό των τραπεζιών. Τα Topiary είναι καλά επειδή φαίνονται πολύ όμορφα και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με τα χέρια σας κυριολεκτικά για 1 βράδυ από αυτοσχέδια υλικά.

 • Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε αρκετές διακοσμήσεις ταυτόχρονα, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι για την εξυπηρέτηση του νέου έτους, ένα άλλο για το Πάσχα και ένα ζευγάρι για ένα ράφι τζάκι.

Σε αυτό το υλικό θα βρείτε μια βασική οδηγία για το πώς να φτιάξετε ένα topiary για τον εαυτό σας για αρχάριους, καθώς και για 3 βήμα προς βήμα master classes εκτός από αυτό και 45 φωτο-ιδέες για έμπνευση.

Βασικές οδηγίες για αρχάριους

Το topiary ακόμη και του πιο πολύπλοκου σχεδιασμού γίνεται κατά προσέγγιση σύμφωνα με την ίδια αρχή. Έχοντας καταλάβει την βασική τεχνολογία κατασκευής, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποικιλία topiary, αλλάζοντας μόνο τα υλικά για διακόσμηση.

Έτσι, για να δημιουργήσετε ένα μίνι δέντρο με τα χέρια σας, θα πρέπει να το δημιουργήσετε:

 • Cronus;
 • Ο κορμός?
 • Η βάση του δέντρου.

Βήμα 1. Σχεδιασμός σχεδίου

Το Topiary μπορεί να είναι διαφορετικό όχι μόνο στον σχεδιασμό, αλλά και ως προς τη διάρκεια ζωής. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, σκεφτείτε τι χρειάζεστε για ένα “δέντρο ευτυχίας” και πού θα ζήσει; Ο διορισμός και η μελλοντική θέση του topiary θα καθορίσει το ύφος, την κλίμακα του χρώματος και ακόμη και τα υλικά για τη δημιουργία του.

Αν θέλετε να φτιάξετε τοπιάρες για ένα εορταστικό πίνακα, τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι πολύ μακροπρόθεσμα – χαρτί, χαρτοπετσέτες, καραμέλες, φρέσκα λουλούδια, φρούτα. Εάν θέλετε να κάνετε τολισμό για ένα δώρο ή για διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε πιο αξιόπιστες ντεκόρ – κώνους, τεχνητά λουλούδια, κόκκους καφέ, κορδέλες, όργανα κλπ.

Στην επόμενη επιλογή των φωτογραφιών μπορείτε να πάρετε ιδέες για θεματικές και εορταστικές topiariy.

 • Γάμος Topiary
  Ένα παράδειγμα τολισμού γάμου από χέρια από μαργαριτάρια, μεταξωτά λουλούδια και λουλούδια, στριμμένα από σατέν κορδέλες στη βάση ενός κηροπήγου
 • Γάμος Topiary
  Γοητευτικό γάμο με κορώνα από μαργαριτάρι
 • Γάμος Topiary
 • Γάμος Topiary
  Γοητευτικό γάμο από φυσικά κλαδιά με στέμμα πραγματικών λουλουδιών και ανθοκομικού αφρού
Γλυκό τοπιάρρι γλυκών

Γλυκά τοπιάρια γλυκών για τις διακοπές των παιδιών

Topiary για αποκριές

Διακόσμηση για Απόκριες με ταμπάκο στο δοχείο

Topiary για αποκριές

Στολίδια για αποκριές από σπόρους κολοκύθας, κορδέλες και γλυκά σε δοχεία από κάτω από το τσάι

Πάσχα Topiary

Πασχαλινά δέντρα από αυγά, τεχνητά άνθη, σατέν κορδέλες και βρύα

Πρωτοχρονιά της Πρωτοχρονιάς

Χριστουγεννιάτικα λούτρινα από τεχνητά φύλλα και μούρα από ιερά, κώνοι και κορδέλες με κορμό από κλαδί

Topiary για εορταστικό τραπέζι

Ένα δέντρο γλυκών για ένα εορταστικό τραπέζι

Topiary για τον εορταστικό πίνακα

Topiary για γιορτινό τραπέζι από τεχνητά λουλούδια, φυσικά κλαδιά, ξηρά βρύα και σατέν κορδέλες

Topiary από φρέσκα λουλούδια για ένα εορταστικό τραπέζι

Topiary από φρέσκα λουλούδια για ένα εορταστικό τραπέζι

 • Η ιδέα ενός τοπιού από κυματοειδές χαρτί
  Topiary από κυματοειδές χαρτί
 • Η ιδέα ενός τοπιού από κυματοειδές χαρτί
  Topiary από κυματοειδές χαρτί

Αλλά μια επιλογή των φωτογραφικών παραδειγμάτων του σχεδιασμού αποκλειστικά εσωτερική topiary (skip!).

 • Εσωτερικό Topiary
 • Εσωτερικό Topiary
 • Εσωτερικό Topiary
 • Εσωτερικό Topiary
 • Εσωτερικό Topiary
 • Εσωτερικό Topiary
 • Εσωτερικό Topiary
 • Απομιμήσεις ζωντανών τοπιών
 • Απομιμήσεις ζωντανών τοπιών
 • Απομιμήσεις ζωντανών τοπιών

Βήμα 2. Παρασκευή υλικών

Για να κάνετε τον εαυτό σας τον ίδιο, θα χρειαστείτε:

 • Σφαίρα πολυστυρενίου με διάμετρο 8-12 cm (που πωλούνται σε πολλά καταστήματα γραφείων και τέχνης) ή μια μπάλα από φυτικό αφρό (που πωλείται σε καταστήματα για κηπουρική και λουλούδια).
Βάση μπάλας από πλαστικό αφρού

Εάν είναι επιθυμητό, ​​το μπαλόνι μπορεί να γίνει ανεξάρτητα του αφρού, το ίδιο floral αφρός, αφρός, πεπιεσμένο χαρτί, και ούτω καθεξής. Ωστόσο, η βάση της στεφάνης μπορεί να είναι όχι μόνο με τη μορφή μιας σφαίρας, αλλά επίσης και με τη μορφή της καρδιάς, αστέρια, αριθμούς, γράμματα, ειδώλια ζώων και pr.

 • Crown decor – Ανάλογα με την ιδέα σας, χρησιμοποιήστε λουλούδια, σατέν κορδέλες, οργανζά, κόκκους καφέ, λογαριασμούς χρήματος, κλπ.
 • Κορμός – μπορεί να γίνει από ένα στεγνό και καθαρό κλάδο, απλό μολύβι ή οποιοδήποτε άλλο ραβδί. Επιπλέον, ο κορμός και η κατσαρόλα μπορούν να αντικαταστήσουν το ψηλό κηροπήγιο.
 • Διακόσμηση για τον κορμό – ο κορμός μπορεί να καλύπτεται τουλάχιστον με ματ βερνίκι ή βαμμένο. Και ως μέγιστο – τυλίξτε μία ή δύο κορδέλες.
 • Kashpo – είναι πολύ βολικό να ρίχνουμε το μείγμα σε μια πήλινη κατσαρόλα, αλλά κάθε χαριτωμένο κύπελλα, κούπες, vintage κουβάδες, κ.λπ.,
 • Μείγμα στερέωσης – το καλύτερο είναι να κάνετε ένα μείγμα με αλάβαστρο με τα χέρια σας, γιατί παγώνει γρήγορα, σχεδόν δεν σπάει και είναι φθηνό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τσιμεντοκονίαμα, γύψο ή στόκο. Ωστόσο, όχι μόνο τα συνδετικά μπορούν να καθορίσουν το δέντρο στο δοχείο, αλλά και τον ίδιο αφρό, ανθρακικό αφρό ή πέτρες.
 • Όλα για την ανάμιξη του μείγματος – χωρητικότητα, νερό, ραβδί κ.λπ.
 • Διακόσμηση για την κάλυψη του μίγματος στερέωσης – Για να δημιουργήσετε μια απομίμηση της κάλυψης του εδάφους, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά: ξηρό βρύα, λεπτά βότσαλα, διογκωμένο πηλό, ίνες σιζάλ. Επίσης κατάλληλη τεχνητή βρύα και πέτρες. Στα αγγεία του “βρώσιμα” topiary, μπορείτε να επιβάλλετε καραμέλες και σαλάτες.
 • Συγκολλητικό πιστόλι και πολλά κολλητά κόλλα – αν είναι απαραίτητο, μπορεί να αντικατασταθεί με κόλλα όπως η “Στιγμή”, αλλά είναι καλύτερο να μην το κάνετε αυτό, καθώς η κόλλα στο όπλο είναι πιο βολικό και το πιο σημαντικό σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τυχαίες “αράχνες”.
 • Ψαλίδι ή κόπτης.
 • Portnevsky pin-studs με ένα πολύ μικρό καπέλο (δεν απαιτείται, χρησιμοποιείται επιπλέον ή αντί της κόλλας, για παράδειγμα, για τη στερέωση των σφαιριδίων).
 • Πλευρικοί κόφτες ή λαβίδες για το κόψιμο κορμών ή οποιωνδήποτε στοιχείων διακόσμησης.

Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, διαιρέστε τις διακοσμητικές λεπτομέρειες για την κορώνα σε ομάδες – για παράδειγμα, μεγάλες, μεσαίες και μικρές. Έτσι θα είναι πιο βολικό για σας να εναλλάσσει το ντεκόρ και να το διανείμει στην μπάλα ομοιόμορφα.

Βήμα 3. Δημιουργία της κορώνας

Κατ ‘αρχάς, πρέπει να σημειώσετε το μπαλόνι στο μπαλόνι – σημειώστε το σημείο για την τοποθέτηση του βαρελιού και γύρω από αυτό υποδεικνύουν το περίγραμμα, για το οποίο μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα δεν χρειάζεται να μπείτε, επικολλώντας το ντεκόρ. Χάρη σε αυτή την τεχνική, στο μέλλον μπορείτε εύκολα να στερεώσετε το βαρέλι σε μια μπάλα χωρίς να καταστρέψετε το ντεκόρ.

Σήμανση για τη στερέωση του κυλίνδρου

Σήμανση για τη στερέωση του κυλίνδρου

Μόλις θερμανθεί η κόλλα, προχωρήστε στη διακόσμηση της σφαίρας με την ακόλουθη σειρά: “τοποθέτηση” των τμημάτων χωρίς κόλλα – εφαρμογή κόλλας στην επιθυμητή θέση – στερέωση του εξαρτήματος. Θυμηθείτε ότι πρέπει να δράσετε γρήγορα, έτσι ώστε η κόλλα να μην έχει χρόνο να απορροφηθεί στον αφρό. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να διακοσμήσετε και να διακοσμήσετε το ντεκόρ.

 • Δημιουργία του στέμματος
 • Δημιουργία του στέμματος
  Δημιουργία του στέμματος

Ακολουθούν μερικές ακόμα αποχρώσεις:

 • Stick διακόσμηση για την μπάλα που χρειάζεστε από τα μεγαλύτερα στοιχεία και τελειώνει με τα μικρά. Για παράδειγμα, εάν κάνετε τολισμό από τεχνητά λουλούδια, τότε κόψτε πρώτα τους μεγαλύτερους μπουμπούκια, μετά με μεσαία και μόνο τότε – μικρά άνθη και επιπλέον χάντρες.
 • Κάποιο ντεκόρ μπορεί να στερεωθεί στην μπάλα με τη βοήθεια των καρφίδων προσαρμογής-καρφιά. Αλλά είναι καλύτερο να συνδυάσετε τα γαρίφαλα με κόλλα.
 • Εάν κάποια εξαρτήματα είναι η βάση του σύρματος (π.χ., τα ίδια τα άνθη), στη συνέχεια με «ουρές» τους πρέπει να φύγουν περίπου 2 εκ. Στη συνέχεια, μπορείτε όχι μόνο να κολλήσει διακόσμηση, αλλά και για να το συνδέσετε σε μια μπάλα.
 • Ότι η λευκή βάση της μπάλας ήταν λιγότερο ορατή στα κενά μεταξύ των επικολλημένων τμημάτων, μπορεί να βαφτεί με τον τόνο της διακόσμησης.

Βήμα 4. Διακοσμητικός κορμός και η πρόσδεσή του στο στέμμα

Τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με τον κορμό. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η τοποθέτηση με τα χέρια σας δεν είναι καθόλου δύσκολη από ένα υποκατάστημα, ένα μολύβι ή οποιοδήποτε ραβδί.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα υποκατάστημα, δεν μπορεί να ζωγραφίσει, αλλά μόνο για την κάλυψη των ματ βερνίκι, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τη φυσική ομορφιά του ξύλου. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ξύλινο ραβδί, τότε μπορεί να είναι μόνο ελαφρώς τονισμένο, τεχνητά ηλικίας, και ούτω καθεξής. Αν θέλετε να καλύψει την επιφάνεια του βαρελιού εντελώς, μπορείτε να τυλίξετε γύρω από το κορδέλες σατέν, ύφασμα, χαρτί, σχοινί ή βαμμένα.

Πόσο καιρό πρέπει να είναι; Δεδομένου ότι ο κορμός βαθαίνει τόσο στο δοχείο όσο και στο μπολ, το μήκος του μπορεί να υπολογιστεί με τον ακόλουθο τύπο:

 • Μήκος βαρελιού = 1/3 της διάμετρος της σφαίρας + ύψος της κατσαρόλας + επιθυμητό μήκος του κορμού μεταξύ της κορώνας και της κατσαρόλας.

Για να τοποθετήσετε το βαρέλι, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή με βάθος περίπου 2-3 ​​cm (ανάλογα με το μέγεθός του) στο σημείο σήμανσης με ένα μαχαίρι και ένα μαχαίρι. Όταν η τρύπα είναι έτοιμη, γεμίστε την με θερμοκόλληση και τοποθετήστε το στέμμα στο στέλεχος μέχρι να σταματήσει. Στη συνέχεια, συνεχίστε να κρατάτε τον κορμό και γεμίστε σταδιακά την τρύπα με κόλλα γύρω από τον κορμό.

Στερέωση δύο συναρμολογημένων βαρελιών

Στερέωση δύο συναρμολογημένων βαρελιών

 • Λάβετε υπόψη ότι το θερμοκολλητικό λιώνει τον αφρό και βαθαίνει περαιτέρω την οπή. Προκειμένου να αποφευχθεί ο βαθύτερος όγκος του κορμού στην κορώνα περισσότερο από το 1/3 της διαμέτρου του, μπορούν να τοποθετηθούν μικρά κομμάτια χαρτιού ανάμεσα στα στρώματα κόλλας.

Μόλις τοποθετηθεί το βαρέλι στο μπολ, συγκαλύψτε το σημείο σύνδεσης με τη διακόσμηση.

Βήμα 5. Παρασκευή του μίγματος συνδετικού υλικού και σταθεροποίηση του δέντρου στο δοχείο

Ήρθε η ώρα να “φυτέψουμε” το προκύπτον δέντρο σε ένα δοχείο. Για αυτό χρειάζεστε:

 • Βγαίνοντας από την άκρη του δοχείου περίπου 2,5 cm, βάλτε ένα σημάδι – σε αυτό το επίπεδο θα χυθεί μίγμα. Εάν υπάρχει μια τρύπα στο κάτω μέρος της κατσαρόλας, θα πρέπει να την καλύψετε με αυτοκόλλητη ταινία ή θερμοκολλητική κόλλα.
Γεμίστε την τρύπα στο δοχείο με κόλλα

Γεμίστε την τρύπα στο δοχείο με κόλλα

 • Αραιώστε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και γεμίστε το με ένα δοχείο.
 • Ευθυγραμμίστε και στερεώστε το στολίδι στο δοχείο, κρατώντας τον κορμό του μέχρι να σκληρύνει το μείγμα.
 • Αφήνουμε το μείγμα όλη τη νύχτα, μέχρι να στεγνώσει τελείως.
Στερέωση του βαρελιού σε μίγμα αλαβάστρου

Στερέωση του βαρελιού σε μίγμα αλαβάστρου

Συμβουλή: Όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί ως συνδετικό μίγμα αλαβάστρου. Για να γεμίσετε 1 μεσαίο δοχείο, είναι απαραίτητο να αραιώσετε περίπου 1 kg αλαβάστρου με 600 ml νερού. Το μείγμα ζυμώνεται για περίπου 1-2 λεπτά στη σύσταση της παχιάς ξινή κρέμα, και στη συνέχεια γρήγορα χύνεται σε ένα δοχείο και σταθεροποιημένο σε αυτό topiary για 2-3 λεπτά.

Βήμα 6. Διακόσμηση του καλύμματος του “χώματος” και του δοχείου

Ώρα! Το τοίχωμα είναι σχεδόν έτοιμο, παραμένει μόνο να δημιουργηθεί απομίμηση του εδάφους στο δοχείο και να καλυφθεί το μίγμα στερεώσεως. Αν χρησιμοποιείτε ίνες σιζάλ (βλέπε φωτογραφία), κοχύλια, τεχνητό γρασίδι ή βρύα, τότε πρέπει να στερεωθούν με μια μικρή ποσότητα κόλλας.

Ποτ διακόσμηση

Ποτ διακόσμηση

Κύρια κλάση 1. Κυματοειδές κυματοειδές χαρτί

Topiary με λουλούδια χαρτιού είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τη διακόσμηση ενός εορταστικού πίνακα ή εορταστική διακόσμηση ενός εσωτερικού. Έτσι, για παράδειγμα, αυτό το τόπι από τριαντάφυλλα έγινε για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Topiary από λουλούδια χαρτιού

Υλικά:

 • Βάση μπολ με διάμετρο 12 cm.
 • Κυματοειδές χαρτί με μεσαία πυκνότητα (η κύρια κατηγορία χρησιμοποιεί κυματοειδές χαρτί σε μορφή ταινίας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατικά ρολά).
 • Μπαρ ανθρακικού αφρού και / ή οποιοδήποτε μίγμα στερέωσης (βλέπε βασικές οδηγίες).
 • Kashpo ή κατσαρόλα για τη βάση του topiary?
 • Ο κορμός έχει μήκος περίπου 30 cm.
 • Ξηρό βρύο για διακόσμηση σε γλάστρες.
 • Ταινία για τον κορμό της διακόσμησης.
 • Το όπλο κόλλας.

Βήμα 1. Κόψτε το κυματοειδές χαρτί σε λωρίδες μήκους 60 cm και πλάτους περίπου 4,5-5 cm. Εάν το χαρτί είναι πολύ πυκνό και άκαμπτο, θυμηθείτε λίγο τις ταινίες για να τις κάνετε πιο πλαστικό.

Βήμα 2. Τώρα θα πρέπει να μετατρέψετε τις κορδέλες που προκύπτουν σε τριαντάφυλλα μπουμπούκια. Αυτό γίνεται με απλά λόγια, αρκετές προπονήσεις με το ζεύγος-τρεις και η αρχή γίνεται σαφής. Πάρτε μία από τις λωρίδες χαρτιού που προκύπτουν και το πιέζετε στο 1/3 όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Δημιουργία τριαντάφυλλου από κυματοειδές χαρτί

Κατόπιν λυγίστε το ένα άκρο της ταινίας διαγώνια σε γωνία 45 μοιρών και αρχίστε να το αναδιπλώνετε σε ρολό. Μετά από τρεις στροφές, θα πάρετε την καρδιά του οφθαλμού. Τώρα το ελεύθερο τελικό τυλίξτε στο εξωτερικό, και ο πυρήνας του τριαντάφυλλου συνεχίζει να πάει – wow, πήρατε το πρώτο πέταλο.

Δημιουργία τριαντάφυλλου από κυματοειδές χαρτί

Συνεχίστε επίσης να στρέφετε το ρολό, περιστρέφοντας το ελεύθερο άκρο της ταινίας μέχρι να τελειώσει. Στο τέλος, στερεώστε τη βάση του τριαντάφυλλου με μια σκανδάλη ή κόλλα στο πιστόλι.

Αυτά τα τριαντάφυλλα θα πρέπει να γίνουν αρκετά – περίπου 80 κομμάτια, οπότε είναι πιο ευχάριστο να τα στριφογυρίζεις κάθονται, ας πούμε, βλέποντας μια ταινία.

Βήμα 3. Πάρτε τη βάση μπάλα και σημειώστε σε αυτό το σημείο για τη στερέωση του κορμού. Στη συνέχεια, αρχίστε να κολλάτε το μπαλόνι με λουλούδια.

Δημιουργώντας ένα στέμμα από χαρτί τριαντάφυλλα

Δημιουργώντας ένα στέμμα από χαρτί τριαντάφυλλα

Βήμα 4. Μόλις το στέμμα καλυφθεί πλήρως με τριαντάφυλλα, τοποθετήστε τον κορμό σε αυτό (βλ. Βήμα 4 της Βασικής Οδηγίας). Σε αυτή την κύρια τάξη, το βαρέλι ήταν προηγουμένως βαμμένο με χρώμα αερολύματος σε λευκό χρώμα.

Βήμα 5. Στη συνέχεια, γεμίστε το δοχείο με φυτικό αφρό (βλ. Φωτογραφία) ή μείγμα πρόσδεσης (βλ. Βήμα 5 της Βασικής Οδηγίας) και στη συνέχεια στερεώστε το δέντρο στη βάση.

Η βάση του τοπιού από φράγμα ανθρακικού αφρού

Η βάση του τοπιού από φράγμα ανθρακικού αφρού

Τοποθέτηση τοπιού στη βάση του ανθρακικού αφρού

Τοποθέτηση τοπιού στη βάση του ανθρακικού αφρού

Βήμα 6. Ξηρά βρύα που τοποθετούνται στο “χώμα” και κόλλα σε μερικές θέσεις στη θερμο-κόλλα. Τέλος, δέστε ένα τόξο στον κορμό.

Topiary με στέμμα από χαρτί τριαντάφυλλα

Στην επόμενη επιλογή των φωτογραφιών υπάρχουν και άλλες ιδέες για το σχεδιασμό του topiary που μπορείτε να φτιάξετε με τα δικά σας χέρια σε αυτή την κύρια τάξη όχι μόνο από κυματοειδές χαρτί αλλά και από σατέν κορδέλες,

Ιδέες για διακόσμηση τοπιού με λουλούδια από κρέπα-χαρτί

Ιδέες για διακόσμηση τοπιού με λουλούδια από κρέπα-χαρτί

Χαρτί τοίχου από χαρτί σιωπηλά

Με την ευκαιρία, το χαρτί μπορεί να γίνει όχι μόνο τριαντάφυλλα, αλλά και πλούσια βάζα ή ορτανσίες. Οι τρόποι να γίνουν τέτοια χρώματα είναι εύκολο να βρεθούν στο διαδίκτυο

Διαβάστε επίσης το υλικό: Λουλούδια από χαρτί με τα χέρια τους – 4 μαθήματα για αρχάριους.

Μάστερ τάξη 2. Topiary των τεχνητών λουλουδιών

Το topiary των τεχνητών λουλουδιών μπορεί να γίνει ένα μόνιμο στολίδι ενός τραπέζι, μια ντουλάπα, μια τραπεζαρία, ένα πολυθρόνα. Σε τι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερο να κάνετε μόνο δύο όμοια δέντρα για να δημιουργήσετε μια αίσθηση συμμετρίας στο εσωτερικό. Και η topiary των τεχνητών λουλουδιών είναι μια μεγάλη ιδέα για ένα δώρο ή μια διακόσμηση γάμου.

Topiary των τεχνητών λουλουδιών

Υλικά:

 • 2 τεμ. τεχνητές ορτανσίες ή διάφορα άλλα χρώματα.
 • Διάμετρος βάσης μπάλας 10 cm.
 • Ακρυλικό χρώμα με τον τόνο των χρωμάτων (για τη ζωγραφική της μπάλας)?
 • Αφρώδες βούρτσα-κυλίνδρου?
 • Κεραμικό πιάτο.
 • Ο κορμός (σε αυτό το έργο χρησιμοποιούνται ένας κορμός και ένα δοχείο από το τήγμα του εργοστασίου).
 • Βαμβακερή ζώνη με αντίθεση χρώματα.
 • Συγκολλητικό πιστόλι.
 • Χαρτικά ή μαχαίρια?
 • Κόφτης ή κόπτης σύρματος για κοπή της βάσης των λουλουδιών.

Υλικά για την παρασκευή τοπιριάς-ορτανσίας

Βήμα 1. Πρώτα χρωματίστε το μπαλόνι με μπογιά σε τόνο χρωμάτων και αφήστε το να στεγνώσει.

Βήμα 2. Ενώ η σφαίρα στεγνώνει, διαχωρίστε τα λουλούδια από τα “στελέχη”.

 • Εάν το λουλούδι σας έχει σύρμα “βλαστάνει”, τότε αφήστε την ουρά περίπου 2 cm από αυτά. Χρησιμοποιήστε ένα κοπίδι ή κοπτήρες σύρματος για κόψιμο.
 • Αν το σύρμα δεν έχει λουλούδια, δεν έχει σημασία. Κόψτε τα “στελέχη” κάτω από τη ρίζα έτσι ώστε στο μέλλον τα λουλούδια να μπορούν απλά να κολληθούν.

Βήμα 3. Σημειώστε στη σφαίρα τον τόπο όπου θα στερεωθεί ο κορμός και θα αρχίσει να επικολλάται λουλούδια διατηρώντας ένα ισόποσο διάστημα μεταξύ τους. Είναι προτιμότερο τα πέταλα να πάνε ο ένας στον άλλο έτσι ώστε η σφαίρα κάτω από αυτά να μην είναι ορατή. Η περιοχή κοντά στο σημείο προσάρτησης του κορμού παραμένει χωρίς λουλούδια.

 • Τα λουλούδια στο σύρμα πρέπει να στερεώνονται στην μπάλα με την ακόλουθη ακολουθία: δημιουργώντας μια τρύπα για το “στέλεχος” – γεμίζοντας την τρύπα με μια σταγόνα κόλλας – φύτευση του λουλουδιού μέχρι να σταματήσει (δείτε την παρακάτω φωτογραφία).

Διακόσμηση μίας σφαιρικής κούτσουρας με τεχνητά λουλούδια

Διακόσμηση μίας σφαιρικής κούτσουρας με τεχνητά λουλούδια

Σε αυτή την κύρια τάξη, τα λουλούδια χωρίστηκαν σε κλιμακωτή σειρά με ένα διάστημα περίπου 2,5 cm.

Διακόσμηση μίας σφαιρικής κούτσουρας με τεχνητά λουλούδια

Βήμα 4. Κάνετε στην τρύπα σφαίρας για τον κορμό με ένα μπουλόνι / μαχαίρι, γεμίστε το με κόλλα και συνδέστε το τοπιό σύμφωνα με τις συστάσεις του Βήματος # 4 της Βασικής Οδηγίας μας. Στη συνέχεια, στη βάση της στεφάνης, κολλήστε ένα ή περισσότερα φύλλα ταυτόχρονα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Στην κύρια τάξη μας, το φύλλο ορτανσίας προστέθηκε επιπρόσθετα στην επιθυμητή θέση με έναν πείρο.

Τοποθέτηση ενός τεχνητού φύλλου στη βάση του τοπιού

Τοποθέτηση ενός τεχνητού φύλλου στη βάση του τοπιού

Μετά από αυτό, αδειάστε την περιοχή κοντά στον κορμό, διακοσμήστε με λουλούδια.

Βήμα 5. Τοποθετήστε το μούχτι σε κάποιο μείγμα στερέωσης και διακοσμήστε το “χώμα” (βλ. Βήμα 5 και Βήμα 6 της Βασικής Οδηγίας). Η τελική πινελιά είναι ένα τόξο από μια φαρδιά βαμβακερή κορδέλα, δεμένη στον κορμό κάτω από το πολύ στεφάνι.

Topiary με τη μορφή ορτανσίες

Παρακάτω είναι οι ιδέες της διακόσμησης με τεχνητά λουλούδια που μπορείτε να εφαρμόσετε με τη βοήθεια της κύριας τάξης μας.

Ιδέες για διακόσμηση του τοπιού με τεχνητά λουλούδια

Ιδέες για διακόσμηση του τοπιού με τεχνητά λουλούδια

Μάστερ τάξη 3. Topiary από σατέν κορδέλες

Το Topiary από σατέν κορδέλες θα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο στο γιορτινό τραπέζι, για παράδειγμα, με την ευκαιρία των γενεθλίων του παιδιού, του Πρωτοχρονιά ή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Topiary από κορδέλες από σατέν

Υλικά:

 • Πολλές σατέν ή οποιαδήποτε άλλη κορδέλα διαφορετικών χρωμάτων.
 • Γλάστρες ή οποιαδήποτε γλάστρες.
 • Ο κορμός?
 • Μπάλα αφρού ή ανθοφόρου αφρού.
 • Μείγμα στερέωσης ή αφρός φυτικής προέλευσης.
 • Ψαλίδι;
 • Portnevsky pin-καρφιά (με μικρά καπέλα)?
 • Συγκολλητικό πιστόλι.
 • Υλικά για τη διακόσμηση της βάσης του τοπιού.

Δείτε επίσης: Λουλούδια από ταινίες με τα χέρια τους – 6 μαθήματα για αρχάριους.

Βήμα 1. Βάλτε το δοχείο με αεροζόλ και αφήστε το να στεγνώσει.

Βήμα 2. Τοποθετήστε το ραβδί στην μπάλα σύμφωνα με το Βήμα 4 της Βασικής Οδηγίας.

Βήμα 3. Τοποθετήστε την υλοτομία στο μείγμα στερέωσης (βλ. Βήμα 5 της Βασικής Οδηγίας) ή ανθρακικό αφρό.

Βήμα 4. Κόψτε το ρολό ταινίας σε μια σειρά ταινιών μήκους 7-8 cm. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, κόψτε την ταινία, αναδιπλώνοντάς την σε διάφορα στρώματα. Οι κασέτες διαφορετικών χρωμάτων είναι καλύτερο να μην αναμειγνύονται, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν ευκολότερο για σας να τις διανείμετε στην μπάλα ομοιόμορφα.

Προετοιμασία ταινιών

Βήμα 5. Πάρτε μια κορδέλα και κάντε ένα βρόχο από αυτό, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Στον τόπο όπου τα άκρα συναντιούνται μεταξύ τους, κολλάτε τα καρφιά και στη συνέχεια τοποθετήστε τα εντελώς μέσα στην μπάλα. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να σκεπαστεί ολόκληρη η σφαίρα με κορδέλες.

Βρόχο από ταινία

Βρόχο από ταινία

Κάνοντας topiary με σατέν κορδέλες

Βήμα 6. Μόλις το κορμό του τοπιίου πλαισιωθεί, βάλτε σε μια κατσαρόλα καραμελών, χαρτί σε σιωπή, πέτρες ή οποιαδήποτε άλλη διακόσμηση.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν άλλα παραδείγματα διακόσμησης με ταινίες.

Ιδέες τοταριών από σατέν κορδέλες

Διαβάστε επίσης: Πώς να φτιάξετε τοπιό από τον καφέ

decor

Leave a comment